Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla niemowląt

Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie ogłasza przetarg

  • Adres: 30-663 Kraków, ul. Wielicka 265
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 012 6582011 , fax. 012 6581081
  • Data zamieszczenia: 2014-01-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie
    ul. Wielicka 265 265
    30-663 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 012 6582011, fax. 012 6581081
    REGON: 35137588600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: bip.usdk.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla niemowląt
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla niemowląt dla Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie 3.2. Oznaczenie kodowe Wspólnego Słownika Zamówień CPV: 15.88.40.00-8 Produkty dla niemowląt 3.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera formularz cenowy - załącznik nr 3 do SIWZ 3.4. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie, jakości i odpowiadać niżej wymienionym wymaganiom dotyczącym wytworzenia i transportu zgodnych z: 3.4.1. Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 ze zm.). 3.4.2. Ustawą z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187 poz. 1577 ze zm.). 3.4.3. Dyrektywa 2009/39/EC Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 6 maja 2009r. w sprawie środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego OJ L 124; 20.5.2009. 3.4.4 Dyrektywa Komisji 2006/141/WE z dnia 22 grudnia 2006r. w sprawie preparatów do początkowego i dalszego żywienia niemowląt oraz zmieniająca dyrektywę 1999/21/WE. 3.4.5. Rozporządzenie Komisji ( WE ) 1243/2008 z dnia 12 grudnia 2008r. zmieniające załączniki III i IV do dyrektywy 2006/141/WE w odniesieniu do wymogów dotyczących składu niektórych preparatów do poczatkowego żywienia niemowląt OJ L 335.13.2008. 3.4.6. Dyrektywa Komisji 2006/125/WE o przetworach zbożowych i żywności uzupełniającej przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci. 3.4.7. Dyrektywa Komisji 1999/21/WE z dnia 25 marca 1999 r o żywności dietetycznej specjalnego przeznaczenia medycznego ze zmianą 2006/141/EC 3.4.8. Dyrektywa Komisji 96/8/WE z dnia 26 lutego 1996r. o żywności przeznaczonej do użycia w dietach o ograniczonej wartości energetycznej w celu redukcji masy ciała, ze zmianą 2007/29/EC 3.4.9. Revised Codex Standard for Foods foe Special Dietary Use for Persons Intolerant to Gluten ALINORM 08/31/26 3.4.10. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych ( Dz. U. z dnia 31 lipca 2007r. ) 3.4.11. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 25 lipca 2007r. w sprawie znakowania żywności wartością odżywczą ( Dz. U. z dnia 31 lipca 2007r. ) 3.4.12. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 17 października 2007r. w sprawie środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego 3.4.13. Rozporządzenie ( WE ) nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 grudnia 2006r w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności 3.4.14. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady ( EC ) 41/2009 z dnia 20 stycznia 2009r. dotyczące składu i znakowania środków spożywczych odpowiednich dla osób z nietolerancją glutenu OJ L 16; 21.1.2009. 3.4.15. Rozporządzenie Komisji ( WE ) Nr 953/2009 z dnia 13 października 2009r. w sprawie substancji , które mogą być dodawane w szczególnych celach odżywczych do środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego. OJ L. 269/9 ; 14.10.2009. 3.4.16.Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( DZ.U. z 2006r nr 171poz. 1225 ) 3.5. Wymagany minimalny termin płatności wynosi 60 dni. 3.6. Wykonawca dostarczy do Zamawiającego produkty posiadające minimum 3 miesięczny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do Zamawiającego 3.7. Wykonawca dostarczy towar środkami przystosowanymi do transportu oferowanych produktów. 3.8. Wymagany okres niezmienności cen podanych w ofercie min. 6 miesięcy. 3.9. Wykonawca zobowiązany jest do wskazania w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158840008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W prowadzonym postępowaniu wadium nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.usdk.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach