Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla Samorządowego Przedszkola Krasnala Hałabały w Wielopolu Skrzyńskim

Gmina Wielopole Skrzyńskie ogłasza przetarg

  • Adres: 39110 Wielopole Skrzyńskie, Wielopole Skrzyńskie
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 0-17 2214819 , , fax. 0-17 2214830
  • Data zamieszczenia: 2017-08-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Wielopole Skrzyńskie
    Wielopole Skrzyńskie 200
    39110 Wielopole Skrzyńskie, woj. podkarpackie
    tel. 0-17 2214819 , , fax. 0-17 2214830
    REGON: 69058198500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wielopole.eu

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla Samorządowego Przedszkola Krasnala Hałabały w Wielopolu Skrzyńskim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki przedszkolnej. Część I obejmuje dostawę owoców, warzyw, produktów mlecznych, przypraw, produktów zbożowych, pozostałych artykułów spożywczych: arbuz - 80 kg, buraki ćwikłowe - 60 kg, cebula - 80 kg, groch połówki - 40 kg, fasola Jaś - 60 kg, pomidory - 40 kg, pomidorek koktajlowy - 120 kg, papryka świeża - 40 kg, rzodkiewka - 50 kg, seler korzeń - 100 kg, śliwka węgierka - 100 kg, żurawina - 15 kg, brzoskwinie świeże - 100 kg, pietruszka korzeń - 100 kg, pietruszka natka - 10 kg, szczypiorek - 10 kg, cytryny - 20 kg, pomarańcze - 300 kg, banany - 700 kg, brokuł świeży - 180 szt, czosnek - 2,5 kg, gruszki - 600 kg, jabłka - 1000 kg, kapusta czerwona - główka - 40 szt, kiwi koszyczek - 100 szt, kalarepa - 100 szt, kalafior - 80 szt, marchew - 600 kg, mandarynka - 300 kg, ogórki świeże - 150 kg, pory - 220 szt, sałata zielona - 40 szt, truskawka mrożona - 120 kg, truskawka świeża - 80 kg, winogron - 300 kg, ziemniaki - 2000 kg, fasolka szparagowa - 25kg, koper zielony - 10 kg, borówka amerykańska - 20 kg, nektarynki - 120 kg, szpinak mrożony - 25 kg, sok jabłkowy karton lub butelka 1l - 400 szt, sok marchwiowo-brzoskwiniowy butelka 330 ml - 2600 szt, woda niegazowana butelka 5l - 350 szt, mieszanka kompotowa mrożona - 100 kg, czekolada gorzka 100g - 500 szt, margaryna kubkowa (450 g) - 80 szt, jogurt naturalny 400 ml - 1000 szt, jogurt owocowy bez cukru 150 g - 2500 szt, mleko - 2700 litrów, masło kostka - 900 szt, ser biały 1 kg - 400 kg, śmietana 18% - 250 szt, ser żółty - 40 kg, serek smakowy 150 g - 150 szt, cukier waniliowy (16 g) - 60 szt, sól himalajska (350 g) - 60 szt, zioła prowansalskie (10 g) - 100 szt, pieprz ziołowy 20 g - 220 szt, pieprz czarny 50 g - 60 szt, papryka w proszku 20 g - 100 szt, przyprawa do karkówki 20 g - 60 szt, przyprawa do drobiu 30 g - 60 szt, liście laurowe 5g - 8 szt, oliwa z oliwek - 20 l, majeranek - 8 g - 100 szt, słonecznik łuskany - 6 kg, bułka tarta - 150 kg, kasza jęczmienna - 100 kg, kasza gryczana - 50 kg, kawa zbożowa duży (147 g) - 50 szt, makaron świderki pełne ziarno 1kg - 180 kg, makaron nitki 1kg - 100 kg, makaron muszelki - 60 kg, mąka pszenna - 600 kg, mąka pszenna razowa - 40 kg, mąka ziemniaczana - 40 kg, płatki kukurydziane (1000 g) - 100 kg, chrupki kukurydziane 80 g - 100 szt, ciastka zbożowe - 60 kg, ciastka owsiane - 50 kg, kasza kuskus - 50 kg, kasza manna - 50 kg, makaron łazanki - 60kg, płatki owsiane 500 g - 50 szt, suchary 290g - 150 szt, wafle ryżowe 130 g - 400 szt, musli z owocami - 40 kg, ciastka z pełnym ziarnem - 20 kg, ciastka biszkoptowe nadziewane - 1600 szt, uszka z grzybami - 30 kg, dżem bez cukru truskawkowy (280 g) - 200 szt, dżem bez cukru morelowy (280 g) - 200 szt, herbata czarna ekspresowa (140 g) - 30 szt, herbata miętowa ekspresowa (40 g) - 100 szt, herbata lipowa ekspresowa (20 g) - 100 szt, herbata owocowa ekspresowa (40 g) - 50 szt, ketchup (750 ml) - 100 szt, koncentrat pomidor duży słoik (950 g) - 60 szt, kakao (150 g) - 30 szt, morele suszone - 10 kg, ryż biały 1kg - 200 kg ryż brązowy (400 g) - 200 szt, sok pomarańczowy 2l - 300 szt, uszka z mięsem - 50 kg, żurek (500 ml) - 150 butelek, budyń waniliowy 85 g - 700 szt, buraczki ćwikłowe 850 g duży słoik - 160 szt, chrzan słoik mały 180 g - 25 szt, drożdże świeże 10g - 2,20 kg, groszek konserwowy puszka 400 g - 100 szt, galaretki owocowe - 75 g - 250 szt, herbata rumiankowa ekspresowa - 30 g - 50 szt, jajka - 4000 szt, jarzynka mrożona - 150 kg, kapusta kiszona 1kg - 170 kg, kisiel 38 g - 700 szt, sok owocowy 400 ml - 2000 szt, miód wielokwiatowy 900 g - 50 szt, olej roślinny 1l - 200 szt, ogórki kiszone 500 g - 100 szt, Pasztet drobiowy 155 g - 150 szt, pomidory w puszce 400 g - 50 szt, żelatyna 50g - 30 szt, cukier - 100 kg, ryba w pomidorach makrela (175g) - 80 szt, ryby paluszki z dorsza - 300 kg, płaty rybne z miruny - 40 kg, rodzynki - 10 kg, kapusta biała główka - 50 szt, kapusta pekińska - 50 szt, cynamon - 15 szt, łopatka wieprzowa - 260 kg. Część II obejmuje dostawę pieczywa i wyrobów piekarskich: drożdżówki, bułki zwykłe, chleb - 700 g, chleb graham - 500 g, pączki, chleb tostowy - 700 g, pieczywo lekkie – 170 g, rogaliki drożdżowe z serem. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczących produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2015, poz. 1256). Produkty będące przedmiotem zamówienia muszą być dostarczane do zamawiającego w warunkach odpowiadających wymaganiom jakości zdrowotnej przewidzianych dla tego rodzaju produktów. Dostarczany towar nie może posiadać śladów zepsucia (nadgnicia, pleśni), uszkodzeń (zgniecenia, ubytków w strukturze danego produktu), a żywność paczkowana musi być dostarczana w opakowaniu oryginalnym producenta bez śladów uszkodzenia (rozdarcia, wydarcia, opakowania hermetyczne muszą posiadać prawidłowe właściwości). Dostarczane produkty winny być świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie późnej niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: a) Pieczywo, świeże wyroby piekarskie – wyprodukowane w dobie dostawy. b) Przetwory mleczne z okresem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od daty dostawy. c) Mleko, pakowane w worki foliowe, opakowania kartonowe, butelki z okresem przydatności do spożycia nie krótszym niż 3 dni od daty dostawy, natomiast w opakowaniach kartonowych i butelkach z okresem przydatności do spożycia nie krótszym niż 10 dni od daty dostawy. d) Mięso i drób z okresem ważności do spożycia nie krótszym niż 10 dni od daty dostawy. e) Jaja konsumpcyjne z okresem przydatności do spożycia nie krótszym niż 28 dni od daty dostawy. f) Wszystkie produkty przetworzone dostarczane Zamawiającemu muszą mieć zachowany odpowiedni termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce, natomiast przy produktach nieprzetworzonych termin ważności musi wynosić ,minimum 7 dni – datowane na opakowaniu przez producenta. g) Ryby i mrożonki z okresem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od dnia dostawy. h) Produkty mączne (wyroby garmażeryjne) z okresem przydatności do spożycia nie krótszym niż 10 dni od daty dostawy. i) Warzywa, owoce, ziemniaki – świeże, produkty kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, jak i po odpowiednim czasie przechowywania w warunkach zapewniających minimalne zmiany w wyglądzie i podstawowych parametrach opisujących ich własności, odpowiednio zapakowane, transport do Zamawiającego musi zapewniać pełnowartościowość produktów. Zamawiający odmówi przyjęcia warzyw, ziemniaków owoców porażonych mokrą bądź suchą zgnilizną, zapleśniałych, zgnitych, zaparzonych, zwiędniętych, zafermentowanych, z obcym zapachem, uszkodzonych mechanicznie (w tym uszkodzenia powstałe w czasie transportu od Wykonawcy do Zamawiającego – zmarznięcia, zaparzenia, zwiędnięcia itp., będące wynikiem transportowania produktów w nieodpowiednich warunkach), uszkodzonych przez szkodniki, z obecnością szkodników lub ich pozostałości, łykowatych, miękkich, ze sparciałymi korzeniami. j) Przy dostawie jaj konsumpcyjnych oraz mięsa i wędlin, dostawca na żądanie zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić handlowy dokument identyfikacyjny (HDI) zgodnie ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004r.). Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu. Dostawca na każde żądanie zamawiającego zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat, atest, handlowy dokument identyfikacyjny (HDI) potwierdzający zgodności z Polska Normą lub normami europejskimi. k) mleko lub produkty mleczne zgodnie z obowiązującymi wymaganiami, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008. Tłuszcze mleczne do smarowania (masło, olej) – wg rozporządzenia (UE) nr 1308/2013. Olej – roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%. l) przyprawy – o jednolitym smaku charakterystycznym dla użytych składników, bez obcych posmaków i zapachów, opakowane w torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne. m) soki – bez dodatku cukru. n) sól – o obniżonej zawartości sodu (sól sodowo – potasowa). UWAGA! Wskazane w ramach zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. Rozliczenia finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu cenowym. Ceny podane przez Wykonawcę w formularzu cenowym (załącznik nr 1a) są wiążące przez cały okres trwania umowy. Wykonawca musi zagwarantować dostawę wybranych artykułów spożywczych minimum trzy razy w tygodniu. Bez względu na w/w zapis Wykonawca będzie musiał dostarczyć zamówiony asortyment w ciągu dwóch dni od przekazania zamówienia drogą telefoniczną.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie precyzuje warunku udziału w postępowaniu w zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie zgodne z załącznikiem nr 3 do SIWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Zgodnie z art. 24 ust. 11 Pzp wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji dotyczących kwoty, jaką zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie, ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp stanowi Załącznik nr 6 do SIWZ. 2) Formularz ofertowy wypełniony zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. Jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik, wraz z ofertą składa się pełnomocnictwo. 3) Do oferty wykonawca dołącza aktualne na dzień składania ofert oświadczenia w zakresie wskazanym przez zamawiającego w ogłoszeniu o zamówieniu i w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Informacje zawarte w oświadczeniach stanowią wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Wzory oświadczeń stanowią załączniki nr 3 i nr 4 do SIWZ. 4) Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu, zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w pkt 8.1. SIWZ. 5) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te muszą potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. 6) Zamawiający żąda od Wykonawcy, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy PZP, przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów wymienionych w pkt 6.5. ppkt 1-5 SIWZ. 7) Zamawiający żąda od wykonawcy przedstawienia dokumentów wymienionych w pkt 6.5. ppkt 1-5 SIWZ, dotyczących podwykonawcy, któremu zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia, a który nie jest podmiotem, na którego zdolnościach lub sytuacji wykonawca polega na zasadach określonych w art. 22a Pzp.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach