Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Placówek Szkolno - Wychowawczo - Rewalidacyjnych w Ostródzie przy ul. Grunwaldzkiej 13

Zespół Placówek Szkolno-Wychowawczo-Rewalidacyjnych w Ostródzie ogłasza przetarg

  • Adres: 14100 Ostróda, ul. Grunwaldzka
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 646 30 73 , fax. 89 646 30 73
  • Data zamieszczenia: 2018-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Placówek Szkolno-Wychowawczo-Rewalidacyjnych w Ostródzie
    ul. Grunwaldzka 14
    14100 Ostróda, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 646 30 73, fax. 89 646 30 73
    REGON: 28152971900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.oswostroda.edupage.org
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Placówek Szkolno - Wychowawczo - Rewalidacyjnych w Ostródzie przy ul. Grunwaldzkiej 13
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Placówek Szkolno - Wychowawczo-Rewalidacyjnych w Ostródzie przy ul. Grunwaldzkiej 13 w poniżej wyszczególnionych pakietach: Pakiet nr 1 - Mięso wieprzowe i wołowe, Pakiet nr 2 - Wędliny, Pakiet nr 3 - Pieczywo, Pakiet nr 4 - Artykuły spożywcze, Pakiet nr 5 - Ryby, Pakiet nr 6 - Warzywa korzeniowe, kiszone, Pakiet nr 7 - Warzywa, owoce, Pakiet nr 8 - Mrożonki, Pakiet nr 9 - Artykuły mleczarskie, Pakiet nr 10 - Jaja, Pakiet nr 11 - Ziemniaki , Pakiet nr 12 -Drób świeży, oraz zgodnie z formularzem kalkulacji ceny ofertowej załączniki nr 2a do 2l siwz oraz projektem umowy załącznik nr 5 do siwz. Uwaga: Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty na dowolną ilość pakietów objętych przedmiotem zamówienia.2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje również dowóz artykułów spożywczych do internatu Zespołu Placówek Szkolno-Wychowawczo-Rewalidacyjnych w Ostródzie przy ul. Grunwaldzkiej 13 wraz z załadunkiem i rozładunkiem. 3. Wymagania dotyczące sposobu realizacji zamówienia: 1) Szczegółowy wykaz asortymentu danego Pakietu wraz z ilością zamówienia w okresie trwania umowy, zawiera formularz kalkulacji ceny oferowanej stanowiący załączniki od nr 2a-2l. Ilości asortymentów podane w formularzu stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres obowiązywania umowy. 2) Nie wszystkie rodzaje produktów muszą być zakupione w pełnym zakresie ilościowym. Ilość zamawianych towarów może ulec obniżeniu np., w razie zmniejszenia się liczby osób korzystających z wyżywienia oraz w związku z ustaleniami w jadłospisach. Zamówienie artykułów w mniejszej ilości, niż podane w zestawieniu ilościowo-asortymentowym w formularzu kalkulacji ceny oferowanej nie może być powodem roszczeń Wykonawcy w stosunku do zamawiającego. 3) Oferty będą rozpatrywane na każdy pakiet oddzielnie. 4)Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień przekazywanych przez Zamawiającego drogą telefoniczną przez Panią Lucynę Świdczuk lub osobę przez nią upoważnioną. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu. Zamówienia mogą być składane codziennie w godzinach 8.00-13.00, od poniedziałku do soboty. 5)W odniesieniu do asortymentu objętego pakietem 1,2,3,6,7,9 oraz 12 zamówienia, Zamawiający będzie składał Wykonawcy, z jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawa będzie miała miejsce w dniu następnym do godziny 8.00, od poniedziałku do soboty.6) W odniesieniu do pozostałego asortymentu Zamawiający będzie składał Wykonawcy zamówienia, z dwudniowym wyprzedzeniem. Dostawa będzie miała miejsce do godziny 12.00 z wyjątkiem niedzieli. 7) Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25.8.2006r. z późn. Zm. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych do niej. 8)Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe środkami transportu spełniającymi wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z 19.12.2002r. w sprawie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności. 9)Miejscem dostawy są magazyny Zamawiającego, znajdujące się w Ostródzie, przy ul. Grunwaldzkiej 13. Wykonawca dostarczy zamówione artykuły żywnościowe do magazynu Zamawiającego na własny koszt. Wykonawca dokona również rozładunku zamówionego towaru do magazynu Zamawiającego. Osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru jest Pani Marzena Karczewska - lub osoba przez nią upoważniona. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczonych produktów podpisany zostanie dokument zdawczo –odbiorczy (dowód dostawy, faktura ). W przypadku złej jakości dostarczonych produktów żywnościowych, Zamawiający nie dokona ich odbioru, a Wykonawca obciążony zostanie karą w wysokości 10% wartości wadliwego asortymentu, która zostanie potrącona z wynagrodzenia wykonawcy. 10) Pojemniki plastykowe z pokrywami, fabrycznie nowe, posiadające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia. Etykieta na opakowaniu powinna zawierać co najmniej następujące informacje: nazwę produktu, nazwę i adres producenta, znak weterynaryjny, masę netto, datę ważności. 11)Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Realizacja przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej wynikających z odrębnych przepisów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony i podpisany formularz ofertowy załącznik nr 1 do siwz. 2. Wypełniony i podpisany formularz kalkulacji ceny ofertowej załączniki nr 2a do 2l do siwz. 3. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia przez kilku wykonawców - wykonawca winien załączyć do oferty pełnomocnictwo podpisane przez wszystkie podmioty wspólnie ubiegające się o udzielenie zamówienia, złożone w formie oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii. Wzór pełnomocnictwa stanowi załącznik nr 4 do siwz. 4.W przypadku ustanowienia przez Wykonawcę pełnomocnika, do oferty należy załączyć oryginał udzielonego pełnomocnictwa lub notarialnie potwierdzoną jego kopię. Z treści pełnomocnictwa musi jednoznacznie wynikać zakres umocowania do czynności związanych z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, w szczególności do podpisania i złożenia oferty.5.Wpis do rejestru Państwowej Inspekcji Sanitarnej kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem. 6.W przypadku dostawy jaj wynik badania na salmonelle. 7.Oświadczenie o wprowadzeniu dobrej praktyki produkcyjnej i dobrej praktyki higienicznej.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach