Przetargi.pl
Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Bohaterów Westerplatte w Chobieni

Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Westerplatte w Chobieni ogłasza przetarg

  • Adres: 59-305 Rudna, ul. Szkolna
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 76 843 95 23, , fax. 76 843 94 76
  • Data zamieszczenia: 2017-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Westerplatte w Chobieni
    ul. Szkolna 2
    59-305 Rudna, woj. dolnośląskie
    tel. 76 843 95 23, , fax. 76 843 94 76
    REGON: 001239967
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zschobienia.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Bohaterów Westerplatte w Chobieni
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Bohaterów Westerplatte w Chobieni, tj. produktów mleczarskich, ziemniaków, jaj, pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich, produktów zwierzęcych w formie mięsa i produktów mięsnych, ryb mrożonych, produktów głęboko mrożonych, owoców, warzyw, różnych produktów spożywczych, produktów przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, olejów i tłuszczy zwierzęcych lub roślinnych – zgodnie z wykazami określonymi w załącznikach nr od 6 do 13 niniejszej SIWZ. 2. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. Bohaterów Westerplatte w Chobieni w zależności od potrzeb w ilościach zamawianych telefonicznie, faksem lub e-mailem przez przedstawiciela szkoły. Dostawa nastąpić musi nie później niż w ciągu 24 godzin od momentu odebrania informacji dotyczącej zamówienia. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za faktycznie wykonane dostawy. 3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, gdzie część (zadanie) stanowi jak niżej (nr zadania częściowego, opis i nazwa zadania): nr I - produkty mleczarskie CPV 15500000-3, nr II - ziemniaki CPV 15310000-4, nr III - jaja CPV 03142500-3, IV pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9, nr V - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne CPV 15100000-9, nr VI ryby mrożone, produkty głęboko mrożone CPV 15221000-3, 15896000-5, nr VII owoce, warzywa CPV 15300000-1, nr VIII różne produkty spożywcze, produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne CPV 15411000-2, 15600000-4, 15800000-6. 4. Szczegółowy zakres dostaw z podziałem na części (od 1 do 8) wyszczególniony został w załączniku nr 6 do 13 do SIWZ – formularz cenowy. 5. Części zamówienia nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone jako niezgodne z SIWZ. 6. Wykonawca dostarczy artykuły w wyznaczonym przez Zamawiającego dniu, przekazując żywność osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej oraz jakościowej w godzinach 7.00- 14.00. 7. Zamawiający zastrzega, że ilości poszczególnych pozycji podanych na formularzu asortymentowo-cenowym, są szacunkowymi ilościami planowanymi jakie zamierza nabyć a ich rzeczywista wielkość może być mniejsza lub większa i zostanie określona sukcesywnie w okresie trwania umowy. Warunek ten jest podyktowany faktycznymi potrzebami Zamawiającego, uzależnionymi od ilości dzieci i uczniów korzystających ze stołówki. 8. Wykonawca winien działać zgodnie z systemem HACCP, o którym mowa w ustawie z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265 z późniejszymi zmianami), zamówiony towar musi być świeży, nieuszkodzony, mieć aktualne terminy przydatności do spożycia i musi posiadać świadectwa jakości. 9. Wykonawca zobowiązuje się do bezpłatnego dostarczania artykułów do siedziby Zamawiającego własnym pojazdem samochodowym, przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania sanitarne i HACCP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie precyzuje tego warunku
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) wypełniony i podpisany formularz ofertowy (załącznik nr 1 do SIWZ), b) wykonawcy w terminie 3 dni od zamieszczenia zgodnie z art. 86 ust. 5 ustawy z dnia 29stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych informacji z otwarcia ofert, mają obowiązek przekazania zamawiającemu, bez dodatkowego wezwania, oryginału oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 cytowanej ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach