Przetargi.pl
Dostawa mięsa i wędlin dla Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o.

Głogowski Szpital Powiatowy Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 67200 Głogów, ul. Kościuszki
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 768 373 216 , fax. 768 373 377
  • Data zamieszczenia: 2018-12-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Głogowski Szpital Powiatowy Sp. z o.o.
    ul. Kościuszki 15
    67200 Głogów, woj. dolnośląskie
    tel. 768 373 216, fax. 768 373 377
    REGON: 30878400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.glogow.pl/bip
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Spółka Prawa Handlowego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa i wędlin dla Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy mięsa i wędlin dla potrzeb Kuchni szpitalnej w Głogowie. Asortyment i ilości szczegółowo określa załącznik nr 3 do SIWZ (specyfikacja asortymentowo-ilościowa). Przedmiot zamówienia stanowi jedno zadanie podzielone na trzy pakiety. Zamawiający zezwala na składanie ofert na wybrany pakiet (jeden, dwa lub trzy), przy czym w ramach pakietu wymagany jest pełny zakres asortymentu, nie zezwala natomiast na składanie ofert na wybrane pozycje w pakietach: • pakiet nr 1 – mięso Dostawa w pojemnikach zamkniętych, trzy razy w tygodniu (co drugi dzień) do godziny10:00, transportem wykonawcy na jego koszt i ryzyko, wg dziennego zapotrzebowania składanego z dwudniowym wyprzedzeniem. Do każdej dostawy wymagane świadectwo zdrowia wystawione przez Zakład Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny, dołączony do faktury; • pakiet nr 2 – wędliny,. Dostawa w pojemnikach zamkniętych, trzy razy w tygodniu (co drugi dzień) do godziny10:00, transportem wykonawcy na jego koszt i ryzyko, wg dziennego zapotrzebowania składanego z dwudniowym wyprzedzeniem. Do każdej dostawy wymagane świadectwo zdrowia wystawione przez Zakład Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny, dołączony do faktury • pakiet nr 3 – mięso drobiowe,. a) dostawa dwa razy w tygodniu w zamkniętych, plombowanych pojemnikach, w godzinach od 6:00 do 10:00, wg dziennego zapotrzebowania Zamawiającego, składanego elektronicznie lub faxem; b) dostawa transportem Wykonawcy przeznaczonym do przewozu artykułów spożywczych, zgodnie z wymaganiami Państwowej Inspekcji Sanitarnej; c) Do każdej dostawy wymagane świadectwo wystawione przez Zakład Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny; d) Wykonawca dostarczać będzie przedmiot zamówienia środkami transportu spełniającymi wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności; e) Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe odpowiadające warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami i systemem HACCP, posiadające ważne zezwolenia i decyzje wymagane przepisami prawa na produkcję i obrót oferowanym przedmiotem zamówienia, spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych do niej; f) Wykonawca zobowiązuje się w ramach świadczenia umownego, do dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt i ryzyko; Miejsce dostawy: Kuchnia Szpitalna, Głogów, ul. Kościuszki 15. Przez dostawę zamawiający rozumie cykliczne dostawy w okresie trwania umowy zgodnie z zamówieniami zamawiającego dostosowanymi do jego bieżących potrzeb. Zamawiający zastrzega sobie prawo dodatkowej dostawy w razie wystąpienia takiej potrzeby. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu mniejszej ilości produktów. W trakcie realizacji umowy zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu w granicach wartości zawartej umowy. Czynności objęte przedmiotem zamówienia winny być wykonywane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.nr 171, poz. 1225), w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (HACCP). Transport mięsa i wędlin winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne (w tym dotyczące czynności związanych z załadunkiem Termin wykonania zamówienia: 12 miesięcy od daty zawarcia umowy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca potwierdza spełnienie warunków poprzez złożenie oświadczenia - Załącznik nr 2

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach