Przetargi.pl
"Dostawa artykułów spożywczych różnych

Wojskowa Akademia Techniczna im. Jarosława Dąbrowskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 00-908 Warszawa, Gen. Witolda Urbanowicza
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. +48261837865 , fax. +48261839723
  • Data zamieszczenia: 2019-03-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojskowa Akademia Techniczna im. Jarosława Dąbrowskiego
    Gen. Witolda Urbanowicza 2
    00-908 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. +48261837865, fax. +48261839723
    REGON: 12122900000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.wat.edu.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia Publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    "Dostawa artykułów spożywczych różnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych tj.: ananasy, bazylia suszona otarta, barszcz biały, brzoskwinie połówki w syropie, bulion drobiowy w kostkach, cebulka suszona prażona, cebulki marynowane, chrzan tarty, cukier biały kryształ/ kostka/ w saszetkach, cukier puder/ waniliowy, cynamon mielony, czekolada na gorąco, czosnek granulowany, drożdże świeże, dżem/ porcjowany, fasola biała/ konserwowa, figi suszone, galaretka sypka, gałka muszkatołowa, groch obłuskany, groszek konserwowy/ ptysiowy, herbata ekspresowa czarna/ owocowa i zielona/ liściasta, jabłka prażone, owoce jałowca suszone, kakao, kapary, kapsułki – kawa do urządzenia ekspresowego, kasza: gryczana/ jęczmienna/ manna/ pęczak, kawa naturalna mielona/ rozpuszczalna/ zbożowa/ ziarnista, ketchup łagodny/ pikantny, kisiel, kminek, koncentrat pomidorowy, kukurydza konserwowa, kwasek cytrynowy, liść laurowy, mak niebieski, majeranek, majonez, makaron gruby/ nitka/ spaghetti/ zacierka/ ryżowy, mąka pszenna/ ziemniaczana, miód lipowy lub wielokwiatowy, morele suszone, musli śniadaniowe/ tropikalne, musztarda sarepska, ocet spirytusowy/ jabłkowy, ogórki konserwowe, olej rzepakowy/ słonecznikowy/ lniany, oliwa z oliwek, oliwki konserwowe, orzechy włoskie łuskane, papryka konserwowa, papryka mielona ostra lub słodka/ pieprz naturalny czarny/ ziarnisty/ ziołowy, pierożki tortellini, płatki: jęczmienne/ kukurydziane/ owsiane/ żytnie/ zbożowe kuleczki/ kółka z miodem, podgrzybki suszone, pomidory suszone, przyprawa: chińska/ curry/ do drobiu/ do flaków/ do mięsa wieprzowego/ do pieczeni/ do ryb/ do zup/ FIX do spaghetti/ kebab/ do potraw, rodzynki, ryż biały długo ziarnisty, seler konserwowy, sos do lodów i deserów czekoladowy/ owocowy/ toffi, sos: do spaghetti/ majonezowy tatarski/ sałatkowy/ słodko – kwaśny/ Tysiąca Wysp/ do kebabu/ czosnkowy/ meksykański, sól spożywcza/ czosnkowa, susz owocowy, syrop owocowy o różnych smakach, szczaw konserwowy, śliwka suszona, tymianek suszony, ziele angielskie, ziarna, zioła suszone: oregano/ prowansalskie, żelatyna spożywcza, żurawina do mięs i deserów, żurawina suszona, żurek, filety z makreli w sosie pomidorowym/ w oleju, sardynka w sosie pomidorowym/ w oleju, szprot w oleju/ w pomidorach, tuńczyk w kawałkach w sosie własnym/ w oleju. Szczegóły techniczne i ilości opisano w załączniku nr 3 i 3A do SIWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15890000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca: posiada i będzie posiadać przez okres obowiązywania umowy: •Zaświadczenie/ Decyzję/ Opinię lub inny dokument równoważny właściwego organu Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej: a)O sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP i/lub b)Potwierdzające wdrożenie oraz stosowanie zasad HACCP przez Wykonawcę – podstawa prawna art. 59 i art. 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, lub c)Certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadającego akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP – zgodnie z art. 59 i art. 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia •Decyzję/ Zaświadczenie/ Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością •Decyzję/ Zaświadczenie/ opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zatwierdzeniu minimum dwóch środków transportu do przewozu artykułów spożywczych •Zaświadczenie/ Potwierdzenie Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno – spożywczymi wydane na podstawie ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: OFERTA SKŁADANA W FORMIE PISEMNEJ Oferta składana przez Wykonawcę musi zawierać: a)„Formularz ofertowy” stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ; b)Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ; c)Oświadczenie o spełnianiu warunków - stanowiące załącznik nr 2A do SIWZ; d) „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia” stanowiący załącznik nr 3 do SIWZ; e)Opis przedmiotu równoważnego, jeżeli taki wykonawca proponuje, umożliwiający jego porównanie z parametrami wskazanymi przez Zamawiającego w odpowiedniej pozycji „Szczegółowego opisu przedmiotu zamówienia”; f)zobowiązanie, o którym mowa w pkt. 4.5.1. lit. F. – stanowiące załącznik Nr 2B do SIWZ; OFERTA SKŁADANA W FORMIE ELEKTRONICZNEJ Wykonawca zobowiązany jest złożyć za pośrednictwem Platformy, podpisane przez osoby uprawnione kwalifikowanym podpisem elektronicznym, następujące dokumenty: a)Formularz ofertowy; b)Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ; c) Oświadczenie o spełnianiu warunków - stanowiące załącznik nr 2A do SIWZ; d)Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - stanowiący załącznik nr 3 do SIWZ; e)Pełnomocnictwo lub inny dokument, opatrzony kwalifikowanym podpisem elektronicznym, z którego wynika prawo do podpisania oferty oraz innych dokumentów składanych wraz z ofertą; f) Pełnomocnictwa do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, ewentualnie umowa regulująca współpracę, z której będzie wynikać przedmiotowe pełnomocnictwo, podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym. Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, stosownie do art. 23 ust. 2 ustawy Pzp - jeżeli zachodzi taka okoliczność; g)Zobowiązanie, o którym mowa w pkt. 4.5.1. lit. F. - stanowiące załącznik nr 2B do SIWZ;

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach