Ministerstwo Rozwoju ogłasza przetarg
- Adres: 00-507 Warszawa, Plac Trzech Krzyży 3/5
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 273 71 50 , fax. 22 273 89 22
- Data zamieszczenia: 2016-06-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ministerstwo Rozwoju
Plac Trzech Krzyży 3/5 3/5
00-507 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 273 71 50, fax. 22 273 89 22
REGON: 14031558300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mr.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa centralna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Badanie rozpoznawalności i wiedzy o Funduszach Europejskich w społeczeństwie polskim. Edycja 2016 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest Badanie rozpoznawalności i wiedzy o Funduszach Europejskich w społeczeństwie polskim. Edycja 2016, polegającego na przeprowadzeniu ilościowego badania przy pomocy techniki CAPI na reprezentatywnej próbie mieszkańców Polski i poszczególnych województw, na temat poziomu wiedzy i sposobu postrzegania Funduszy Europejskich. Planowane badanie stanowi kontynuację działań monitorujących efektywność działań informacyjnych, promocyjnych i edukacyjnych na temat Funduszy Europejskich prowadzonych od 2006 roku. Badanie posłuży eksploracji, opisowi i wyjaśnieniu zmian i trendów w postrzeganiu i zmianie postaw wobec FE wśród ogółu społeczeństwa dokonujących się pod wpływem prowadzonych systematycznie działań komunikacyjnych. Uzyskane wyniki badania posłużą zarówno do oceny efektywności dotychczas podejmowanych działań, jak i do weryfikacji i planowania najbardziej skutecznych form komunikacji. 2. Badanie dotyczyć będzie Funduszy Europejskich, ze szczególnym uwzględnieniem: a) znajomości, wiedzy, postrzegania i postaw względem Funduszy Europejskich (z uwzględnieniem warstwy wizualnej) wśród polskiego społeczeństwa i w poszczególnych grupach docelowych, b) identyfikacji luk informacyjnych w polskim społeczeństwie i poszczególnych grupach docelowych, c) mediów preferowanych przez mieszkańców Polski i poszczególne grupy docelowe. W badaniu weźmie udział reprezentatywna próba mieszkańców Polski, reprezentatywna również dla populacji mieszkańców wszystkich poszczególnych województw (założona próba w poszczególnych województwach nie może być obarczona błędem maksymalnym większym niż 5% dla poziomu ufności 95%). 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 793200003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Opis sposobu realizacji badania
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mr.bip.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wykonanie badania pn. Badanie efektów działań informacyjnych i promocyjnych nt. Funduszy Europejskich dla społeczeństwa oraz analiza społecznego odbioru tych działań. Edycja 2015
Dodano: 2015-09-18 - Realizacja badania ankietowego nt. Percepcji cech innowacyjnego pieczywa o obniżonej kaloryczności z uwzględnieniem wybranych walorów zdrowotnych oraz informacji w postaci oświadczeń żywieniowych w ramach Projektu BIOPRODUKTY, innowacyjne technologie wytwarzania prozdrowotnych produktów piekarskich i makaronu o obniżonej kaloryczności
Dodano: 2015-07-23 - Realizacja badania opinii turystów odwiedzających Warszawę w 2015 r.
Dodano: 2015-04-30 - Realizacja badania ankietowego nt. Percepcji cech innowacyjnego pieczywa o obniżonej kaloryczności z uwzględnieniem wybranych walorów zdrowotnych oraz informacji w postaci oświadczeń żywieniowych w ramach Projektu BIOPRODUKTY, innowacyjne technologie wytwarzania prozdrowotnych produktów piekarskich i makaronu o obniżonej kaloryczności
Dodano: 2015-04-20 - Zakup danych telemetrycznych
Dodano: 2015-03-06 - Realizacja badań społecznych dotyczących różnych obszarów funkcjonowania m.st. Warszawy
Dodano: 2015-03-04 - Wykonanie usługi badania społecznego o charakterze ilościowym dotyczącego świadomości społecznej zjawiska handlu ludźmi, zagrożeń z nim związanych oraz możliwości uzyskania pomocy przez ofiary handlu ludźmi
Dodano: 2014-12-22 - Ocena jakości usług świadczonych w m.st. Warszawa przez warszawskie domy pomocy społecznej oraz ocena jakości usług opiekuńczych świadczonych przez warszawskie ośrodki pomocy społecznej, a także identyfikacja i opis dobrych praktyk oraz opracowanie propozycji standardów tych usług
Dodano: 2014-12-22 - Realizacja badań ankietowych w ramach Projektu BIOPRODUKTY, innowacyjne technologie wytwarzania prozdrowotnych produktów piekarskich i makaronu o obniżonej kaloryczności
Dodano: 2014-12-03 - Realizacja badania poziomu obsługi interesantów w wybranych komórkach i jednostkach organizacyjnych m.st. Warszawy w 2014r.
Dodano: 2014-08-22