Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (mięso).

Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 58-310 Szczawno Zdrój, ul. Sienkiewicza 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 8493201 , fax. 74 8436764
  • Data zamieszczenia: 2016-06-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.
    ul. Sienkiewicza 1 1
    58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie
    tel. 74 8493201, fax. 74 8436764
    REGON: 00028830800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szczawno-jedlina.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (mięso).
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa wędlin wg potrzeb zamawiającego według asortymentu opisanego w SIWZ oraz we wzorze umowy. Wymagania wspólne dla asortymentu: -czystość - mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione; -konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się; -smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; -barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej; -mięso oznakowane przez lekarza weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych; -mięso wołowe z bydła młodego (jałówek, wolców, buhajków); -mięso wieprzowe nie pochodzące z knurów i loch; Wymagania wspólne dla asortymentu: drób, mięso drobiowe, podroby drobiowe: Mięso drobiowe w elementach z kością : -Elementy właściwie umięśnione; nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą; -linie cięcia równe, gładkie; w asortymentach ze skrzydłami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła; -połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyja lub bez szyi; -Barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu; -nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg; -dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych; -dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła. Mięso drobiowe w elementach bez kości: -Mięśnie piersiowe pozbawione skóry (z wyjątkiem piersi bez kości) kości i ścięgien; -dopuszcza się niewielkie rozerwania i nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania od skóry i kośćca - Barwa naturalna, charakterystyczna dla mięśni piersiowych danego gatunku drobiu -nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; -dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni mięśni elementów mrożonych. Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu; niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 5.000,00 zł (słownie: pięć tysięcy złotych). Wykonawca może wnieść wadium w jednej lub kilku formach przewidzianych w art. 45 ust. 6 ustawy, tj.: 1)pieniądzu, 2)poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3)gwarancjach bankowych, 4)gwarancjach ubezpieczeniowych, 5)poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r., o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007r. Nr 42, poz. 275). Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium przed upływem terminu składania ofert. Wadium w pieniądzu należy wnieść przelewem na konto Zamawiającego: ING Bank Śląski SA o/Wałbrzych nr 83 1050 1908 1000 0022 4367 3353 z dopiskiem: Wadium ZP/7/2016. W przypadku wadium wnoszonego w pieniądzu, jako termin wniesienia wadium przyjęty zostaje termin uznania kwoty na rachunku Zamawiającego. Nie wniesienie wadium w terminie lub w sposób określony w SIWZ spowoduje wykluczenie Wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 2 pkt 2 ustawy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szczawno-jedlina.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach