Przetargi.pl
dostawa artykułów mleczarskich - nr sprawy 6/ż/15

Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu ogłasza przetarg

  • Adres: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 062 766 96 42/43
  • Data zamieszczenia: 2015-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu
    ul. Wrocławska 193-195
    62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie
    tel. 062 766 96 42/43
    REGON: 00032034800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: ośrodek szkolenia Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa artykułów mleczarskich - nr sprawy 6/ż/15
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa: jogurtów bez dodatków substancji smakowych, jogurtów z dodatkiem substancji smakowych, masła, śmietany tłustej, śmietany, jogurtów i pozostałych przefermentowanych przetworów mlecznych, maślanki, mleka w proszku, mleka pasteryzowanego, mleka czekoladowego, serów twarogowych, serów feta, serów miękkich, serów twardych, serów z przerostami pleśni. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 678 z pózn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wskazań zamawiającego w godzinach 7.00 ÷ 9.00. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych - z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa - powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. CPV 15551310-1 jogurt bez dodatków substancji smakowych CPV 15551320-4 jogurt z dodatkiem substancji smakowych CPV 15530000-2 masło CPV 15512200-2 śmietana tłusta CPV 15512000-0 śmietana CPV 15551000-5 jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne CPV 15551500-0 maślanka CPV 15511700-0 mleko w proszku CPV 15511100-4 mleko pasteryzowane CPV 15982200-7 mleko czekoladowe CPV 15542100-0 ser twarogowy CPV 15542300-2 ser feta CPV 15542200-1 ser miękki CPV 15544000-3 ser twardy CPV 15543100-7 ser z przerostami pleśni 1. Jogurt owocowy 3 000 kg 2. Jogurt naturalny 400 kg 3. Mleko czekoladowe 2 000 l 4. Mleko spożywcze pasteryzowane 2% tłuszczu 1 000 l 5. Kefir 2% tłuszczu 200 l 6. Maślanka luksusowa 1,5% tłuszczu 200 l 7. Mleko w proszku pełne 600 kg 8. Mleko spożywcze pasteryzowane 3,2% tłuszczu 2 000 l 9. Ser twarogowy typu PRYMUS 2 500 kg 10. Ser twarogowy typu TARTARE 250 kg 11. Ser twarogowy typu WIEDEŃSKI 800 kg 12. Ser twarogowy ziarnisty typu WIEJSKI 1 000 kg 13. Ser homogenizowany naturalny 600 kg 14. Ser homogenizowany z dodatkami 1 200 kg 15. Ser twarogowy półtłusty 1 300 kg 16. Ser typu fromage 600 kg 17. Ser typu FETA 25 kg 18. Ser topiony krążki 400 kg 19. Ser topiony plastry 400 kg 20. Ser typu EDAMSKI pełnotłusty 1 200 kg 21. Ser typu GOUDA pełnotłusty 1 200 kg 22. Ser typu SALAMI pełnotłusty 1 200 kg 23. Ser twardy wędzony typu ROLADA USTRZYCKA 500 kg 24. Ser twardy wędzony typu OSCYPEK 40 kg 25. Ser pleśniowy typu CAMEMBERT 20 kg 26. Ser pleśniowy typu ROQUEFORT 20 kg 27. Śmietanka kremowa 30% tłuszczu 1 500 l 28. Śmietanka homogenizowana 12% tłuszczu 250 kg 29. Śmietanka porcjowana 20 kg 30. Masło extra 4 500 kg 31. Masło porcjowane 50 kg Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 6.000,00 zł (słownie: sześć tysięcy złotych 00/100). 1. Formy wadium Wadium może być wnoszone: A. w poręczeniach bankowych lub w poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, B. w gwarancjach bankowych, C. w gwarancjach ubezpieczeniowych, D. poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. nr 109 poz. 1158 z późn. zm.), E. w pieniądzu - przelewem. 2. Terminy dotyczące wadium A. Termin wniesienia wadium upływa dnia 02-12-2015 r. o godz. 10:00. B. Wadium wniesione w jednej z form wymienionych w pkt 11.1. A÷D powinno znaleźć się w kasie zamawiającego. C. Wadium wnoszone w pieniądzu musi zostać wpłacone przelewem na rachunek zamawiającego: NBP o/Kalisz numer konta: 88 1010 1469 0030 6913 9120 0000 z adnotacją: Wadium - przetarg nieograniczony na dostawę produktów mleczarskich D. O uznaniu przez zamawiającego, że wadium w pieniądzu wniesiono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek zamawiającego E. Wadium musi obejmować okres związania ofertą. F. Jeżeli wykonawca nie wniesie wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzi się na przedłużenie okresu związania ofertą, zostanie przez zamawiającego wykluczony z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. 3. Zwrot wadium Zamawiający dokona zwrotu wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy. 4. Zatrzymanie wadium A. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 ustawy, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, pełnomocnictw, listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5, lub informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej, lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3, co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej. B. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: - odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; - zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach