Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do Zakładu Karnego w Brzegu

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 49300 Brzeg, ul. Chrobrego
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 774 162 011 , fax. 774 162 287
  • Data zamieszczenia: 2018-06-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Chrobrego 29
    49300 Brzeg, woj. opolskie
    tel. 774 162 011, fax. 774 162 287
    REGON: 32019900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do Zakładu Karnego w Brzegu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Brzegu należących do grup CPV 15220000-6, CPV 15232000-3, CPV 15229000-9, CPV 15240000-2, CPV 15131000-5, CPV 15131300-8 CPV 15131000-5 CPV 15331170-9, CPV 15896000-5, CPV 15894300-4, CPV 15896000-5, CPV 15896000-5,CPV 15870000-7 CPV 15872400-5, CPV 15872100-2, CPV 15871000-4, CPV 15891500-5, CPV 15870000-7,CPV 03212000-0CPV 15831000-2, CPV 15831500-7, CPV 15981000-8, CPV 15613100-9, CPV 15312000-8,CPV 15612100-2 CPV 15851110-2, CPV 03212200-2, CPV 01121210-6, CPV 15800000-6, CPV 15331134-5, CPV 15331462-3 CPV 15861000-1, CPV 15332296-5, CPV 15332230-5, CPV 15891400-4, CPV 15871260-4,CPV 15871120-1 CPV 15331000-7, –wg Wspólnego Słownika Zamówień CPV. Część I – Dostawy produktów rybnych 1. Filet mrożony z pangi białej (dop 10% glazury), filet pakowany luzem w karton. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Kod CPV 15220000-6 w ilości 900 kg 2. Śledź matias lekko solony w wiadrach 4 do 10kg Kod CPV15232000-3 w ilości 100 kg 3. Burger rybny mielone mięso ryby, (ryba min. 40%) bez ości, łusek i skóry, przyprawy. Panier winien zawierać skrobię ziemniaczaną, sól. Burgery pakowane luzem w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 10 kg Kod CPV15229000-9 w ilości 1000 kg 4. Farsz rybny (mintaj, dorsz, miruna) granulacja farszu (1-3cm),bez ości, łusek i skóry. Bloki głęboko mrożone pakowane w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Zawartość glazury max 10%. Kod CPV 15229000-9 w ilości 1000 kg Część II: Dostawy konserw rybnych i mięsnych 1. Konserwa rybna w pomidorach w opakowaniu 300-330g (min 55% wsadu rybnego) Kod CPV 15240000-2 w ilości 1000 kg 2. Sałatka rybna w opakowaniu 300g- 330g (min 30% wsadu rybnego) Kod CPV 15240000-2 w ilości 1000 kg 3. Paprykarz szczeciński w opakowaniu 300g-330g (min 30% wsadu rybnego) Kod CPV 15240000-2 w ilości 1000 kg 4. Konserwa tyrolska w opakowaniu 300g (min 50% wsadu mięsnego) Kod CPV 15131000-5 w ilości 1000 kg 5. Pasztet mazowiecki w opakowaniu 300g Kod CPV 15131300-8 w ilości 1000 kg 6. Przysmak śniadaniowy w opakowaniu 300g(min 50% wsadu mięsnego) Kod CPV 15131000-5 w ilości 1000 kg 7. Pasztet drobiowy w opakowaniu alum. 130g Kod CPV 15131300-8 w ilości 500 kg 8. Pasztet sojowy bez dodatków sojowych 100-130 g Kod CPV 15131000-5 w ilości 500 kg Cześć III: Dostawy mrożonek 1. Mieszanka warzyw mrożonych trzyskładnikowa (marchew,seler, pietruszka) w opak zbiorczych od 2000g do 2500g Kod CPV 15331170-9 w ilości 1700 kg 2. Pierogi ruskie mrożone w opakowaniach foliowych od 450g do 1000g Kod CPV 15896000-5 w ilości 500 kg 3. Pierogi mrożone z kapustą i grzybami w opakowaniach foliowych od 450g do 1000g Kod CPV 15894300-4 w ilości 400 kg 4. Pierogi mrożone z truskawkami w opakowaniach foliowych 450-1000g, farszu nie mniej niż 40% Kod CPV 15896000-5 w ilości 500 kg 5. Pierogi mrożone z serem na słodko w opakowaniach foliowych 450-1000g, farszu nie mniej niż 40% Kod CPV 15896000-5 w ilości 400 kg Część IV: Dostawy przypraw 1. Liść laurowy w opakowaniach zbiorczych do 1kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 10 kg 2. Sól spożywcza drobnoziarnista w opakow. 1Kg Kod CPV 15872400-5 w ilości 1200 kg 3. Herbata granulowana w opakowaniach zbiorcz.1kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 200 kg 4. Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1kg Kod CPV 15872100-2 w ilości 80 kg 5. Przyprawa w płynie typu maggi o pojemn. 0,9-1 litr Kod CPV 15871000-4w ilości 1300 l 6. Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 1kg Kod CPV 15871000-4w ilości 1000 kg 7. Bulion warzywny w opakowaniu do 1kg Kod CPV 15891500-5 w ilości 400 kg 8. Majeranek suszony w opakowaniach 8g-10g Kod CPV 15870000-7 w ilości 40 kg 9. Koper suszony w opakowaniach zbiorczych 1-5kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 20 kg 10. Susz warzywny mieszanka warzyw trzyskładnikowa( marchew seler, por) w opakowaniach 5-10 kg Kod CPV 03212000-0 w ilości 600 kg 11.Czosnek suszony granulowany w opak. Zbiorczym do 1 kg Kod CPV 15872200-3 w ilości 50 kg 12.Papryka słodka mielona w opak. zbiorczym do 1 kg Kod CPV 158720000-7 w ilości 50 kg 13.Ziele angielskie w opak. Zbiorczym do 1 kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 50 kg Część V: Dostawy cukru koncentratu owocowego i wody 1. Cukier biały kryształ konfekcjonowany w opakowaniach 1kg Kod CPV 15831000-2 w ilości 7500 kg 2.Syrop malinowy w opakowaniach 5 l Kod CPV 15831500-7 w ilości 3700L 3.Woda mineralna niegazowana 1,5L Kod CPV 15981000-8 w ilości 300 szt Część VI: Dostawy mąki i kaszy i soi 1.Kasza jęczmienna w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości1500 kg 2.Kasza manna w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 500 kg 3.Kasza gryczana w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 1000 kg 4.Ryż biały w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 2000 kg 5.Mąka ziemniaczana w opakowaniach 1kg Kod CPV 15312000-8 w ilości 600 kg 6.Mąka pszenna typu 500-550 w opakowaniach 1kg Kod CPV 15612100-2 w ilości 2400 kg 7.Makaron czterojajeczny (świderek) w opakowaniach zbiorczych od 5-10kg Kod CPV 15851110-2 w ilości 1800 kg 8.Groch łuszczony w opakowaniach od 15kg do 20kg Kod CPV 03212200-2 w ilości1000 kg 9.Fasola średniej wielkości „jasiek” w opakowaniach od 20 kg do 25kg Kod CPV 01121210-6 w ilości 1200 kg 10. Soja krajanka w opakowaniach zbiorczych 10 do 15kg Kod CPV 15800000-6 w ilości 300 kg 11. Soja kotlet w opakowaniach zbiorczych 10 do 15kg Kod CPV 15800000-6 w ilości 300 kg Część VII: Dostawy pozostałych artykułów 1.Koncentrat pomidorowy 30% w słoikach 0,9l Kod CPV 15331134-5 w ilości 1500 kg 2.Groszek zielony konserwowy puszka z samootwieraczem 400g Kod CPV 15331462-3 w ilości 300 kg 3.Kawa zbożowa w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowana 500g Kod CPV 15861000-1 w ilości 500 kg 4.Dżem truskawkowy nisko słodzony w wiaderkach do 10-15kg Kod CPV 15332296-5 w ilości 500 kg 5.Marmolada, w wiaderkach 10-15 kg Kod CPV 15332230-5 w ilości 500 kg 6.Żurek w proszku w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowany 1kg Kod CPV 15891400-4 w ilości 300 kg 7.Sos pieczeniowy ciemny w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowany 1kg Kod CPV 15871260-4 w ilości 400 kg 8. Ocet 10% w butelkach 0,5l Kod CPV 15871120-1 w ilości 200 kg 9. Sałatka wielowarzywna w słoikach 0,9l Kod CPV 15331000-7 w ilości 800 kg 10. Sałatka szwedzka w słoikach 0,9l Kod CPV 15331000-7 w ilości 700 kg 11. Leczo warzywne w słoikach 0,9kg Kod CPV 15331000-7 w ilości 500 kg Wspólny Słownik Zamówień CPV 2.Dopuszcza się składanie ofert częściowych na jedną lub kilka części, na które zostały podzielone produkty stanowiące przedmiot zamówienia, jednakże oferta musi obejmować pełny asortyment produktów zawartych w poszczególnych częściach. 3.Zamawiający będzie składał dostawcy zamówienie cząstkowe telefonicznie lub faksem, lub pocztą internetową określając asortyment i ilość z dwudniowym wyprzedzeniem. Towar wraz z fakturą dostarczany będzie do magazynu mieszczącego się wewnątrz Zakładu Karnego w Brzegu przy ul. B. Chrobrego 29 Zamówiony towar wraz z fakturą spełniającą wymogi formalne dostarczany będzie zamawiającemu z częstotliwością określona potrzebami Zakładu Karnego 1-2 razy w miesiącu, w godz. 8.00 do godz. 12.00 w każdym dniu tygodnia od poniedziałku czwartku w dniach i ilościach określonych przez zamawiającego, według cen zgodnych z zawartą umową. W przypadkach uzasadnionych potrzebami zamawiającego i w okresie letnim dostawy mogą być realizowane z większą częstotliwością, dniu tygodnia wskazanym przez odbiorcę. W każdej dostawie cząstkowej zamówiony przedmiot zamówienia powinien pochodzić od jednego producenta i być tego samego rodzaju i z tej samej partii jak również winien być w jednakowym opakowaniu jednostkowym. 4.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia całkowitej ilości dostaw poszczególnego przedmiotu zamówienia, ze względu na wystąpienie okoliczności których nie można przewidzieć, zwłaszcza powodowanych zwiększeniem lub zmniejszeniem liczby osadzonych bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami, jak również dokonywania niewielkiej korekty ilości i asortymentu zamówienia do dnia realizacji dostaw z uwzględnieniem czasu niezbędnego do zrealizowania zamówienia oraz złożenia zamówienia w terminie krótszym niż przewidziane dwa dni. 5.Wykonawcy nie przysługuje od zamawiającego odszkodowanie w przypadku zmniejszenia całkowitej ilości dostaw. 6.Opakowania zbiorcze oraz jednostkowe z zewnątrz i wewnątrz muszą być czyste. 7.Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach przenoszącym europejskie normy zharmonizowane. 8.Dostarczana żywność (środek spożywczy) winna spełniać wymagania i procedury określone w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z 25.08.2006r (Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.) oraz innych obowiązujących aktów prawnych dotyczących żywności i żywienia, a także wymagania podane w niżej opisanym - szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15890000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa szczegółowych warunków w tym zakresie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną