Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych w postaci wędlin oraz produktów wołowych- flaków do Szkoły Policji w Katowicach w 2019 r.

Szkoła Policji w Katowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 40684 Katowice, ul. Gen. Jankego
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 6069440, 6069441 , fax. 032 6069249, 6069279
  • Data zamieszczenia: 2018-10-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Policji w Katowicach
    ul. Gen. Jankego 276
    40684 Katowice, woj. śląskie
    tel. 032 6069440, 6069441, fax. 032 6069249, 6069279
    REGON: 27667677500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://katowice.szkolapolicji.gov.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych w postaci wędlin oraz produktów wołowych- flaków do Szkoły Policji w Katowicach w 2019 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych w postaci wędlin oraz produktów wołowych- flaków do Szkoły Policji w Katowicach 2018 r., wg kodu CPV: 15131130-5 (wędliny), 15131100-6 (produkty mięsno-wędliniarskie), 15131120-2 (produkty wędliniarskie), 15131134-3 (kaszanka i inne wędliny), 15131135-0 (wędliny drobiowe), 15131230-6 (salami), 15131600-1 (produkty wołowe i cielęce) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Pełny wykaz asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz maksymalna ilość zamawianych produktów została podana w specyfikacji asortymentowo - ilościowo - wartościowej stanowiącej załącznik nr 1 do SIWZ. Podane ilości są wielkościami szacunkowymi i nie zobowiązują Zamawiającego do zakupu produktów w tych ilościach. UWAGA: Niewypełnienie kolumny nr 3 w/w specyfikacji lub zaproponowanie produktów niezgodnych z wymaganiami Zamawiającego, równoznaczne będzie z odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 2 Pzp. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt Wykonawcy wkalkulowany w cenę produktów objętych umową. Dostawa przedmiotu zamówienia wykonywana będzie środkami transportu dopuszczonymi do przewozu żywności. Każdorazowo podczas dostawy, Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć handlowy dokument identyfikacyjny HDI dla mięsa poddanego rozbiorowi oraz przetworów mięsnych wprowadzonych na rynek. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym orzeczeniem lekarskim dla celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na żądanie Zamawiającego. Oferowane produkty muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. Każdy produkt musi być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z wymogami systemu HACCP. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, zastosowanie mają przepisy Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy, (Dz.U. z 2016 r. poz. 1126) zwanego dalej „rozporządzeniem”, Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą karty produktów, lub innych podobnych dokumentów, z których jednoznacznie wynikałby ich skład oraz spełnienie wymagań określonych przez Zamawiającego. Szczegóły realizacji dostaw określone zostały w ogólnych warunkach umowy – wzorze umowy stanowiących załącznik nr 8 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131130-5
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2018 poz. 1541.)oraz Ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz.U z 2017 r. poz. 242 z późn. zm.), w szczególności podlegają stałemu nadzorowi właściwych władz.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty następujące dokumenty: 1.Specyfikacja asortymentowo-ilościowo-wartościowe wypełniona zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. Nie dołączenie do oferty specyfikacji asortymentowo-ilościowo-wartościowej lub nie dołączenie podpisanej specyfikacji asortymentowo-ilościowo-wartościowej przez Wykonawcę będzie skutkowało odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, ponieważ, niniejsza specyfikacja stanowi część oferty. 2.Formularz ofertowy – wypełniony zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ. Nie dołączenie do oferty formularza ofertowego lub nie dołączenie podpisanego formularza ofertowego przez Wykonawcę będzie skutkowało odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, ponieważ, niniejszy formularz stanowi część oferty. 3.Karty produktów, lub innych podobnych dokumentów, z których wynikałby ich skład oraz spełnienie wymagań określonych przez Zamawiającego w celu potwierdzenia, że oferowane produkty odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego. 4.Oświadczenia wymagane na podstawie art. 25a ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp, złożone na formularzu stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ oraz aktualne na dzień składania ofert. UWAGA: 1)Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zobowiązany jest zamieścić informacje o tych podmiotach we wskazanym wyżej oświadczeniu. 2)Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zobowiązany jest do zamieszczenia informacji o podwykonawcach we wskazanym we wskazanym wyżej oświadczeniu. 3)W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie oświadczenie zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. 5.Oświadczenie, o wypełnieniu obowiązku informacyjnego przewidzianego w art. 13 lub art. 14 RODO wobec osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio lub pośrednio pozyskanych w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego w niniejszym postępowaniu, złożone na formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ; 6.Oświadczenie Wykonawcy czy powierza podwykonawcy/com wykonanie zamówienia.W przypadku powierzenia podwykonawcy/com wykonania zamówienia Wykonawca wykaże części jakie będzie realizował przy jego/ich udziale wraz z podaniem firm podwykonawców, którzy będą realizować ten zakres złożone na załączniku nr 2 do SIWZ - formularz ofertowy lub na odrębnym dokumencie; 7.Ewentualne pełnomocnictwo; 8. Ewentualne zobowiązanie innego podmiotu do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. 9. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, zastosowanie mają przepisy Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy, (Dz.U. z 2016 r. poz. 1126) zwanego dalej „rozporządzeniem”, Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą karty produktów, lub innych podobnych dokumentów, z których jednoznacznie wynikałby ich skład oraz spełnienie wymagań określonych przez Zamawiającego.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach