Przetargi.pl
Dostawa mięsa i podrobów

Świętokrzyskie Centrum Psychiatrii w Morawicy ogłasza przetarg

  • Adres: 26026 Morawica, ul. Spacerowa
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 413 641 378 , fax. 413 641 226
  • Data zamieszczenia: 2018-10-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Świętokrzyskie Centrum Psychiatrii w Morawicy
    ul. Spacerowa 5
    26026 Morawica, woj. świętokrzyskie
    tel. 413 641 378, fax. 413 641 226
    REGON: 29011000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.morawica.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa i podrobów
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa i podrobów według asortymentów określonych w formularzu asortymentowo-cenowym, zgodnie z ilościami oraz parametrami opisanymi w załączniku Nr 2 do niniejszej SIWZ. 2. Formularz asortymentowo-cenowy określa ilości produktu jakie powinny być dostarczone w okresie 12 miesięcy od pierwszego dnia obowiązywania umowy. 3. Wykonawca winien dostarczyć przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) 4. Opakowania produktów spożywczych powinny zapewniać zachowanie cech istotnych dla danego rodzaju artykułu, decydujących o jego tożsamości, a oznakowanie opakowania powinno być wykonane w języku polskim w sposób czytelny, zrozumiały i widoczny bez możliwości ich usunięcia. 5. Produkty dostarczane będą do Zamawiającego środkami transportu Wykonawcy spełniającymi warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności. 6. Przedmiot zamówienia musi być wytworzony, zapakowany, oznakowany i dostarczony zgodnie z niżej wymienionymi normami i przepisami: ● Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ((Dz.U. z 2015r. poz. 594 ze zm.) wraz z rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; ● Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania środków spożywczych ((Dz.U. z 2015r. poz. 29) tj.  nazwę środka spożywczego;  składniki występujące w środku spożywczym;  datę minimalnej trwałości;  dane identyfikujące;  zawartość netto;  warunki przechowywania;  oznaczenie partii produkcyjnej;  klasę jakości handlowej albo inny wyróżnik jakości handlowej ● Ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2016r. poz. 1604 ze zm.); - Ustawy z dnia 07 maja 2009r. o towarach paczkowanych (Dz.U. z 2015r. poz. 1161); - Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności; - Rozporządzenia (WE) Nr 2073/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych; - Rozporządzenia (WE) Nr 1881/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 19 grudnia 2006r. ustalające dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środowiskach spożywczych; - Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz.U. z 2010r. Nr 232 poz. 1525 z poźn. zm.); - Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych; - Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG;
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną