Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Przedszkolnego oraz Zakładu Aktywności Zawodowej gminy Szprotawa w roku 2019”

Gmina Szprotawa ogłasza przetarg

  • Adres: 67-300 Szprotawa, Rynek
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 683760580 , fax. 683762220
  • Data zamieszczenia: 2018-11-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Szprotawa
    Rynek 45
    67-300 Szprotawa, woj. lubuskie
    tel. 683760580, fax. 683762220
    REGON: 970770445

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Przedszkolnego oraz Zakładu Aktywności Zawodowej gminy Szprotawa w roku 2019”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Przedszkolnego w Szprotawie oraz Zakładu Aktywności Zawodowej w Szprotawie. Artykuły żywnościowe zostały podzielone na dziesięć grup zgodnie z wykazem zamieszczonym poniżej. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają formularze asortymentowo-cenowe stanowiące załączniki do SIWZ będące jej integralną częścią. Wypełnione załączniki należy dołączyć do oferty. 2.Nazwy własne podane w grupach /np. makaron nitki, kiełbasa piwna i inne/ są tylko przykładowe. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy zaznaczyć, jakiego produktu dotyczy oferta równoważna. 3.Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Oferta musi obejmować wszystkie grupy oraz pozycje określone w danej grupie. Zamówienie stanowią następujące grupy produktów spożywczych: I. Przetwory sypkie, przyprawy, przetwory, produkty strączkowe II. Wody mineralne III. Warzywa, owoce, kiszonki IV. Drób i przetwory drobiowe V. Mięso wieprzowe, wołowe i wędliny VI. Produkty i przetwory mączne VII. Przetwory mrożone VIII. Przetwory mleczne IX. Przetwory ryby i przetwory rybne X. Jaja 4. Wymogi dodatkowe : - dowóz będzie się odbywać na koszt i ryzyko transportem wykonawcy do magazynów zamawiającego - dostawy częściowe, sukcesywne, uruchamiane telefonicznie potwierdzone e-mailem lub faxem - termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu. - Opakowania pod względem gabarytów, pojemności oraz materiałów dopuszczone do stosowania w handlu detalicznym żywności, pojemniki plastikowe z pokrywami, fabrycznie nowe, posiadające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia. Etykieta na opakowaniu powinna zawierać co najmniej następujące informacje: nazwę produktu, nazwę i adres producenta, znak weterynaryjny, masę netto, datę ważności. - Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Dostawcą będą następowały na początku każdego miesiąca za miesiąc ubiegły, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw. - zamawiający nie przewiduje waloryzacji cen w trakcie realizacji umowy 5. Ilości podane w grupach I - X są szacunkowe (wyliczone na podstawie ilości zużywanych w latach wcześniejszych) i mogą ulec zmianie /zmniejszeniu lub zwiększeniu. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach