Zespół Obsługi Placówek Oświatowych w Pieckach ogłasza przetarg
- Adres: 11-710 Piecki, ul. Zwycięstwa 23
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 7421015 , fax. 089 7422266
- Data zamieszczenia: 2016-07-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Obsługi Placówek Oświatowych w Pieckach
ul. Zwycięstwa 23 23
11-710 Piecki, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 7421015, fax. 089 7422266
REGON: 51036745000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.zopo.piecki.com.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka samorządowa nie posiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Pieckach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej określonym kodem we Wspólnym Słowniku Zamówień - CPV. Każda wskazana część zamówienia określana będzie mianem - zadania. Zadanie nr 1 - różne produkty spożywcze - 15800000-6, Zadanie nr 2 - produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne - 15100000-9, Zadanie nr 3 - warzywa, owoce i podobne produkty - 15300000-1, Zadanie nr 4 - produkty mrożone - 15896000-5, Zadanie nr 5 - jaja - 03142500-3, Zadanie nr 6 - ryby - 15220000-6, Zadanie nr 7 - woda mineralna - 15981000-8, Zadanie nr 8 - soki owocowe i warzywne - 15320000-7, Zadanie nr 9 - jogurty i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne - 15510000-5, Zadanie nr 10 - produkty mleczarskie - 15500000-3 Wykonawca dostarcza zamówioną partię towaru do Zamawiającego własnym transportem i nie obciąża kosztami transportu Zamawiającego. Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawierają załączniki od 1 do 10, które stanowią integralną częścią ogłoszenia. Ilości asortymentów podanych w załącznikach stanowi przewidywane zapotrzebowanie do końca sierpnia 2017 r. Zapotrzebowanie faktyczne uzależnione jest od ilości osób żywionych. Ilości podane w załącznikach 1-10 są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Dotyczy to zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru do 10%. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Dostawy będą dokonywane partiami w związku z sukcesywnymi potrzebami Zamawiającego. Dostawy artykułów odbywać się będą po uprzednim telefonicznym złożeniu zamówienia. Zamówiony towar musi być świeży, posiadać świadectwo jakości i termin przydatności do spożycia. Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r, poz. 594 ze zm.) oraz aktów wykonawczych do niej. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Dostawy będą miały miejsce od godz. 6.00 do 12.00 w każdy dzień tygodnia, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Przy dostarczaniu mrożonych produktów powinien zapewnić zamrażarki do ich transportu i przechowywania. W przypadku, gdy w opisie zamówienia, w jakiejkolwiek części Zamawiający użył nazwy własnej dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych równoważnych tj. takich samych lub zbliżonych. .Dostarczane produkty muszą być zgodne z opisem wskazanym w załącznikach nr 1 do 10 w Części III SIWZ - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje konieczności wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności faktury
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.zopo.piecki.com.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ZAKUP, DOSTAWA I ROZŁADUNEK ZAKUP,DOSTAWA I ROZŁADUNEK ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO W BARCZEWIE
Dodano: 2016-07-27 - Dostawa artykułów żywnościowych do pięciu placówek oświatowych na terenie miasta Nidzica
Dodano: 2016-07-18 - ZAKUP, DOSTAWA I ROZŁADUNEK ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGOW BARCZEWIE
Dodano: 2016-07-18 - Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-04 - Dostawa produktów spożywczych do OSW w Malinówce
Dodano: 2016-06-14 - Sukcesywne dostawy art. spożywczych, mięsa wieprzowo - wołowego oraz drobiowego, wędlin, mrożonek owocowo-warzywnych i rybnych
Dodano: 2016-06-01 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie
Dodano: 2016-05-23 - Przetarg nieograniczony na dostawy wyrobów mięsnych do AS w Bartoszycach przez okres 13 miesiecy.
Dodano: 2016-05-09 - Dostawa produktów spożywczych do OSW w Malinówce
Dodano: 2016-04-28 - Dostawa produktów spożywczych do OSW w Malinówce
Dodano: 2016-04-19