Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych różnych

Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu ogłasza przetarg

  • Adres: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 62 766 96 42/43
  • Data zamieszczenia: 2018-12-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu
    ul. Wrocławska 193-195
    62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie
    tel. 62 766 96 42/43
    REGON: 32034800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: ośrodek szkolenia Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych różnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych różnych. 1. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2017 r. poz. 2212 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, śred-nio trzy razy w tygodniu, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wska-zań zamawiającego w godzinach 7:00 ÷ 9:00. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Za ofertę częściową uważa się ofertę obejmującą pełen asortyment danej części. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. Zamawiający nie ogranicza liczby części, na które zamówienie może zostać udzielone jednemu wykonawcy. Liczba części – 7. Część I - owoce i warzywa konserwowe 1. Ananas w lekkim syropie 200 kg 2. Brzoskwinie w syropie 200 kg 3. Jabłka typu szarlotka 200 kg 4. Groszek zielony konserwowy 400 kg 5. Ogórek konserwowy 800 kg 6. Papryka konserwowa 700 kg 7. Pieczarki marynowane 20 kg 8. Sałatka z ogórków 600 kg 9. Szczaw konserwowy 250 kg 10. Kukurydza konserwowa 300 kg 11. Fasolka konserwowa 400 kg 12. Fasola czerwona konserwowa 300 kg 13. Fasola biała konserwowa 200 kg 14. Kiełki sojowe 100 kg 15. Groch suszony cały i łuskany 500 kg 16. Fasola typu Piękny Jaś 600 kg 17. Oliwki zielone bez pestek 10 kg 18. Oliwki czarne bez pestek 10 kg 19. Seler konserwowy 100 kg 20. Barszcz czerwony koncentrat 20 litr Część II – przyprawy, grzyby suszone, owoce suszone 1. FIX do potraw chińskich 30 kg 2. Przyprawa do zup w płynie typu Maggi 250 litr 3. Sos sojowy 10 litr 4. Ocet jabłkowy 150 litr 5. Ocet spirytusowy 400 litr 6. Bulion wołowo-drobiowy 100 kg 7. Przyprawa typu Wegeta 200 kg 8. Sól spożywcza 850 kg 9. Sól spożywcza porcja 20 kg 10. Pieprz czarny mielony gatunek I 60 kg 11. Pieprz czarny mielony porcja gatunek I 6 kg 12. Pieprz ziołowy 10 kg 13. Papryka mielona słodka 10 kg 14. Papryka mielona ostra 10 kg 15. Przyprawa typu kebab-gyros 5 kg 16. Ziele angielskie 10 kg 17. Liść laurowy 10 kg 18. Imbir mielony 3 kg 19. Zioła prowansalskie 10 kg 20. Cynamon mielony 3 kg 21. Czosnek granulowany 15 kg 22. Kwasek cytrynowy 10 kg 23. Majeranek 20 kg 24. Gałka muszkatołowa mielona 2 kg 25. Grzyby suszone podgrzybek 60 kg 26. Żelatyna spożywcza wieprzowa 1 kg 27. Wiórki kokosowe 20 kg 28. Sezam 20 kg 29. Orzech laskowy łuskany 20 kg 30. Morela suszona 30 kg 31. Rodzynki 30 kg 32. Śliwka kalifornijska 30 kg Część III – produkty przemiału zbóż 1. Kasza gryczana 400 kg 2. Kasza jęczmienna pęczak 400 kg 3. Kasza kuskus 30 kg 4. Kasza manna 50 kg 5. Ryż parboiled 1 400 kg 6. Mąka pszenna 2 000 kg 7. Mąka ziemniaczana 50 kg 8. Mąka kukurydziana 20 kg 9. Płatki kukurydziane 100 kg 10. Muesli 100 kg 11. Makaron 1 500 kg Część IV – oleje, sosy 1. Olej uniwersalny 1 000 litr 2. Oliwa z oliwek 100 litr 3. Majonez 400 litr 4. Majonez porcja 200 kg 5. Musztarda porcja 400 kg 6. Musztarda wieloporcjowa 50 kg 7. Ketchup porcja 400 kg 8. Ketchup wieloporcjowy 150 kg 9. Chrzan konserwowy 200 kg 10. Koncentrat pomidorowy 400 kg Część V – kawa, herbata, kakao 1. Kawa naturalna mielona 100 kg 2. Kawa ziarnista 50 kg 3. Kawa naturalna rozpuszczalna 80 kg 4. Kawa rozpuszczalna w saszetkach 10 kg 5. Kawa zbożowa 20 kg 6. Herbata ekspresowa 400 kg 7. Kakao 25 kg Część VI – wyroby cukiernicze 1. Czekolada mleczna 300 kg 2. Czekolada gorzka 200 kg 3. Wafel w czekoladzie 300 kg 4. Wafel bez polewy 300 kg 5. Ciastka kakaowe 40 kg 6. Ciastka maślane z cukrem 40 kg 7. Ciastka w czekoladzie typu Jeżyki 30 kg 8. Ciastka w czekoladzie z galaretką typu Delicje 30 kg 9. Herbatniki 300 kg 10. Figurki czekoladowe 60 kg 11. Czekoladki nadziewane 50 kg 12. Cukierki Krówki 30 kg 13. Cukierki czekoladowe typu Michałki 50 kg 14. Cukier biały 800 kg 15. Cukier biały porcja 1 600 kg 16. Cukier puder 30 kg 17. Dżem porcja 400 kg 18. Miód pszczeli porcja 400 kg 19. Powidła śliwkowe porcja 400 kg Część VII – napoje zimne 1. Sok owocowy 1000 ml 12 000 litr 2. Sok owocowy porcja 1 200 litr 3. Sok marchwiowy 660 litr 4. Napój gazowany w puszce typu COCA COLA 990 litr 5. Napój gazowany w puszce typu FANTA 990 litr 6. Naturalna woda miner. gazowana 0,50 l 9 000 litr 7. Naturalna woda miner. niegazowana 0,50 l 9 000 litr 8. Syrop owocowy 250 litr Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz standardy jakościowe, o których mowa w art. 91 ust. 2a ustawy, zawiera załącznik nr 1 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości: - na część V 950,00 zł (słownie: dziewięćset pięćdziesiąt złotych 00/100), - na część VI 1.100,00 zł (słownie: jeden tysiąc sto złotych 00/100), - na część VII 1.650,00 zł (słownie: jeden tysiąc sześćset pięćdziesiąt złotych 00/100). 2. Wadium może być wniesione w: a) pieniądzu; b) poręczeniach bankowych, lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2018 r. poz. 110, 650, 1000 i 1669). 3. Wadium w formie pieniądza należy wnieść przelewem na rachunek zamawiającego nr 88 1010 1469 0030 6913 9120 0000, z dopiskiem na przelewie: „Wadium w postępowaniu nr 6/ż/18”. 4. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym zamawiającego, o którym mowa w pkt. 2, przed upływem terminu składania ofert. 5. Zamawiający zaleca, aby w przypadku wniesienia wadium w formie innej niż pieniądz, oryginał dokumentu został złożony w oddzielnej kopercie, a jego kopia w ofercie. 6. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie gwaranta do wypłaty zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy. 7. Oferta wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy, zostanie odrzucona.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunku.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach