Przetargi.pl
Dostawa mleka i jego produktów dla punktów żywienia Spółki Akcyjnej Uzdrowisko Krynica-Żegiestów ul. Nowotarskiego 9/4; 33-380 Krynica-Zdrój

Uzdrowisko Krynica - Żegiestów S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 33-380 Krynica, ul. Nowotarskiego 9/4
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 4712395 , fax. 018 4715081
  • Data zamieszczenia: 2012-02-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Krynica - Żegiestów S.A.
    ul. Nowotarskiego 9/4 9/4
    33-380 Krynica, woj. małopolskie
    tel. 018 4712395, fax. 018 4715081
    REGON: 49190027500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ukz-uzdrowisko.krynica.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednoosobowa Spółka Skarbu Państwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mleka i jego produktów dla punktów żywienia Spółki Akcyjnej Uzdrowisko Krynica-Żegiestów ul. Nowotarskiego 9/4; 33-380 Krynica-Zdrój
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i jego produktów w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 4 do SIWZ 2. W ramach Zamówienia Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania zamówionych towarów 2 x w tygodniu w trakcie trwania umowy na podstawie pisemnego zapotrzebowania Zamawiającego, przekazywanego Wykonawcy elektronicznie / faksem za potwierdzeniem odbioru zamówieniu przez kierowników punktów żywienia (z wyjątkiem niedziel i świąt państwowych) w godzinach: 7.00-12.00 3. Każde zamówienie będzie składane w dniu poprzedzającym termin jego dostawy i musi, co najmniej zawierać: zestawienie produktowo-ilościowe, termin i miejsce dostawy. 4. Koszty opakowania, transportu, załadunku, rozładunku do miejsca wskazanego przez Zamawiającego lub osobę przez niego wyznaczoną i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. 5. Szczegółowy opis zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. 6. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych w oparciu o art. 29 ust.3 ustawy pzp. Dostarczane produkty mleczarskie muszą spełniać wymagania jakości określone w PN lub równoważnych. Przedmiot zamówienia realizowany jest zgodnie z normami jakościowymi (GMP i GHP lub HACCP). Zamawiający dopuszcza produkty równoważne, pod pojęciem, którego rozumie się produkt o parametrach nie niższych niż wskazane w formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. W zakresie wymagań dot. przedmiotu dostawy, odnośnie zaoferowanych produktów równoważnych, Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, iż przedmiot dostawy spełnia odpowiednio wymagania określone w formularzu cenowym. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkt równoważny pod względem jakości i właściwości organoleptycznych ( kolor, konsystencja, zapach, smak, skład ). Zgodnie z dyspozycją art.30 ust. 5 ustawy pzp do oferty sporządzonej w oparciu o formularz cenowy, stanowiący Załącznik nr 4 do SIWZ należy dołączyć dokumenty potwierdzające, że oferowane produkty mleczarskie (produkty równoważne) odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego tj.: opis zaoferowanego asortymentu równoważnego. UDOWODNIENIE RÓWNOWAŻNOŚCI LEŻY PO STRONIE WYKONAWCY. Wykonawca ma obowiązek wpisać w formularzu cenowym asortyment równoważny oferowany przez Wykonawcę i producenta. 6.1. Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji wymienionych w opisie zamówienia. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia zostaną odrzucone. 7.Zamawiający w trakcie realizacji zamówienia dopuszcza możliwość przedmiotowej zmiany ilości w granicach +/- 20 % określonej w załączniku nr 4 . Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia w określonej powyżej granicy. 8. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania na niezmienionym poziomie cen określonych w ofercie przetargowej przez cały okres obowiązywania niniejszej umowy. 9.Wykonawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar wysokiej jakości, świeży, spełniający wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa: w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r., Nr 171, poz. 1225, z późn. zm.) , Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych oraz a) Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. U. L 338 z 22.12.2005, s 1 z późn. zm.) b) Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych ( Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 z późn. zm.); c) Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 273/2008 z dnia 5 marca 2008 r. - załącznik IV; ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1255/1999 w odniesieniu do metod analizy oraz oceny jakości mleka i przetworów mlecznych ( Dz. U. L 88 z 29.03.2008, s 1 z późn. zm.); d) Ustawa z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych (Dz. U. z 2009 r. nr 91 poz. 740 z późn. zm.) e) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. 2007r nr 137 poz. 966 z późn. zm.) f) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. z 2010r nr 232 poz. 1525 z późn. zm.) 9.1.Towar dostarczany przez Wykonawcę winien być: a) opakowania jednostkowe - materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych b) opakowania pośrednie - serów topionych stanowią pudełka kartonowe lub z tworzyw sztucznych albo kombinowane (tektura - tworzywo sztuczne), barwne lub bezbarwne, wykroje kartonowe barwne lub bezbarwne. Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. c) opakowania transportowe - powinny stanowić pojemniki (skrzynki) bezprzegrodowe, przegrodowe wykonane z tworzyw sztucznych lub pudła kartonowe, nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami. d) znakowanie - zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem e) okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien być odpowiedni do danego produktu f) masa netto dopuszczalna ujemna wartość błędu masy netto powinna być zgodna z obowiązującym prawem 9.2.Osoba wyznaczona przez Wykonawcę do dostarczania towaru winna mieć aktualne badania lekarskie potwierdzone w książeczce zdrowia pracownika, winna być ubrana w kompletny, czysty i stosowny strój służbowy oraz posiadać książkę kontroli mycia samochodu. 9.3.Wykonawca winien dysponować samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 VIII 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dn. 29.IV.2004r. - higiena środków spożywczych (zał. nr 2 do rozporządzenia),którymi to będzie dostarczał przedmiot zamówienia. 9.4.Wykonawca winien przedłożyć aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności: ( Podstawa prawna: art.20 ustawy z dnia 16.12.2005r o produktach pochodzenia zwierzęcego - Dz.U z 2006r nr 17poz.127;art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) 9.5.Wykonawca winien przedłożyć dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP: - Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub - Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i art. 73 ust 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. , o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub - protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i art. 73 ust 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców - oświadczeniem, o którym mowa w pkt. III.5.3.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.krynica.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach