Szpital Miejski w Zabrzu Sp. z o.o. ogłasza przetarg
- Adres: 41-803 Zabrze, Zamkowa 4
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-02-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Miejski w Zabrzu Sp. z o.o.
Zamkowa 4
41-803 Zabrze, woj. śląskie
REGON: 241127857 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://szpitalzabrze.ezamawiajacy.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
4/TP/US/24 PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW SZPITALA (CATERING) - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie całodziennych posiłków szpitalnych, przy uwzględnieniu zgłaszanych diet dla pacjentów, do miejsc dystrybucji/punktów odbioru wskazanych przez Zamawiającego znajdujących się w obiektach: Szpitalny przy ul. Zamkowej nr 4 - Sekcja Żywienia oraz realizacja programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu” w okresie 1.03.-30.06.2024 r.- szczegółowy opis znajduje się w części III SWZPosiłki należy dostarczać we własnych pojemnikach GN. Do Wykonawcy należy przełożenie pojemników GN do wózków bemarowych a do Zamawiającego dystrybucja posiłków na oddziały. Szacunkowa ilość przewidywanych całodziennych posiłków (przez posiłek rozumie się: śniadanie, obiad w tym podwieczorek jeśli jest przewidziany i kolację) w okresie trwania umowy wynosi: 85 000, w tym ok. 50% diet, tj. 42 500. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 8.1. Zamawiający określa spełnienie przez Wykonawcę warunku udziału w postępowaniu dotyczącego sytuacji ekonomicznej lub finansowej.Zamawiający uzna warunek udziału w postępowaniu, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada opłaconą polisę ubezpieczeniową od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności na kwotę co najmniej 500 000,00 zł - pięćset tysięcy zł brutto8.2. Zamawiający określa spełnienie przez Wykonawcę warunku udziału w postępowaniu dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej poprzez:8.2.1. w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres działalności jest krótszy to w tym okresie świadczył minimum dwie usługi tożsame z przedmiotem zamówienia tj. wykonywanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów szpitala (catering) o wartości nie mniejszej niż 500 000,00 zł (pięćset tysięcy zł) każda. Wykonawca do oferty powinien dołączyć wykaz świadczonych usług (min. 2) w w/w okresie wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonaniai odbiorców oraz referencje lub inne dokumenty potwierdzające, że usługi te zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane,a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeliz uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje lub inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. (Załącznik nr 4).8.2.2. Dysponowanie co najmniej 1 osobą zatrudnioną na stanowisku dietetyka, posiadającą wykształcenie kierunkowe z tytułem zawodowym min. licencjata oraz co najmniej 2-letnie doświadczenie w żywieniu zbiorowym w zakładach lecznictwa zamkniętego.8.2.3. Co najmniej 2 osobami zatrudnionymi na stanowisku kucharza, posiadającymi wykształcenie o profilu związanym z gastronomią oraz co najmniej 2-letnie doświadczenie w żywieniu zbiorowym w zakładach lecznictwa zamkniętego.8.2.4. Co najmniej 2 osobami zatrudnionymi na stanowisku pomocy kuchennej, posiadającymi wykształcenie o profilu związanym z gastronomią oraz co najmniej 2-letnie doświadczenie w żywieniu zbiorowym w zakładach lecznictwa zamkniętego.8.2.5. Dysponowanie co najmniej dwoma środkami transportu, dla których wydano decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o dopuszczeniu do transportu żywności.8.3. Zamawiający określa spełnienie przez Wykonawcę warunku udziału w postępowaniu dotyczącego kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowejjeżeli wynika to z odrębnych przepisówZamawiający uzna warunek jeśli Wykonawca przedstawi aktualną decyzję (lub zaświadczenie) właściwej dla swej siedziby przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zatwierdzeniu obiektu do produkcji posiłków i świadczenia usług cateringowych. Z dokumentu powinno jasno wynikać, że Wykonawca może produkować potrawy w oparciu o surowce, półprodukty i obracać żywnością czyli wykonywać i dostarczać posiłki na zewnątrz.8.4. Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu dotyczących:zdolność do występowania w obrocie gospodarczym.8.5. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp, tj. mających status zakładu pracy chronionej, spółdzielnie socjalne oraz innych wykonawców, których głównym celem lub głównym celem działalności ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, jest społeczna i zawodowa integracja osób społecznie marginalizowanych.8.6. Zamówienie może zostać udzielone wykonawcy, który:8.6.1. nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 ustawy Pzp (punkt 7 SWZ);8.6.2. złożył ofertę niepodlegającą odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 ustawy Pzp.8.7. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.8.8. W przypadku, o którym mowa w ust. 8.6, wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowaniaw postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.8.9. Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez zamawiającego wyłączniez pełnomocnikiem.8.10. Przepisy dotyczące wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.8.11. Jeżeli w wyniku przeprowadzonego postępowania zostanie wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych wykonawców
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-02-15
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowywania posiłków Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej
Dodano: 2024-03-13 - Świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 29 im. Janusza Korczaka w Bielsku-Białej
Dodano: 2024-03-12 - Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla potrzeb Szpitala Pediatrycznego w Bielsku - Białej
Dodano: 2024-03-08 - "Świadczenie usług cateringowych wraz z obsługą kelnerską dla potrzeb Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Zabrzu Sp. z o.o. w 2024 r."
Dodano: 2024-01-16 - Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 12 im. Jerzego Kukuczki w Jastrzębiu-Zdroju w 2024 r.
Dodano: 2024-01-05 - Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 6 im. Janusza Korczaka w Jastrzębiu-Zdroju
Dodano: 2024-01-05 - Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi nr 5 im. Władysława Broniewskiego w Jastrzębiu Zdroju
Dodano: 2024-01-04 - Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 10 w Jastrzębiu-Zdroju
Dodano: 2024-01-04 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla jednostek organizacyjnych i klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Katowicach
Dodano: 2024-01-03 - Świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostaw posiłków dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Pilchowicach
Dodano: 2023-12-12