Przetargi.pl
„Dostawa artykułów spożywczych, mięsa, wędlin, pieczywa, mrożonek i warzyw”

Gminny Ośrodek Pomocy Spolecznej w Izbicy ogłasza przetarg

  • Adres: 22-375 Izbica, Gminna 4
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 846183052
  • Data zamieszczenia: 2023-11-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Spolecznej w Izbicy
    Gminna 4
    22-375 Izbica, woj. lubelskie
    tel. 846183052
    REGON: 950003916
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopsizbica.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Dostawa artykułów spożywczych, mięsa, wędlin, pieczywa, mrożonek i warzyw”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CZĘŚĆ I – dostawa różnych artykułów spożywczychArtykuły spożywcze - powinny być dostarczane w oryginalnych, niezniszczonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj i nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres oraz inne oznakowania zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywieniowego. Przyprawy powinny mieć zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji. Makarony powinny być sporządzone z najwyższej jakości mąki, zawierać pszenicę durum, po ugotowaniu nie mogą się sklejać, powinny być twarde i sprężyste, zachowujące naturalny zapach i kolor. Dostarczane artykuły powinny być posegregowane w zależności od asortymentu, a dostawca musi posiadać niezbędne dokumentywymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych.Suszone warzywa i owoce, orzechy oraz nasiona powinny być bez dodatku cukrów, substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 354 z 31.12.2008 r., str. 16,z późn. zm.[2])), zwanym dalej „rozporządzeniem (WE) nr 1333/2008”, oraz bez dodatku soli. Przecier pomidorowy powinien być bez dodatku cukru i soli.Artykuły spożywcze muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez Polskie Normy, spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. Na dostarczony towar Wykonawca powinien posiadać właściwe atesty i certyfikaty laboratoryjne. Dostarczone towary powinny posiadać handlowy dokument identyfikacyjny (HDI), posiadać informacjęo dacie wyprodukowania, terminie przydatności do spożycia.Jakość dostarczanych produktów powinna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku/ klasy.Nabiał i produkty mleczarskie - świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Produkty mleczne: jogurt, kefir, mleko zsiadłe, mleko acidofilne ser twarogowy, serek homogenizowany, zbożowe produkty śniadaniowe, inne produkty zbożowe a także inne grupy środków spożywczych nie mogą zawierać więcej niż: 15 g cukru w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia, a w przypadku produktów mlecznych, o których wyżej mowa nie więcej niż 13,5 g cukru w100 g/ml produktu gotowego do spożycia; 10 g tłuszczu w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia; 0,4 g sodu/ 1 g soli w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia.CZĘŚĆ II – dostawa mięsa i wędlin wieprzowych i drobiowychMięso i wyroby wędliniarskie - powinny być świeże (niemrożone lub rozmrażane), dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywkami, posiadającymi stosowne atesty. Pojemniki i opakowania czyste i nieuszkodzone. Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasnoróżowa, smak i zapachcharakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.Drób - powinien być świeży (niemrożony lub rozmrażany), dostarczany w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywkami, posiadającymi stosowne atesty. Pojemniki i opakowania czyste i nieuszkodzone.CZĘŚĆ III – dostawa pieczywa świeżegoPieczywo – powinno być świeże, wypieczone, nie może być: zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechanicznie, zabrudzone, niesłone, zbyt słone, spalone, czerstwe, rozmrażane, niedopieczone, kruszące się, z obecnością grudek mąki. Pieczywo nie może mieć gorzkiego lub kwaskowatego smaku. Pieczywo nie może mieć objawów pleśnienia, psucia, lub zwierać ciał obcych. Pieczywo nie może być wyrabiane z ciasta głęboko mrożonego. Pieczywo musi być dostarczane 2 razy dziennie w czystych koszach plastikowych, posiadających odpowiednie atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzeń. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniami lub przed obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jakteż wartości organoleptycznych.CZĘŚĆ IV – dostawa ryb, drobiu mrożonego, warzyw i owoców mrożonychMrożonki – powinny być dostarczane w oryginalnych, niezniszczonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj i nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres oraz inne oznakowania zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywieniowego. Dostarczane artykuły powinny być posegregowane w zależności od asortymentu, a dostawca musi posiadać niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych.Mrożone warzywa i owoce powinny być w opakowaniach do 2,5 kg.Ryby mrożone powinny mieć świeży zapach i smak, po odmrożeniu nie mogą rozpadać się, muszą być bez glazury SHP, dostarczane w oryginalnych, niezniszczonych opakowaniach z zachowaniem ciągłości łańcucha chłodniczego.CZĘŚĆ V – dostawa warzyw świeżych, ziemniaków i owocówWarzywa – powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni, nieuszkodzone mechanicznie, dostarczane w pojemnikach plastikowych lub kartonowych posiadających wymagane atesty. Opakowania lub pojemniki nie powinny mieć uszkodzeń mechanicznych. Towar powinien być posegregowany stosownie do zamówienia i ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniami lub obniżeniem wartości odżywczych. Warzywa korzeniowe - korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola - nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe, warzywa liściaste – bez plam,zdrowe, bez uszkodzeń. Ziemniaki – krajowe, dobre jakościowo, posegregowane, średniej wielkości, nieuszkodzone mechanicznie, po ugotowaniu sypkie, czyste bez ziemi i piasku, jednolitej odmiany, bez oznak zgnilizny, dostarczane w workach ,w ilości zależnej od potrzeb. Owoce - powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni, dostarczane w pojemnikach plastikowych lub kartonowych posiadających wymagane atesty. Opakowania lub pojemniki nie powinny mieć uszkodzeń mechanicznych. Towar powinien być posegregowany stosownie do zamówienia i ułożonyw sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniami lub obniżeniem wartości odżywczych
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-11-15

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach