Przetargi.pl
Dostawa mięsa i artykułów mięsnych dla potrzeb stołówki szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym z Oddziałami Integracyjnymi w Orłach

Zespół Szkolno-Przedszkolny z Oddziałami Integracyjnymi w Orłach ogłasza przetarg

  • Adres: 37716 Orły, ul. Szkolna
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2019-01-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno-Przedszkolny z Oddziałami Integracyjnymi w Orłach
    ul. Szkolna 1
    37716 Orły, woj. podkarpackie
    REGON: 18075031300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsporly.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa i artykułów mięsnych dla potrzeb stołówki szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym z Oddziałami Integracyjnymi w Orłach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i artykułów mięsnych dla potrzeb stołówki szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym z Oddziałami Integracyjnymi w Orłach. 2. Wykonawca dostarczy towar spełniający wymagania, co do jakości, terminu przydatności do spożycia i oznakowania, określone prawem, a w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018 poz. 1541 z późn. zm. ) 2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2018 r. poz. 2164), 3) rozporządzeniami z nimi powiązanymi. 3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, przed upływem połowy terminu ważności oraz z cechami podanymi w SIWZ. 4. Zamawiany towar musi być świeży, posiadać świadectwo jakości, ważną datę przydatności do spożycia. Mięso i wędliny powinny być świeże, nie mrożone, dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin, codziennie lub na każde zamówienie telefoniczne Zamawiającego. W przypadku mięsa i produktów mięsnych wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej, dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym, będącym przedmiotem zamówienia. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. 6. Realizacja dostaw będzie się odbywać sukcesywnie na podstawie zamówień składanych co najmniej z jednodniowym wyprzedzeniem przez upoważnionego pracownika Zamawiającego za pośrednictwem faxu (z potwierdzeniem transmisji) lub telefonicznie. 7. Realizacja dostaw będzie odbywać się według potrzeb Zamawiającego w dni robocze od poniedziałku do piątku do godziny 6:00 lub w innych terminach uzgodnionych każdorazowo z upoważnionym pracownikiem Zamawiającego. 8. Dostawa przedmiotu umowy odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy do siedziby Zamawiającego mieszczącej się w Orłach, przy ulicy Szkolnej 1, środkiem transportu Wykonawcy, przystosowanym do przewozu żywności - zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia zamówionego towaru w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego. 9. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów. 10. Wykonawca realizujący dostawę produktów określonych w Pakiecie 1 zobowiązany jest dostarczać karty tych produktów. 11. Faktyczna ilość zamawianych artykułów żywnościowych zależna będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Określone przez Zamawiającego w SIWZ ilości artykułów żywnościowych są ilościami maksymalnymi i nie stanowią zobowiązania Zamawiającego do ich zakupienia u Wykonawcy i nie mogą być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy. 12. Ewentualne reklamacje dostaw z tytułu jakości lub ilości dostarczonego towaru składane będą Wykonawcy za pośrednictwem osoby dostarczającej towar w momencie jego odbioru, po ich stwierdzeniu przez Zamawiającego. 13. Wykonawca jest zobowiązany do udzielenia odpowiedzi na złożoną reklamację w ciągu 6h od chwili złożenia reklamacji, a w przypadku braku odpowiedzi reklamację uważać się będzie w całości uznaną przez Wykonawcę. 14. W przypadku uznania reklamacji za zasadną Wykonawca zobowiązany jest w terminie ustalonym z upoważnionym pracownikiem Zamawiającego, nie dłuższym niż 24h, wymienić towar na wolny od wad bądź uzupełnić braki ilościowe na własny koszt i we własnym zakresie. 15. W przypadku braku realizacji zamówienia w uzgodnionych terminach Zamawiający ma prawo dokonać zakupu przedmiotu zamówienia we własnym zakresie i obciążyć Wykonawcę wszelkimi kosztami poniesionymi z tego tytułu oraz naliczyć kary umowne. 16. W przypadku rozbieżności, co do oceny jakości zakwestionowanej dostawy dostarczonych wyrobów strony sporządzają protokół reklamacji oraz komisyjnie, w sposób określony Polską Normą, dokonują pobrania próbek zakwestionowanych wyrobów. Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie, na własny koszt, dostarczyć pobrane próbki wyrobów do właściwej dla Zamawiającego jednostki kontroli. Koszty przeprowadzonych badań pokrywa Wykonawca lub w przypadku nieuzasadnionej reklamacji Zamawiający. 17. Zmówienie będzie obejmowało dostawę mięsa, w tym mięsa drobiowe, produkty mięsne, wędliny (CPV 15100000-9, 15810000-9). Jakość produktów musi być zgodna z jakością określoną przez Zamawiającego. Produkty nie mogą posiadać obcego zapachu, lepkości, niewłaściwego smaku, barwy, co świadczyłoby o nie zachowaniu odpowiednich norm jakości. Mięso musi być z bezpośredniego rozbioru, nie dopuszcza się dostaw mięsa w hermetycznie zamykanych opakowaniach z wydłużonym terminem przydatności do spożycia. Szczegółowe zestawienie produktów podlegających dostawie oraz ich przewidywaną ilość i oczekiwaną jakość zawiera SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia składanego na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy Pzp - wzór załącznik nr 2 do SIWZ. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. formularz ofertowy 2. pełnomocnictwo - jeżeli dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach