Przetargi.pl
CAŁODZIENNE WYŻYWIENIE DLA PACJENTÓW POWIATOWEGO PUBLICZNEGO ZAKŁADU OPIEKUŃCZO LECZNICZEGO

POWIATOWY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKUŃCZO-LECZNICY IM. ŚW. JANA PAWŁA II W BRZESKU ogłasza przetarg

  • Adres: 32-800 Brzesko, ul. Tadeusza Kościuszki 33
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-06-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: POWIATOWY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKUŃCZO-LECZNICY IM. ŚW. JANA PAWŁA II W BRZESKU
    ul. Tadeusza Kościuszki 33
    32-800 Brzesko, woj. małopolskie
    REGON: 121031194
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ppzolbrzesko.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Powiatowy Publiczny Zakład Opiekuńczo-Leczniczy w Brzesku

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    CAŁODZIENNE WYŻYWIENIE DLA PACJENTÓW POWIATOWEGO PUBLICZNEGO ZAKŁADU OPIEKUŃCZO LECZNICZEGO
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi stołówkowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla pacjentów Zamawiającego. Przedmiot zamówienia obejmuje całodzienne wyżywienie (śniadanie, obiad, kolacja wraz z odpowiednimi dietami) o wartości kalorycznej nie mniej niż 2000 kcal.Przedmiot zamówienia będzie przygotowywany dla: 82 pacjentów.ilość osobodni będzie wynosiła 59 942.Posiłki przygotowywane będą zgodnie z następującymi wymaganiami:1. Artykuły spożywcze przeznaczone do produkcji posiłków muszą posiadać aktualne terminy przydatności do spożycia oraz dołączony skład surowcowy, jak również powinny być urozmaicone w warzywa i owoce zgodne z gramaturą posiłku i jego sezonowością.2. Na Wykonawcy ciąży obowiązek pobierania i przechowywania próbek żywności, które zostały przygotowane przez Wykonawcę3. Zamawiający wymaga przedstawienia w pierwszym tygodniu każdego miesiąca jadłospisów zgodnych z zestawieniem gramowym posiłku na każdy dzień na okres 28 dni w celu zlikwidowania monotonności przygotowywanych posiłków. 4. Zakres diet dostosowany do wymagań Zamawiającego i zgodny z obowiązującymi normami jak również dostosowany do potrzeb pacjentów w zależności od ich stanu zdrowia zgodny z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość dostarczenia przez Wykonawcę kilka razy w miesiącu wody mineralnej oraz produktów poza wyznaczona dietą, a wskazanymi przez dietetyka odpowiedzialnego za diety u Zamawiającego. 6. Ilość dzienna zamawianych posiłków będzie ustalana z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 7:30 w zależności od obłożenia oddziału. Zapotrzebowanie na sobotę, niedzielę i poniedziałek składane będzie w piątek do godz. 8:00.7. Posiłki będą odbierane:- śniadanie – w godzinach od 7:00 do 7:30- obiad i kolacja – w godzinach od 11:15 do 11:45 Odbiór posiłków będzie następował na podstawie pisemnego zestawienia gramowego na każdy dzień dostawy.8. Wykonawca zobowiązany będzie do posiadania środka transportu spełniającego wymogi sanitarno – epidemiologiczne, dostosowanym wyłącznie do przewożenia żywności i artykułów spożywczych. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia przetransportowania posiłków przez osoby zatrudniane przez Wykonawcę, które są w stanie dostarczyć termosy termosy z żywnością do siedziby Zamawiającego czyli do kuchenek oddziałowych Zakładu bez zaangażowania w przewożenie żywności pracowników Zamawiającego. 9. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odpowiednich termosów i pojemników do przewożenia żywności zabezpieczonych przed uszkodzeniem, zabrudzeniem. Żywność powinna być dostarczona w odpowiedniej temperaturze i nadająca się do bezpośredniego spożycia. 10. Żywność przewożona będzie w termosach i pojemnikach zgodnych z systemem HACCP. Zamawiający wymaga termosów do przewożenia żywności w podwójnej ilości na każdy z Oddziałów (ZOL i Hospicjum), które będą własnością Wykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium.Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 12 000 zł.Rachunek bankowy Zamawiającego: Bank Gospodarki Żywnościowej S.A. w Warszawie42 2030 0045 1110 0000 0240 8150.Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert.Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:1) pieniądzu;2) gwarancjach bankowych,3) gwarancjach ubezpieczeniowych,4) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (DZ. U. z 2019 r. poz. 310, 836 i 1572Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez zamawiającego.Wadium wniesione w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym.Jeżeli wadium jest wnoszone w formie gwarancji lub poręczenia, o których mowa w ust.7 pkt 2-4, wykonawca przekazuje zamawiającemu oryginał gwarancji lub poręczenia, w postaci elektronicznej.Zamawiający zwraca wadium niezwłocznie, nie później jednak niż w terminie 7 dni zgodnie z art. 98 ustawy.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 4. Zdolności technicznej lub zawodowejwykazu dostaw lub usług wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługibyły wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu;Zamawiający wymaga, aby wykonawca w w/w okresie wykonał 1 usługę dla potrzeb ZOL-u lub instytucji, w których realizowane jest żywienie zbiorowe.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-06-15

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach