Przetargi.pl
Dostawa czekolady dla Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Raciborzu

Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa ogłasza przetarg

  • Adres: 47-400 Racibórz, ul. Sienkiewicza
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 034181056 , fax. 324153381
  • Data zamieszczenia: 2018-02-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa
    ul. Sienkiewicza 3
    47-400 Racibórz, woj. śląskie
    tel. 034181056, fax. 324153381
    REGON: 000868514
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rckik.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa czekolady dla Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Raciborzu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa 336 000 sztuk czekolady dla Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Raciborzu, , którą zamawiający wydaje dawcom krwi dla zrównoważenia wysiłku energetycznego. W związku z tym oferowane czekolady muszą spełniać następujące wymagania: 126 000 sztuk czekolady 100 g pełnej mlecznej bez dodatków: – wartość energetyczna - min 540 Kcal – zawartość tłuszczu w suchej masie - nie mniej niż 27g – masa kakaowa – nie mniej niż 25% 84 000 sztuk czekolady 100 g - I smak z bakaliami lub orzechami dopuszczalne nadzienie w formie miazgi ( nie płynne): – wartość energetyczna - min 530 Kcal – zawartość tłuszczu w suchej masie - nie mniej niż 22g – masa kakaowa – nie mniej niż 25% 84 000 sztuk czekolady 100 g - II smak z wiórkami kokosowymi lub nadzieniem kokosowym- miazga (nie płynnym): – wartość energetyczna - min 540 Kcal – zawartość tłuszczu w suchej masie - nie mniej niż 22g – masa kakaowa – nie mniej niż 25% 42 000 sztuk czekolady gorzkiej: – wartość energetyczna - min 535 Kcal – zawartość tłuszczu w suchej masie - nie mniej niż 30g – masa kakaowa – nie mniej niż 60% Zamawiający wymaga zaoferowania czekolady w dwóch różnych smakach z dodatkiem bakalii lub orzechowa dopuszczalne nadzienie w formie miazgi oraz wiórków kokosowych lub nadzieniem kokosowym- miazga, wyklucza się czekolady z płynnym nadzieniem. Czekolady powinny być pakowane w zestawy po 8 sztuk każdy . Zestaw powinien zawierać: 1 czekoladę gorzką, 3 czekolady mleczne, 2 czekolady I smak z bakaliami lub orzechową, 2 czekolady II smaku z wiórkami kokosowymi. Każda tabliczka czekolady powinna być podwójnie pakowana. Pierwsze opakowanie powinno posiadać powierzchnię pokrytą folią aluminiową lub inną atermiczną powierzchnię chroniącą przed ciepłem, wilgocią lub innymi szkodliwymi czynnikami dla czekolady. Drugie winno być estetyczne, kolorowe i posiadać następujące informację: datę ważności i/lub datę produkcji, nazwę własną produktu, nazwę i adres producenta, skład i wagę czekolady oraz ilość kcal i zawartość kakao. Zamawiający dopuszcza opakowania typu „ flow pack”. Czekolada musi być wytwarzana przez wykonawcę stosującego System HACCP. Czekolada musi być pakowana w kartonowych pudełkach po 8 szt. Pudełko powinno zawierać nadruk – nazwę, adres i logo RCKiK w Raciborzu zgodnie z załącznikiem – Wzór kartonu zał. nr.5. Wartość opakowania powinna być wliczona w cenę czekolady. Termin przydatności do spożycia każdej czekolady nie krótszy niż 3 miesiące od dnia dostawy do Zamawiającego. W okresach świątecznych Zamawiający wymaga od wykonawcy dostaw czekolad w opakowaniach świątecznych bez dodatkowych opłat. Wielkość dostaw i czas dostawy będzie odbywał się w zależności od zapotrzebowania Zamawiającego zgłaszanego telefonicznie, faxem w ciągu 5 dni przed terminem dostarczenia. Wyroby czekoladopodobne wykluczone. Wykonawca dostarcza transportem na koszt własny czekolady do siedziby Zamawiającego oraz do terenowych oddziałów w Wodzisław Śląski, Rybnik, Jastrzębie Zdrój w ilościach po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15842100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 5 000,00 PLN
  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) wypełniony formularz ofertowy (wg załączonego wzoru nr 1 ), b) próbki czekolad po jednej tabliczce czekolady z każdego wymaganego w SIWZ smaku, c) pełnomocnictwo dla osoby/osób podpisującej ofertę i oświadczenia (jeśli uprawnienie tych osób nie wynika z innych dokumentów dołączonych do oferty), pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie (jeżeli dotyczy), d) wykaz czynności, które Wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom wraz z informacją na temat podwykonawców (jeżeli dotyczy).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach