Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych w Szkole Podstawowej im. Konstytucji 3 Maja w Strachosławiu i Szkole Podstawowej im. T. Kościuszki w Kamieniu w roku 2019

Gmina Kamień ogłasza przetarg

  • Adres: 22-113 Kamień, Diamentowa
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 825 671 575 , fax. 825 671 571
  • Data zamieszczenia: 2018-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Kamień
    Diamentowa 15
    22-113 Kamień, woj. lubelskie
    tel. 825 671 575, fax. 825 671 571
    REGON: 110198066
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ugkamien.bip.lubelskie.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych w Szkole Podstawowej im. Konstytucji 3 Maja w Strachosławiu i Szkole Podstawowej im. T. Kościuszki w Kamieniu w roku 2019
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Konstytucji 3 Maja w Strachosławiu i Szkole Podstawowej im. T. Kościuszki w Kamieniu w roku 2019. 2. Zamawiający dzieli zmówienie na części określone w SIWZ jako Pakiety Nr I do VIII następująco : Pakiet I: artykuły spożywcze ( załącznik nr 1-1) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 15221000-3, 15860000-4, 15830000-5, 15610000-7, 15400000-2, 15332200-6, 15871000-4, 15872400-5, 15891000-0, 15898000-9, 15331462-3. 1/ Szkoła Podstawowa im. Konstytucji 3 Maja w Strachosławiu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego Uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Bułka tarta 0,5 kg szt 80 2 Cukier 1kg szt 180 3 Cukier puder 0,5 kg szt 5 4 Cukier waniliowy 10g 10 g szt 40 5 Przyprawa do kurczaka 20 g szt 40 6 Chrzan słoik 270g Fruktus lub tożsamy 270g szt 10 7 Oregano 20g szt 25 8 Ketchup 500ml 500g szt 20 9 Marmolada wieloowocowa 1l szt 25 10 Groszek konserwowy puszka 400g Vernet lub tożsamy 400g szt 30 11 Przyprawa do gyrosa 20g szt 40 12 Pieprz ziołowy 20 g szt 40 13 Sos boloński 20 g szt 25 14 Syrop malinowy 1l szt. 10 15 Kasza manna 1kg szt 5 16 Kasza gryczana 1kg szt 50 17 Kasza jęczmienna Mazurska lub tożsama 1kg szt 50 18 Ketchup 500ml 500 ml szt. 5 19 Bazylia 20 g szt 40 20 Koncentrat pomidorowy Pudliszki lub równoważny 1l szt 35 3021 Tymianek 20 g szt 20 22 Kwasek cytrynowy 20g 20 g szt 25 23 Koper suszony 10g 10 g szt 10 24 Kukurydza konserwowa puszka 300 g szt 50 25 Liść laurowy 6g 6 g szt 25 26 Przyprawa magii 1l szt 15 27 Makaron krajanka 1kg szt 15 28 Makaron łazanki Lubella 3kg szt 60 29 Makaron świderki Lubella 3kg szt 120 30 Makaron nitki 3kg szt 15 31 Pieprz prawdziwy 20g szt 50 32 Przyprawa kucharek 100 g szt 25 33 Majonez dekoracyjny Winiary 900 g szt 30 34 Majeranek 8g 8 g szt 15 35 Mąka pszenna typ 500 1kg szt 280 36 Mąka ziemniaczana 1kg szt 40 37 Ziele angielskie 20g 20g szt 25 38 Papryka słodka 20 g szt 25 39 Masło 200g 200 g szt 180 40 Musztarda sarebska 500 ml szt 5 41 Ocet 0,5l 0,5 l szt 5 42 Olej roślinny 1 litr szt 180 43 Oregano przyprawa 10g 10 g szt 10 44 Papryka mielona 25g 25 g szt 10 45 Sól czosnkowa 30g 20 g szt 10 46 Sól morska 1 kg szt 50 47 Czekolada gorzka 200 g szt 15 2/Szkoła Podstawowa im. T. Kościuszki w Kamieniu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego Uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Bułka tarta 500g szt. 217 2 Cukier 1kg szt. 125 3 Mąka pszenna 1kg szt. 270 4 Kasza gryczana 1kg szt. 80 5 Mąka ziemniaczana 1kg szt. 35 6 Makaron wstążka kar.Mafaldine 3kg szt. 125 7 Makaron kokarda Farfalle. 3 kg szt. 22 8 Makaron extra 100% spagetti durum 3kg szt. 90 9 Makaron łazanka 3kg szt. 15 10 Makaron świder 3kg szt. 20 11 Sól morska 1kg szt. 45 12 Ryż paraboliczny długoziarnisty 5kg szt. 50 13 Cukier wanilinowy 20g szt. 50 14 Miód naturalny 400 g szt. 130 15 Papryka słodka 25 g szt. 60 16 Pieprz ziołowy 20 g szt. 60 17 Pieprz prawdziwy mielony 20 g szt. 20 18 Majeranek 10 g szt. 45 19 Lisć laurowy 7 g szt. 20 20 Ziele angielskie 7 g szt. 20 21 Kwasek cytrynowy 20 g szt. 15 22 Susz koper 7g szt. 150 23 Susz pietruszka 7g szt. 150 24 Przyprawa warzywna szefa kuchni 1kg szt. 6 25 Groszek konserwowy Vernet 400g szt. 150 26 Kukurydza konserwowa Vernet 425g szt. 150 27 Koncentrat pomiodorowy 1kg szt. 65 28 Majonez Winiary 700g szt. 60 29 Fasola Jaś 1kg szt. 40 30 Herbata owocowa Saga op.25 szt. szt. 30 31 Chrzan tarty Rebek 300 g szt. 30 32 Olej uniwersalny 1 l szt. 260 33 Sos sałatkowy ogrodowy 700 g szt. 3 34 Sezam 100 g szt. 30 35 Kasza Jęczmienna 1 kg szt. 57 36 Herbatniki szkolne 50 g szt. 885 37 Paluszki z sezamem 300 g szt. 885 38 Delikat do mięsa Knor 600g szt. 20 39 Delikat drobiowy Knor 600g szt. 20 40 Gyros Knor 500g szt. 6 41 Delikat do ryb Knor 600g szt. 10 42 Dżem jagodowy niskosłodzony 280g szt. 20 43 Dżem truskawkowy niskosłodzony 280g szt. 50 44 Seler marynowany 320 ml szt. 100 45 Bazylia 10g szt. 120 46 Oregano 10gr szt. 120 47 Lubczyk 10gr szt. 120 48 Fasola czerwona 425gr szt. 40 49 Kurkuma 10gr szt. 50 50 Pieprz cytrynowy 20gr szt. 30 51 Cukier puder 0,5kg szt. 4 Pakiet II: warzywa okopowe ( załącznik nr 1-2) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 03200000-3, 15310000-4. 1/ Szkoła Podstawowa im. Konstytucji 3 Maja w Strachosławiu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Burak ćwikłowy 1kg kg 240 2 Cebula 1kg kg 120 3 Marchewka 1kg kg 240 4 Pietruszka 1kg kg 60 5 Seler 1kg kg 80 6 Ziemniaki 1kg kg 3800 2/Szkoła Podstawowa im. T. Kościuszki w Kamieniu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego Uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Ziemniaki jadalne kg kg 2850 2 Buraczki czerwone kg kg 150 Pakiet III: warzywa i owoce ( załącznik nr 1-3) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 03200000-3, 15331140-0, 15331100-8, 15331130-7. 1/ Szkoła Podstawowa im.Konstytucji 3 Maja w Strachosławiu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Cebulka zielona pęczek 10 2 Czosnek 1kg kg 5 3 Cytryny 1kg kg 20 4 Fasola 1kg kg 5 5 Groch łuskany 1kg kg 10 6 Jabłko świeże 1kg kg 120 7 Kapusta kiszona 1kg szt 250 8 Kapusta biała szt szt 80 9 Kapusta pekińska szt 180 10 Kapusta czerwona 1kg kg 60 11 Truskawki 1kg kg 20 12 Koper pęczek 20 13 Mandarynki 1kg kg 40 14 Natka pietruszki-pęczek 10g szt 10 15 Ogórek świeży 1kg kg 60 16 Ogórek kwaszony 1kg kg 80 17 Papryka świeża 1kg kg 30 18 Por 1kg kg 30 19 Pieczarki 1kg kg 30 20 Pomidory 1kg kg 80 21 Sałata zielona szt 80 22 Pomarańcza 1 kg kg 30 23 Rzodkiewka pęczek 20 24 Śliwka 1 kg kg 20 25 Brzoskwinia 1 kg kg 20 26 Banan 1 kg kg 80 27 Wiśnia 1kg kg 10 2/Szkoła Podstawowa im. T. Kościuszki w Kamieniu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego Uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Marchewka kg kg 250 2 Cebula kg kg 50 3 Pietruszka korzeń kg kg 50 4 Seler korzeń kg kg 30 5 Kapusta biała kg kg 150 6 Kapusta czerwona kg kg 30 7 Kapusta pekińska kg kg 80 8 Kapusta Kiszona kg kg 175 9 Pomidory kg kg 100 10 Ogórek świeży kg kg 125 11 Pory szt szt. 140 12 Ogórek kiszowy kg kg 93 13 Jabłka kg kg 540 14 Szczypior szt szt. 100 15 Sałata szt szt. 110 16 Papryka świeża kg kg 130 17 Pieczarka kg kg 30 18 Truskawka świeża kg kg 40 19 Rzodkiewka pęczek szt. 150 20 Mandarynka opakowani szt. 50 21 Banany op. op. 450 22 Gruszka kg kg 215 23 Pomarańcza kg kg 120 24 Nektarynka kg kg 120 25 Kiwi kg kg 120 26 Cyrtyna kg kg 15 27 Szpinak kg kg 40 28 Brokuła szt. szt. 80 29 Kalafior Szt. Szt. 60 30 Arbuz kg kg 18 31 Winogrono białe kg kg 10 Pakiet IV: produkty zwierzęce, mięso i wędliny ( załącznik nr 1-4 ) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 15100000-9, 15111000-9, 15112000-6, 15112120-3, 15112300-9, 15113000-3, 15131100-6. 1/ Szkoła Podstawowa im. Konstytucji 3 Maja w Strachosławiu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Filet drobiowy 1kg kg 320 2 Udka 1kg kg 150 3 Karkówka wieprzowa 1kg kg 40 4 Kiełbasa zwyczajna 1kg kg 30 5 Kości kulinarne 1kg kg 20 6 Udziec 1kg kg 150 7 Porcja rosołowa 1kg kg 60 8 Łopatka wieprzowa 1kg kg 280 9 Parówki wieprzowe 1kg kg 20 10 Schab bez kości 1kg kg 140 11 Szynka bez kości 1kg kg 220 12 Smalec 1kg kg 10 13 Boczek wędzony 1kg kg 30 2/Szkoła Podstawowa im. T. Kościuszki w Kamieniu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego Uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Kiełbasa śląska kg kg 182 2 Mortadela z indyka kg kg 100 3 Pieczeń rzymska kg kg 100 4 Kurczak swieży kg kg 160 5 Udziec z kurczaka kg kg 295 6 Karkówka kg kg 192 7 Łopatka bez kości świeża kg kg 390 8 Schab bez kości świeży kg kg 230 9 Filet z kurczaka kg kg 425 10 Kości pokrzepowe schabowe kg kg 40 11 Wołowina (szynka) kg kg 60 12 Boczek wedzony kg kg 20 13 Parówka z szynki kg kg 12 14 Polędwica sopocka kg kg 20 Pakiet V: nabiał (załącznik nr 1-5 ) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 15500000-3. 1/ Szkoła Podstawowa im. Konstytucji 3 Maja w Strachosławiu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Jogurt owocowy 165g szt 150 2 Mleko 2% 1 litr litr 85 3 Ser żółty edamski 1kg kg 30 4 Ser twarogowy półtłusty 1kg kg 220 5 Śmietana 9% 1 litr szt 100 2/Szkoła Podstawowa im. T. Kościuszki w Kamieniu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego Uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Jogurt mały 150g szt. 1170 2 Twaróg półtłusty 250 g szt. 454 3 Masło śmietankowe 250 g szt. 340 4 Ser żółty oczko kg kg 30 5 Mleko 1l szt. 50 6 Serek Waniliowy 150g szt. 182 7 Śmietana 18% 1l szt. 120 Pakiet VI: pieczywo i wyroby cukiernicze (załącznik nr 1-6) Kod CPV: 15612500-6. 1/ Szkoła Podstawowa im. Konstytucji 3 Maja w Strachosławiu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Pizza 100 g szt 250 2 Chleb pszenny krojony 650 g szt 150 3 Cebularz 100 g szt 250 2/Szkoła Podstawowa im. T. Kościuszki w Kamieniu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego Uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Chleb krojony 500g szt. 200 2 Pączek 120 g szt. 300 3 Pizza 170g szt. 450 4 Drożdżówka z wiśnią 150 Szt. 450 5 Drożdżówka z budyniem 150 szt 450 Pakiet VII: jaja (załącznik nr 1-7) Kod CPV: 03142500-3. 1/ Szkoła Podstawowa im. Konstytucji 3 Maja w Strachosławiu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Jaja kurze klasa L klasa L szt 2500 2/Szkoła Podstawowa im. T. Kościuszki w Kamieniu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego Uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Jaja świeże klasa L klasa L szt. 2800 Pakiet VIII: produkty mrożone (załącznik nr 1-8) Kod CPV: 15331170-9, 15221000-3. 1/ Szkoła Podstawowa im. Konstytucji 3 Maja w Strachosławiu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Miruna mrożona 1kg kg 120 2 Mieszanka owocowa 3kg szt 40 2/Szkoła Podstawowa im. T. Kościuszki w Kamieniu Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa produktu nadanego przez Zamawiającego Uwagi gramatura Jm. Ilość szacunkowa 1 2 3 4 5 6 1 Filet z miruny bez skóry max 5% glaz. kg kg 90 2 Filet z miruny ze skórą kg kg 80 3 Filet z morszczuka kg kg 70 4 Mieszanka owocowa 2,5kg kg 70
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15221000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa szczegółowych warunków
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji o której mowa w art. 86 ust. 5 Pzp, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp. Oświadczenie zaleca się przygotować zgodnie z wzorem określonym w Załączniku Nr 4 do SIWZ. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 2. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez wykonawcę, zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu. 3. Dokumenty składane przez Wykonawcę muszą być podpisane przez osobę/osoby uprawnione do reprezentacji podmiotu lub przez osobę na podstawie udzielonego i załączonego do oferty pełnomocnictwa. Załączone do oferty dokumenty muszą potwierdzać uprawnienia tych osób do reprezentacji Wykonawcy. 4. Zakres i forma wymienionych wyżej dokumentów musi być zgodna z Rozporządzeniem Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia (Dz. U. z 2016 roku poz. 1126, z późn. zm.). 5. Oświadczenia, dotyczące wykonawcy i innych podmiotów, na których zdolnościach lub sytuacji polega wykonawca na zasadach określonych w art. 22a ustawy oraz dotyczące podwykonawców, składane są w oryginale. Natomiast dokumenty inne niż oświadczenia, o których mowa w ww. rozporządzeniu, składane są w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem. 6. Uzupełniane dokumenty i oświadczenia muszą być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej „za zgodność z oryginałem” odpowiednio przez podmioty, których dotyczą. Dokumenty i oświadczenia przesłane faksem muszą zostać dostarczone również w formie pisemnej przed upływem terminu wyznaczonego przez Zamawiającego. 7. Poświadczenia za zgodność z oryginałem dokonuje odpowiednio wykonawca, podmiot, na którego zdolnościach lub sytuacji polega wykonawca, wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego albo podwykonawca, w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą. 8. Poświadczenie za zgodność z oryginałem następuje w formie pisemnej. Za oryginał uważa się oświadczenie (lub dokument) złożone w formie pisemnej podpisane własnoręcznym podpisem. 9. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski. 10. Wykonawca nie jest obowiązany do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 1 i 3 Pzp, jeżeli zamawiający posiada oświadczenia lub dokumenty dotyczące tego wykonawcy lub może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (t.j. Dz. U. z 2017 r. Poz. 570, z późn.zm.). W tym celu zaleca się, aby wykonawca na wezwanie zamawiającego przesłane w trybie art. 26 ust. 2 ustawy zamiast złożyć wymagane dokumenty wskazał, w jakim konkretnie postępowaniu złożył dokumenty będące w posiadaniu zamawiającego lub w jaki sposób są one dostępne dla zamawiającego – w celu umożliwienia ich identyfikacji.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach