Przetargi.pl
Bezgotówkowe wydawanie artykułów czystościowych i spożywczych, z wyłączeniem napojów zawierających alkohol, oraz produktów tytoniowych, na podstawie decyzji administracyjnej z pomocy społecznej dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Piekarach Śląskich w rejonie - Brzozowice - Kamień, Brzeziny Śląskie, Dąbrówka Wielka

Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg

  • Adres: 41-949 Piekary Śląskie, ul. Bpa Nankera 103
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 288 35 74; 287 95 03 , fax. 32 287 95 03
  • Data zamieszczenia: 2013-10-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
    ul. Bpa Nankera 103 103
    41-949 Piekary Śląskie, woj. śląskie
    tel. 32 288 35 74; 287 95 03, fax. 32 287 95 03
    REGON: 00345501400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.piekary.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Bezgotówkowe wydawanie artykułów czystościowych i spożywczych, z wyłączeniem napojów zawierających alkohol, oraz produktów tytoniowych, na podstawie decyzji administracyjnej z pomocy społecznej dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Piekarach Śląskich w rejonie - Brzozowice - Kamień, Brzeziny Śląskie, Dąbrówka Wielka
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa bezgotówkowego wydawania artykułów czystościowych i spożywczych, z wyłączeniem napojów zawierających alkohol, oraz produktów tytoniowych, na podstawie decyzji administracyjnej z pomocy społecznej dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Piekarach Śląskich w rejonie - Brzozowice - Kamień, Brzeziny Śląskie, Dąbrówka Wielka. 1. Szacunkowa ilość świadczeń miesięcznie - ok. 95. 2. Wymaga się, aby Wykonawca posiadał placówkę handlową prowadzącą sprzedaż detaliczną w jednym z wyżej wymienionych rejonach, w miejscu dogodnym komunikacyjnie. 3. Wymaga się, aby placówka handlowa była otwarta od godz. 7:00 do godz. 18:00 od poniedziałku do piątku, a w soboty minimum 4 godziny. 4. Wykonawca powinien posiadać w ciągłej sprzedaży podstawowe produkty czystościowe i pełny asortyment artykułów spożywczych określony w Załączniku nr 5. 5. Zastrzega się, że podany asortyment w Załączniku nr 6 do SIWZ stanowi jedynie wykaz najczęściej kupowanych towarów i może ulec zmianie w miarę zaistniałych potrzeb oraz ma na celu dokonanie wyboru najkorzystniejszej oferty. 6. Oferowany towar musi być świeży i musi posiadać świadectwa jakości oraz spełniać wszelkie aktualnie obowiązujące normy i przepisy wymagane w zakresie żywności. Ponadto wszystkie artykuły spożywcze powinny być w przystępnych cenach, a równocześnie dobrej jakości. 7. Artykuły czystościowe i spożywcze będą wydawane na podstawie zlecenia wystawionego na placówkę handlową. Zlecenie będzie określało między innymi: imię i nazwisko, adres zamieszkania klienta, kwotę jaką klient może zrealizować w ramach jednego świadczenia, określony będzie nr dowodu osobistego klienta oraz termin realizacji świadczenia. 8. Zabrania się wydawania klientom skierowanym przez Zamawiającego napojów alkoholowych i wyrobów tytoniowych. 9. Rozliczenia dokonywane będą na podstawie faktur/rachunków przedstawionych co miesiąc przez Wykonawcę. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia ilości świadczeń w zależności od potrzeb Zamawiającego. 11. Zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy Pzp, jeżeli w przedmiocie zamówienia znajdują się jakiekolwiek znaki towarowe, patenty czy pochodzenie, należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na cały asortyment, stanowiący przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, aby każdy artykuł był o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych, walorach smakowych, estetycznych, zachowaniu się podczas obróbki gastronomicznej niż wymienione. W takim przypadku należy zaznaczyć, jakiego produktu dotyczy oferta równoważna. Wykonawca zobowiązany jest zapoznać się z całością Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ) wraz z załącznikami, które są integralną częścią niniejszej Specyfikacji
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 559000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mopr.piekary.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach