Przetargi.pl
PRZYGOTOWYWANIE ZESTAWÓW OBIADOWYCH ORAZ ICH DOSTARCZANIE DO ŚWIETLIC MOPS W BEŁCHATOWIE

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 97-400 Bełchatów, Dąbrowskiego
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 635 28 97, , fax. 44 635 28 84
  • Data zamieszczenia: 2019-01-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    Dąbrowskiego 2
    97-400 Bełchatów, woj. łódzkie
    tel. 44 635 28 97, , fax. 44 635 28 84
    REGON: 004700711
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://mops-belchatow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWYWANIE ZESTAWÓW OBIADOWYCH ORAZ ICH DOSTARCZANIE DO ŚWIETLIC MOPS W BEŁCHATOWIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem postępowania jest usługa przygotowywania i dostarczania zestawów obiadowych dla dzieci uczęszczających do świetlic MOPS. Posiłki dostarczane będą samochodem przystosowanym do przewozu żywności. W ramach usługi Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia termosów z posiłkami do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego w poszczególnych placówkach (do pomieszczeń magazynowych lub punktów wydawania posiłków). Zestawy obiadowe dostarczane będą do Świetlicy Socjoterapeutycznej „STER” w termosach, zaś do Świetlicy Środowiskowej „PROMYK” w opakowaniach jednorazowych. Zestawy obiadowe będą dostarczane do Świetlicy Socjoterapeutycznej „STER” na godzinę 12, a do Świetlicy Środowiskowej „PROMYK” na godzinę 12:30 z zastrzeżeniem pkt 2.3 lit. e. SIWZ. Wykonawca zobowiązany będzie do odbioru i zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych. Zamówienie wykonane zostanie w następujący sposób: w okresie od 11 lutego do 22 lutego 2019 r. od poniedziałku do piątku po 30 zestawów obiadowych dziennie dostarczonych do „Świetlic MOPS” w tym: „STER” (20 zestawów) i „PROMYK” (10 zestawów obiadowych); w dniu 9 marca 2019 r. 20 zestawów obiadowych (poz. 1 tabeli z pkt. 2.4.SIWZ - zalewajka z ziemniakami) dostarczonych do „STER”; w dniu 23 marca 2019 r. 20 zestawów obiadowych (poz. 15 tabeli z pkt. 2.4.SIWZ - pierogi leniwe ze śmietaną) dostarczonych do „STER”; w dniu 6 kwietnia 2019 r. 20 zestawów obiadowych (poz. 4 tabeli z pkt. 2.4.SIWZ - zupa ogórkowa z ziemniakami) dostarczonych do „STER”; w dniu 17 kwietnia 2019 r. 60 zestawów obiadowych (poz. 5 tabeli z pkt. 2.4.SIWZ – żurek, kiełbasa podwawelska, jajko) dostarczonych na godzinę 11:30 do „STER”; w dniu 11 maja 2019 r. 20 zestawów obiadowych (poz. 16 tabeli z pkt. 2.4.SIWZ - pierogi z serem i śmietaną) dostarczonych do „STER”; w dniu 25 maja 2019 r. 20 zestawów obiadowych (poz. 8 tabeli z pkt. 2.4.SIWZ zupa jarzynowa z ziemniakami) dostarczonych do „STER” oraz w dniu 8 czerwca 2019 r. 20 zestawów obiadowych (poz. 9 tabeli z pkt. 2.4.SIWZ naleśniki z serem) dostarczonych do „STER”. Łączna przewidywana ilość zestawów obiadowych: 480. Wykonawca w okresie od 11 lutego do 22 lutego 2019 r. przygotowywał będzie posiłki spośród zestawów obiadowych określonych w tabeli wskazanej w pkt 2.5 SIWZ. Kolejność realizacji jest dowolna, jednakże w każdym dniu z ww. okresu Wykonawca przygotuje inny zestaw obiadowy. Wykonawca w okresie od 11 do 22 lutego 2019 r. zobowiązany będzie do sporządzania jadłospisu (spośród zestawów określonych w pkt 2.5 SIWZ). Wykonawca dostarczy jadłospis Zamawiającemu do zatwierdzenia najpóźniej w dniu podpisania umowy. Zamawiający zatwierdza jadłospis poprzez adnotację na jego kopii. W przypadku dostarczenia jadłospisu w innej formie (e-mail, fax) Zamawiający zatwierdzi jadłospis w takiej formie, w jakiej Wykonawca go doręczy. Zmiany w dostarczonym i zatwierdzonym jadłospisie są dopuszczalne jedynie za pisemną zgodą Zamawiającego. Przy sporządzaniu posiłków Wykonawca uwzględni wymagania wynikające z rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154). W przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy w godzinach wskazanych w pkt 2.2 SIWZ posiłków w zamówionej ilości, gdy ich gramatura nie będzie zgodna z umową, lub gdy z powodu złej jakości nie będą nadawały się do spożycia - Wykonawca zobowiązany będzie do uzupełnienia brakujących porcji lub dostarczenia posiłków odpowiedniej jakości w czasie nie dłuższym niż 15 minut od telefonicznego wezwania przez Zamawiającego do usunięcia ww. nieprawidłowości. Wezwanie do usunięcia nieprawidłowości Zamawiający przekaże osobie, którą Wykonawca wskaże w umowie jako osobę upoważnioną do kontaktu z Zamawiającym, a w przypadku braku możliwości skontaktowania się z tą osobą - bezpośrednio osobie, która dostarcza posiłki do Świetlic MOPS. Odstępstwo od reguł wymienionych w pkt 2.2 – 2.8 SIWZ Zamawiający będzie traktował jako naruszenie istotnych postanowień umowy. Realizacja zamówienia może być powierzona podwykonawcom. Wykonawca zobowiązany jest wskazać w ofercie zakres zamówienia, który powierzy podwykonawcom oraz podać nazwy (firmy) podwykonawców. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia, jednakże nie więcej niż 10 % wskazanej w pkt 2.4 SIWZ ilości, bez prawa roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. Zgodnie z art. 29 ust. 3a Ustawy Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane przez Zamawiającego czynności w zakresie realizacji zamówienia, jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy. Obowiązek zatrudnienia na podstawie umowy o pracę, w pełnym wymiarze czasu pracy dotyczy osób wykonujących następujących czynności: przyrządzanie potraw, dań, przekąsek, zapewnienie sprawnej organizacji funkcjonowania kuchni oraz odpowiedniej jakości podawanych potraw - osoba wykonująca te czynności (kucharz) powinna mieć wykształcenie gastronomiczne (technik, zawodowe, policealne) - 1 osoba; pomoc kuchenna (pomocnik kucharza) – wykonywanie funkcji pomocniczych (pomoc w przygotowywaniu posiłków oraz zmywanie naczyń, sprzątanie i inne czynności pomocnicze) - 1 osoba. Ww. osoby winny być zatrudnione co najmniej na okres realizacji zamówienia. W przypadku rozwiązania stosunku pracy przed zakończeniem tego okresu Wykonawca lub podwykonawca jest zobowiązany do niezwłocznego zatrudnienia w to miejsce innej osoby. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający uprawniony jest do wykonywania czynności kontrolnych wobec Wykonawcy odnośnie spełnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane w pkt 2.12 SIWZ czynności. Zamawiający jest uprawniony w szczególności: do żądania złożenia oświadczeń i dokumentów w zakresie potwierdzenia spełnienia wymogów, żądania wyjaśnień w przypadku wątpliwości w zakresie potwierdzenia spełniania ww. wymogów oraz do przeprowadzania kontroli na miejscu wykonywania świadczenia. W celu potwierdzenia zatrudnienia osób, o których mowa w pkt 2.12 SIWZ, Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia Zamawiającemu (najpóźniej w dniu podpisania umowy) oświadczenia, że przy realizacji zamówienia osoby wymienione w pkt 2.12 są zatrudnione przez Wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę na okres realizacji umowy ze wskazaniem wymiaru czasu pracy i czynności, jakie będą wykonywać. W przypadku konieczności wprowadzenia zmian zatrudnionych osób Wykonawca powiadomi Zamawiającego o zmianie i dostarczy odpowiednie oświadczenie najpóźniej w dniu rozpoczęcia pracy przez nowego pracownika. Minimalna ilość osób i forma ich zatrudnienia nie może ulec zmianie. W przypadku uzasadnionych wątpliwości co do przestrzegania prawa pracy przez Wykonawcę lub podwykonawcę, Zamawiający może zwrócić się o przeprowadzenie kontroli przez Państwową Inspekcję Pracy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca musi wykazać, że posiada uprawnienia do prowadzenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji żywności (posiłków) oraz świadczenia usług cateringowych.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W przypadku oferty złożonej przez wykonawców, którzy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia (konsorcjum) - wykonawcy są zobowiązani dostarczyć pisemne pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy w trakcie postępowania. Pełnomocnictwo może także obejmować umocowanie do zawarcia umowy. 2.Formularz ofertowy 3. Oświadczenie w zakresie wypełnienia przez Wykonawcę obowiązków informacyjnych, o których mowa w art. 13, art. 14 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach