Przetargi.pl
Dostawa czekolady dla potrzeb Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Wałbrzychu w okresie 12 miesięcy

Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Wałbrzychu ogłasza przetarg

  • Adres: 58-300 Wałbrzych, ul. Chrobrego
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 074 6646326, 6646311 , fax. 748 425 916
  • Data zamieszczenia: 2019-02-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Wałbrzychu
    ul. Chrobrego 31
    58-300 Wałbrzych, woj. dolnośląskie
    tel. 074 6646326, 6646311, fax. 748 425 916
    REGON: 29131600000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rckik.walbrzych.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa czekolady dla potrzeb Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Wałbrzychu w okresie 12 miesięcy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa 224.000 szt. czekolady 100 g. dla potrzeb Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Wałbrzychu w okresie 12 miesięcy którą Zamawiający wydaje dawcom krwi dla zrównoważenia wysiłku energetycznego. Zamawiający wymaga aby 224.000 szt. czekolad dostarczone było w czterech gatunkach w następujących ilościach tj.: - czekolada 100 g. mleczna 56.000 szt. - czekolada 100 g. gorzka/deserowa 56.000 szt. - czekolada 100 g. mleczna z dodatkami I 56.000 szt. (rodzynki, wiórki kokosowe, migdały, inne bakalie) - czekolada 100g. mleczna z dodatkami II 56.000 szt. (orzechy laskowe, orzechy arachidowe, inne orzechy) – nie mogą być to takie same czekolady jak pkt. 3). Oferowana czekolada musi spełniać następujące wymagania: - czekolada w tabliczkach 100g, - kaloryczność nie mniej niż 500 kcal w 100 g produktu jednak łącznie dla 8 tabliczek czekolady przeznaczonych do wydania dawcy krwi (po 2 tabliczki z każdego gatunku czekolady) - nie mniej niż 4.160 kcal, - opakowanie jednostkowe - 100 g, - opakowanie zbiorcze: od 40 do 60 szt. czekolad, - okres przydatności do spożycia – minimum 6 m-cy od daty dostawy, - opakowanie jednostkowe: papier pergaminowy, folia z tworzyw sztucznych lub aluminiowa laminowana (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) - czekolada powinna posiadać wymagane na rynku atesty i certyfikaty, opakowanie każdej tabliczki powinno być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami, - dodatkowe wymogi dot. czekolady gorzkiej/deserowej: zawartość masy kakaowej - min. 40 %, bez zawartości tłuszczów innych niż tłuszcz kakaowy. Oferowana czekolada musi być dobrej jakości oraz spełniać wymagania polskiego prawa żywnościowego określone w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 4 grudnia 2002 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz. U. Nr 214, poz. 1813 ze zm.). Dostawy odbywać się będą izotermicznym środkiem transportu zapewnionym przez Wykonawcę, na jego koszt w terminie od poniedziałku do piątku w godzinach od 700 -1300. W celu umożliwienia dokonania przez zamawiającego oceny jakościowej oferowanej przez wykonawców czekolady, każdy wykonawca wraz z ofertą dostarczy po 2 tabliczki czekolady twardej gorzkiej/deserowej, twardej mlecznej, twardej mlecznej z dodatkami I oraz twardej mlecznej z dodatkami II. Pojedyncze tabliczki czekolady powinny być fabrycznie opakowane w wersji identycznej jak przewidziane dla czekolad dostarczanych w ramach umowy po wyborze oferty.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15842000-2
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca wraz z ofertą winien przedłożyć specyfikacje jakościowe oferowanych produktów (dla każdego zaoferowanego rodzaju czekolady) – opis produktu sporządzony przez jednostkę kontroli jakości lub dział technologiczny zawierający w szczególności następujące informacje: opis wyrobu, wykaz składników, parametry fizykochemiczne, wartość odżywczą i kaloryczność 100 g produktu, zawartość masy kakaowej w %.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach