Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. Spółka z o.o. ogłasza przetarg
- Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, Dekerta
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 95 7331222, 7331173, , fax. 95 7331222, 7331173
- Data zamieszczenia: 2018-10-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. Spółka z o.o.
Dekerta 1
66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
tel. 95 7331222, 7331173, , fax. 95 7331222, 7331173
REGON: 21122838100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.gorzow.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa wieprzowego i wyrobów masarskich - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wyrobów masarskich na potrzeby Wielospecjalistycznego Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość zawarta jest w załączniku cenowym oraz wzorze umowy. Wymienione w załączniku cenowym wymagania graniczne uważa się za konieczne do spełnienia, niespełnienie ich skutkować będzie odrzuceniem oferty. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać przedmiot zamówienia spełniający wymogi i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 149) oraz aktami wykonawczymi do niej. Zakład produkcyjny, z którego pochodzi oferowany przedmiot zamówienia winien podlegać nadzorowi sanitarno-weterynaryjnemu, spełniać wymogi weterynaryjne, posiadać uprawnienia i kwalifikacje do prowadzenia działalności w wymaganym zakresie, w szczególności obrót świeżym mięsem wieprzowym,produkcja wędlin z mięsa wieprzowego- zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 242 z późn. zm.). Oferowany przedmiot zamówienia musi być zgodny z zasadami GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna), GHP (Dobra Praktyka Higieniczna) i systemem HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). Zamawiający wymaga, aby transport przedmiotu zamówienia spełniał wszystkie wymagania sanitarne (w tym czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem) zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.) oraz rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L Nr 139 poz.1).2.10. Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia przedmiotu zamówienia do Magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż 1/2 okresu, w którym towar zachowuje zdolność do spożycia- określony na opakowaniu produktu. Oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia winien być wysokiej jakości oraz zgodny z obowiązującymi normami jakościowymi i ilościowymi. Każdorazowo dostarczony produkt winien być zapakowany próżniowo (hermetycznie), posiadać czytelną datą ważności oraz posiadać szczelne, nienaruszone, nieprzepuszczające powietrza oryginalne opakowanie producenta. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej stanowi załącznik do SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Sekcji Żywienia WS SP ZOZ w Nowej Soli
Dodano: 2024-02-26 - Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do Zespołu Edukacyjnego nr 3 w Zielonej Górze
Dodano: 2023-12-17 - Dostawa produktów mięsnych do jednostek oświatowych na terenie Gminy Drezdenko
Dodano: 2023-12-06 - 2-DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO ZESPOŁU EDUKACYJNEGO W TRZCIELU
Dodano: 2023-12-01 - Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do Zespołu Edukacyjnego nr 2 w Zielonej Górze.
Dodano: 2023-11-16 - Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówki Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Zielonej Górze.
Dodano: 2023-11-14 - Dostawy wyrobów podrobowych oraz mięsa i wędlin wieprzowych do Aresztu Śledczego w Międzyrzeczu
Dodano: 2023-07-10 - Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Rokitnie nr 38 w 2023r.
Dodano: 2022-12-07 - Dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Edukacyjnego w Trzcielu
Dodano: 2022-12-06 - Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2022-10-27