Przetargi.pl
Dostawa mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Szczecinie.

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 70-952 Szczecin, ul. Kaszubska 28
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 91 4809100, 4809151, 52 , fax. 91 4809260
  • Data zamieszczenia: 2015-02-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Kaszubska 28 28
    70-952 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 91 4809100, 4809151, 52, fax. 91 4809260
    REGON: 00062648400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Szczecinie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. 2. Opis przedmiotu zamówienia: Pakiet I: Mięso, wędliny drobiowe: -mięso mielone drobiowe (świeże, garmażeryjne, pakowane w opakowania foliowe hermetycznie zamknięte)- 1000kg, CPV 15112220-4, PN-A-82011; -korpusy drobiowe (świeże) - 700kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524; -kurczak udko małe, ze skórą (część uda bez pałki, świeży) - 700kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524; -kurczak piersi bez skóry (świeży) - 400kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524; -mięso gulaszowe drobiowe (świeże mięso krojone w kostkę o wymiarach min. 3 cm x 3 cm) - 1000kg, CPV 15112200-8, PN-A-86524; -kurczak cały (świeży) - 800kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524; -wątróbki drobiowe (świeże) - 400kg, CPV 15112300-9, PN-A-86523; -kiełbasa mazurska z indyka (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa, wyczuwalny smak mięsa i przypraw) - 800kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -serdelki drobiowe (homogenizowane, osłonka z folii, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 1100kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -parówki z kurczaka (homogenizowane, osłonka z jelita cienkiego, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 1200kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -pieczeń drobiowa (wyrób w postaci bloku, zapieczony, średnio tłusty) - 1000kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -kiełbasa szynkowa z indyka (bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju widoczne grube kawałki chudego mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 300kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -kiełbasa mortadela drobiowa (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 1600kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -mielonka drobiowa (drobno rozdrobniona, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 2500kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -polędwica z indyka (bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju w przewadze widoczne grube kawałki chudego mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 300kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -pasztet z indyka (wyrób w osłonce sztucznej lub jelitowej, średnio tłusta, w kształcie batoników po 200g) - 400kg, CPV 15131310-1, PN-A-86526; -kiełbasa lisiecka drobiowa (gruborozdrobniona, osłonka jelitowa, z widocznymi na przekroju kawałkami mięsa, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 200kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -kiełbasa dobra drobiowa (gruborozdrobniona, osłonka jelitowa, z widocznymi na przekroju kawałkami mięsa) - 200kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -delicja z warzywami (wyrób drobiowy w osłonce sztucznej, na przekroju mozaika warzyw w mięsnym farszu) - 1000kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -kiełbasa rodzinna drobiowa (średniorozdrobniona, wyrób - baton- parzony, w osłonce sztucznej) - 200kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -przysmak koperkowy (średniorozdrobniony wyrób parzony z dodatkiem kopru, osłonka sztuczna) - 1100kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; - kiełbasa kanapkowa drobiowa (średnio rozdrobniona, bez widocznych oznak tłuszczu, osłonka z jelita cienkiego lub sztuczna, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa) - 500kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; - blok szynkowy drobiowy (bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju widoczne grube kawałki chudego mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 200kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; - kiełbasa familijna drobiowa (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa) - 600kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; Pakiet II: Mięso, wędliny wieprzowe: -mięso mielone wieprzowo - wołowe (świeże, garmażeryjne, pakowane w opakowania foliowe hermetycznie zamknięte) - 1400kg, CPV 15113000-3, PN-A-82011; -karkówka wieprzowa (bez kości, świeża) - 100kg, CPV 15113000-3, PN-86/A-82002; -mięso gulaszowe wieprzowe (świeże mięso krojone w kostkę o wymiarach min. 3 cm x 3 cm ) - 700kg, CPV 15113000-3, PN-A-82011; -mięso wieprzowe schab (bez kości, świeże) - 500kg, CPV 15113000-3, PN-86/A-82002; -kości spożywcze (wieprzowe świeże) - 1100kg, CPV 15100000-9, PN-76/A-85712; -żeberka wieprzowe (paski, świeże) - 300kg, CPV 15113000-3, PN-86/A-82002; -kości wędzone spożywcze (wieprzowe)- 800kg, CPV 15131200-7, PN-A-82007; -mięso wieprzowe łopatka (bez kości, świeże) - 200kg, CPV 15113000-3, PN-A-82011; - szynka wieprzowa bez kości (świeża) - 200kg, CPV 15113000-3, PN-A-82011; -smalec - 800kg, CPV 15412100-0, PN-90/A-85802; -słonina wieprzowa (świeża) - 300kg, CPV 15412100-0, PN-86/A-82004; -wątroba wieprzowa (świeża) - 400kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004; -kaszanka (z kaszy gryczanej lub jęczmiennej, w sztucznej osłonce lub naturalnym jelicie, świeża) - 400kg, CPV 15131134-3, PN-86/A-82004; -ozory wieprzowe (świeże) - 200kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004; -serca wieprzowe (świeże) - 200kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004; -salceson włoski (biały, wyrób podrobowy, z widocznymi kawałkami mięsa) - 400kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004; -kiełbasa zwyczajna (średnio rozdrobniona, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa i przypraw) - 6000kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa parówkowa (homogenizowana, wieprzowa, osłonka z jelita cienkiego, średnio tłusta) - 500kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa mortadela z dodatkami typu papryka, pieczarki (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa) - 1200kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -metka cebulowa (wyrób w osłonce sztucznej, w kształcie batoników po 200g) - 200kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -mielonka tyrolska (drobno rozdrobniona, lekko widoczne oznaki tłuszczu, wyczuwalny smak mięsa) - 1500kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa wiejska (średnio rozdrobniona, z widocznymi na przekroju średnimi kawałkami mięsa, lekko wyczuwalny smak przypraw) - 800kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa biała parzona (średnio rozdrobniona, w osłonce naturalnej) - 800kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa tatrzańska (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa) - 700kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa podwawelska (średnio rozdrobniona, podsuszana, z widocznymi na przekroju średnimi kawałkami mięsa, lekko wyczuwalny smak przypraw) - 300kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa zielonogórska (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego lub sztuczna, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa) - 1000kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -parówki śląskie (homogenizowane, osłonka z folii, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa) - 1500kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa toruńska (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa) - 1400kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa serdelowa (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa) - 500kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa serwolatka (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa) - 800kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa wolińska (średnio rozdrobniona, w osłonce naturalnej, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa) - 1400kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; - kiełbasa rawska (gruborozdrobniona, osłonka jelitowa, z widocznymi na przekroju kawałkami mięsa) - 200kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; - pieczeń rzymska (wyrób w postaci bloku, zapieczony, średnio tłusty) - 1000kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526. Powyższe zestawienie oznacza kolejno: przedmiot zamówienia, zapotrzebowanie ilościowe, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, polską normę. Podane w opisach nazwy własne nie mają na celu naruszenia art. 7 i 29 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2013 r., poz. 907 z późn. zm.), a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych zamawiającego. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne pod warunkiem spełnienia tego samego poziomu technologicznego i wydajnościowego. Wykonawca przedmiot zamówienia musi dostarczać w zamkniętych, oryginalnych i nieuszkodzonych opakowaniach. Treść etykiet na opakowaniach winna zawierać informacje w języku polskim o nazwie i adresie producenta, o parametrach fizyko-chemicznych produktu, oraz o dacie przydatności do spożycia - zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. W czasie obowiązywania umowy podane ilości mogą ulec pomniejszeniu do 20% w zależności od ilości osadzonych w jednostce oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego osadzonego. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Oznacza to, że ostateczny rozmiar zamówienia nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151122204
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach