Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Czachów na rok 2019

Dom Pomocy Społecznej w Czachowie ogłasza przetarg

  • Adres: 27530 Czachów, Czachów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 0-15 86 11 501 , fax. 0-15 86 11 501
  • Data zamieszczenia: 2018-12-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Czachowie
    Czachów 54
    27530 Czachów, woj. świętokrzyskie
    tel. 0-15 86 11 501, fax. 0-15 86 11 501
    REGON: 29113069400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://dpsczachow.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Czachów na rok 2019
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1. 15100000-9 -Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Baleron kg 70 21 2 BATON DROBIOWY Kg 70 21 3 Boczek wędzony gotowany Kg 140 42 4 Flaki wołowe krojone kg 50 15 5 Kaszanka w nylonie kg 90 27 6 Kiełbasa wiejska kg 40 12 7 Kiełbasa aleksandryjska/podlaska kg 400 120 8 Polędwica drobiowa z majerankiem kg 25 7,5 9 Kiełbasa krakowska kg 120 36 10 Lencz kg 117 35 11 Mortadela kg 78 23 12 Kiełbasa parówkowa/parówki kg 202 61 13 Kiełbasa szynkowa kg 78 23 14 Kurczak świeży kg 264 79 15 Mięso: szynka bez kości wieprzowe kg 302 91 16 Pasztet w bloku kg 104 31 17 Pasztet słoik 460 g Szt. 210 63 18 Pieczeń kg 79 24 19 Polędwica drobiowa Kg 94 28 20 Polędwica sopocka Kg 97 29 21 Salceson chłopski Kg 110 33 22 Mięso: schab bez kości Kg 143 43 23 Szynka delikatesowa drobiowa Kg 104 31 24 Szynka tyrolska Kg 10 3 25 Szynka wieprzowa wiejska Kg 5 1,5 26 Ćwiartka z kurczaka/udka Kg 252 76 27 Wątroba drobiowa Kg 97 29 28 Mięso: Łopatka bez kości wieprzowe Kg 314 94 29 Płuca wieprzowe, podroby Kg 10 3 30 Resztki od schabu /kości Kg 506 152 31 Filet z kurczaka – mięso Kg 111 33 32 Serca wieprzowe Kg 10 3 33 Błona wieprzowa Kg 10 3 34 Pasztetowa drobiowa Kg 70 21 35 Polędwiczanka z warzywami Kg 97 29 36 Schabik drobiowy z majerankiem Kg 59 18 37 Słonina Kg 59 18 38 Kiełbasa żywiecka Kg 57 17 39 Smalec z cebulą Kg 100 30 40 Korpus z kaczki Kg 10 3 41 Korpus z kurczaka Kg 10 3 42 Rolada drobiowa Kg 69 21 43 Kiełbasa grillowa Kg 10 3 44 Szynka wiejska Kg 7 2 45 Smalec Kg 20 6 46 Szynka konserwowa Kg 51 15 47 ogonówka Kg 96 29 48 Szynka drobiowa Kg 56 17 Część 2. 15500000-3 Produkty mleczarskie Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Śmietana 30% 0,5l litr 320 96 2 Śmietana 18% 400g Szt. 5 1,5 3 Mleko 2 % 0,9 l WORECZEK FOLIOWY Szt. 6800 2040 4 Twaróg biały półtłusty szt. 700 210 5 Masło 200g ekstra szt. 220 66 6 Ser żółty SALAMI ,GOUDA kg 91 118 7 Serek homo 125 Szt. 55 16,5 8 Serek topiony KOSTKA 100 g Szt. 612 184 9 Jogurt naturalny 400g Szt. 280 8400 10 Serek DANIO 150 g Szt. 2730 819 11 Jogurt naturalny 180g Szt. 1376 413 12 Zsiadłe mleko 400g Szt. 190 57 13 Jogurt owocowy Jogobella bez cukru 150g szt. 100 30 Część 3. 15800000-6 Różne artykuły spożywcze Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Aromat do ciast szt. 5 2 2 Barszcz biały butelka 0,5 l szt. 200 60 3 Brzoskwinie w puszce 820g szt. 5 2 4 Budyń śmietankowy 40g szt. 50 15 5 Budyń śmietankowy 1 kg kg 4 1 6 Chrzan tarty 190g szt. 114 34 7 Cukier kryształ kg 1106 332 8 Cukier puder kg 3 1 9 Cukier waniliowy 16 g szt. 30 9 10 Cynamon 15 g szt. 15 6 11 Dżem brzoskwiniowy 280g szt. 132 40 12 Dżem czarna porzeczka 280g szt. 132 40 13 Dżem morelowy 280g szt. 132 40 14 Dżem truskawkowy 280g szt. 132 40 15 Dżem wiśniowy 280g szt. 132 40 16 Bułka tarta kg. 107 32 17 Groszek konserwowy 400g szt. 66 20 18 Galaretka wiśniowa 79g szt. 5 2 19 Galaretka agrestowa 90g szt. 5 2 20 Herbata ekspresowa Saga 126g/90szt. szt. 210 63 21 Kakao sypkie 80 g szt. 48 14 22 Kawa Woseba Gold 250g Szt 50 15 23 Kasza gryczana kg 75 22 24 Kasza jaglana 400g szt. 185 56 25 Kasza jęczmienna kg 134 40 26 Kasza manna kg 80 24 27 Czekolada 100g szt. 50 15 28 Kawa Inka 150 g szt. 265 78 29 Ketchup łagodny 500 g szt. 107 32 30 Koncentrat barszczu czerwonego 300g szt. 46 14 31 Koncentrat pomidorowy 1 litr szt. 127 38 32 Kukurydza konserwowa 340g szt. 5 2 33 Kwasek cytrynowy 20g szt. 205 62 34 Liść laurowy 1 kg szt. 4 1 35 Majeranek 1kg szt. 6 2 36 Majonez 310 g szt. 196 59 37 Makaron świderki 1000g szt. 433 130 38 Makaron nitki 1000 g szt. 149 45 39 Makaron zacierka 250 g szt. 511 153 40 Marmolada 1200g szt. 74 22 41 Musztarda 190 g szt. 102 31 42 Mąka kg 280 84 43 Mąka ziemniaczana kg 7 2 44 Napoje 1,5 l szt. 110 33 45 Papryka mielona 20g słodka szt. 99 30 46 Pieprz naturalny mielony 1 kg szt. 6 2 47 Powidła śliwkowe 300 g szt. 192 58 48 Proszek do pieczenia 30 g szt. 10 3 49 Przyprawa do flaków 20g szt. 40 12 50 Przyprawa warzywna szt. 74 22 51 w proszku 1 kg szt. 49 15 52 Przyprawa w płynie 1 l Maggi szt. 5 2 53 Przyprawa do piernika szt. 204 61 54 Płatki kukurydziane 500g szt. 106 32 55 Płatki owsiane 500g szt. 5 2 56 Rodzynki 200g szt. 225 68 57 Ryż 1 kg szt. 384 115 58 Syrop owocowy 0,5 l szt. 111 33 59 Sos sałatkowy 9g (koperkowy, włoski, francuski) szt. 2 1 60 Soda 100 g szt. 153 46 61 Sól kuchenna 1 kg szt. 10 3 62 Wiórka kokosowe 200g szt. 5 2 63 Ziele angielskie 1 kg szt. 10 3 64 Uszka wigilijne 300g szt. 47 14 65 Zupa pieczarkowa 61 g szt. 10 3 66 Papryka konserwowa 720ml szt. 20 6 67 Kawa ziarnista Lavazza 250g szt. 42 13 68 Herbata owocowa rozpuszczalna granulowana 300g szt. 68 20 69 Brokuł mrożony 450g szt. 10 3 70 Drożdże 100gt szt. 115 35 71 Pieprz ziołowy 20g kg 233 70 72 Ogórki kwaszone kg 262 79 73 Kapusta kwaszona szt. 1 1 74 Miód pszczeli 1000g szt. 169 51 75 Mieszanka warzywna mrożona 450g kg 3 1 76 Jabłka suszone kg 3 1 77 Śliwka suszona szt. 260 78 78 Olej 1litr szt. 851 255 79 Margaryna śniadaniowa 500g szt. 15 5 80 Margaryna Kasia 200g szt. 32 9 81 Sos pieczeniowy 30g szt. 30 9 82 Sok pomidorowy 330g szt. 16 5 83 Vegeta 1 kg szt. 100 30 Część 4. 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Chleb mieszany cały 600g szt. 4290 1288 2 Chleb mieszany szt. 4000 1200 3 Krojony 600g szt. 1446 434 4 Chleb razowy 500 g szt. 2596 779 5 Bułki drożdżowe 100g, szt. 2743 823 6 Bułki zwykłe 50 g kg. 11 3 7 Paszteciki drożdżowe szt. 110 33 8 Ciastka delicje 136g szt. 110 33 9 Wafelki familijne 180 g szt. 110 33 10 Paluszki delikatesowe 260g kg 4 1 11 Ciasto domowe szt. 55 17 12 Pączki Kg 59 18 13 Ciasto krówka szt. 5 2 Część 5. 03221200-8 Owoce i warzywa Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Banan kg 431 130 2 Botwina 300g szt. 15 5 3 Burak czerwony kg 505 151 4 Brokuły 1 kg szt. 17 5 5 Cebula kg 535 160 6 Cukinia kg 65 20 7 Cytryna kg 85 26 8 Fasola biała kg 45 14 9 Fasola szparagowa kg 45 14 10 Groch łupany 1kg kg 53 16 11 Grzyby suszone szt. 10 3 12 Jabłka kg 2079 624 13 Kalafior szt. 60 18 14 Kapusta świeża 1,5 kg szt. 161 48 15 Kapusta biała kg 326 98 16 Kapusta czerwona kg 172 52 17 Kapusta pekińska 1,5 kg szt. 92 28 18 Koper 100g szt. 290 87 19 Mandarynka kg 213 64 20 Pomarańcza kg 30 9 21 Malina kg 20 6 22 Mak kg 4 1 23 Marchew kg 1082 325 24 Ogórek świeży kg 545 164 25 Papryka kg 178 53 26 Pieczarka kg 34 10 27 Pietruszka nać 100g szt. 347 104 28 Pomidor kg 366 110 29 Brokuł 0,5 szt. 10 3 30 Pietruszka korzeń kg 200 60 31 Ziemniaki kg 5565 1670 32 Rzodkiewka kg 100 30 33 Sałata masłowa szt. 100 30 34 Sałata lodowa szt. 136 41 35 Nektarynka Kg 70 21 36 Morela Kg 70 21 37 Brzoskwinia Kg 70 21 38 Seler kg 200 60 39 Śliwki kg 70 21 40 Szczypior 100g szt. 110 33 41 Borówka kg 10 3 42 Truskawka kg 12 4 43 Gruszki kg 500 150 Część 6. 15200000-0 Ryby przetworzone i konserwowane Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Filet rybny mrożony kg 296 89 2 Konserwa rybna 300g /oleju, pomidorach/ szt. 20 6 3 Śledzie marynowane kg 59 18 4 Śledzie solone kg 34 10 5 Makrela wędzona kg 42 13 6 Paprykarz 300g szt. 158 47 7 Śledź w oleju 160g szt. 30 9 Część 7. 03142500-3 – Jaja Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Jajka klasa L szt. 8068 2420
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Określenie warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń lub dokumentów, potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia: 1) Formularza ofertowego zgodnego z treścią Załącznika nr 1.1-1.7 (w zależności jakiej części dotyczy) 2) Oświadczenia o spełnieniu warunków udziału i nie podleganiu wykluczeniu z postępowania (zwane dalej Oświadczeniem) stanowiącego wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu;– zgodnego z treścią Załącznika nr 2 i 3, 3) zobowiązania innych podmiotów do oddania wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (art. 22a ust. 2 ustawy) (jeżeli dotyczy) 4) pełnomocnictwa - w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza (jeżeli dotyczy), 5) dokumentów, z których wynika prawo do podpisania oferty względnie do podpisania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, chyba, że zamawiający może je uzyskać w szczególności za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz.U. z 2014 poz. 1114 oraz 2016 poz. 352), a wykonawca wskazał to wraz ze złożeniem oferty, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z dokumentów złożonych wraz z ofertą. W terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej zamawiającego informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 Pzp Wykonawca zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp – załącznik nr 4. Oferta oraz pozostałe oświadczenia i dokumenty, dla których zamawiający określił wzory w formie formularzy winny być sporządzone zgodnie z tymi wzorami.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach