Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku szkolnym 2015/2016 do Zespołu Szkół Publicznych w Suchożebrach

Zespół Szkół Publicznych im. H. Sienkiewicza ogłasza przetarg

  • Adres: 08-125 Suchożebry, Ul. Siedlecka 8
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 25 631 45 06 , fax. 25 631 46 99
  • Data zamieszczenia: 2015-09-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Publicznych im. H. Sienkiewicza
    Ul. Siedlecka 8 8
    08-125 Suchożebry, woj. mazowieckie
    tel. 25 631 45 06, fax. 25 631 46 99
    REGON: 14022945800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.suchozebry.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku szkolnym 2015/2016 do Zespołu Szkół Publicznych w Suchożebrach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku szkolnym 2015 - 2016 do Zespołu Szkół Publicznych w Suchożebrach. Przedmiot zamówienia składa się z następujących części: Część Nr 1 - Warzywa 03212200-2 Warzywa strączkowe suszone, łuskane 03212100-1 Ziemniaki 03221000-6 - Warzywa 15331000-7 Warzywa przetworzone Część Nr 2 - Owoce 03222110-7 - Owoce tropikalne 03222300-6 - Owoce inne niż tropikalne Część Nr 3 - Różne artykuły spożywcze 15800000-6 - Różne produkty spożywcze 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 2. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia został wyszczególniony, co do rodzaju i ilości prognozowanych, wskazanych w poszczególnych częściach od Nr 1 do Nr 3. Umowa z wybranym Wykonawcą może się różnić co do ilości poszczególnych asortymentów. Wiążący jest termin trwania umowy oraz łączna wartość umowy z Formularza cenowego. 3. Wykonawca gwarantuje dobrą jakość dostarczanego towaru i oświadcza, że dostarczone artykuły spożywcze nie są przeterminowane i posiadają minimalny termin ważności określony w SIWZ. 4. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1. ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. Nr 171, poz. 1225; 2. ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.); 3. Rozporządzeniem WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych - Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004r.. 5. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1. rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2002 r. w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych - Dz. U. Nr 220, poz. 1856 ze zm.; 2. Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80-590-EWG i 89-109-EWG; 3. ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. Nr 171, poz. 1225. 6. Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a. nazwa produktu, odmiana, b. termin przydatności do spożycia, c. masę netto, d. warunki przechowywania, e. nazwę i adres producenta. 7. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych wg niżej zamieszczonego podziału: Część Nr 1 - Warzywa Część Nr 2 - Owoce, Część Nr 3 - Różne artykuły spożywcze, Dostawca może złożyć ofertę na jedną część zamówienia, kilka części lub na całość zamówienia. Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w zakresie poszczególnych części zamówienia. Nieuwzględnienie w danej części, na którą składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje odrzucenie oferty. Zamawiający zaleca przygotowanie oferty na formularzu dołączonym do SIWZ. 8. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych, zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy z dnia 29.01.2004 r. - Prawo zamówień publicznych, pod warunkiem, iż oferowany asortyment będzie o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych, zgodnie z wymogami Polskich Norm. W takim przypadku, Wykonawca zobowiązany jest przedstawić wraz z ofertą jego szczegółową specyfikację, z której w sposób niebudzący żadnej wątpliwości Zamawiającego winno wynikać, iż zastosowany asortyment jest o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych w odniesieniu do asortymentu określonego przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. 10. Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu, z wyłączeniem przypadków o których mowa w art. 93 ust. 4 ustawy Prawo zamówień publicznych - określenia wymagań, o których mowa w art. 29 ust.4 ustawy Prawo zamówień publicznych. 11. Wszystkie stwierdzone po odbiorze i zgłoszone przez Zamawiającego wady jakościowe artykułów spożywczych zobowiązują Wykonawcę do bezpłatnej wymiany artykułów spożywczych na wolne od wad w terminie jednego dnia roboczego od telefonicznego zgłoszenia zastrzeżeń jakościowych towaru. Zwrot złej jakości towaru i dostarczenie towaru wolnego od wad następuje na koszt Wykonawcy. 12. Dostawy artykułów spożywczych odbywać się będą sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, w terminach uzgodnionych z Zamawiającym w następujący sposób: Część Nr 1 - Warzywa Dostawa warzyw odbywać się będzie w zależności od potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia roboczego - od poniedziałku do piątku- od daty złożenia zamówienia - telefonicznie, faksem lub e-mailem - transportem i na koszt Wykonawcy. Termin dostawy liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez pracownika Zamawiającego. Średnia częstotliwość dostawy od 3 do 5 razy w tygodniu - oprócz niedziel i świąt - w godzinach od 7.00 do 8.00. Owoce tzw. deserowe dostarczane będą przez Wykonawcę w ilościach ściśle określonych w zamówieniu. Szczegółowe określenie przedmiotu i wielkości tej części zamówienia określone zostało w załączniku Nr 1 do SIWZ - Formularz asortymentowo - cenowy Nr 1 pn. Warzywa. Część Nr 2 - Owoce Dostawa owoców odbywać się będzie w zależności od potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia roboczego - od poniedziałku do piątku - od daty złożenia zamówienia (telefonicznie, faksem lub e-mailem) transportem i na koszt Wykonawcy. Termin dostawy liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez pracownika Zamawiającego. Średnia częstotliwość dostawy od 3 do 5 razy w tygodniu - oprócz niedziel i świąt - w godzinach od 7.00 do 8.00. Owoce tzw. deserowe dostarczane będą przez Wykonawcę w ilościach ściśle określonych w zamówieniu. Szczegółowe określenie przedmiotu i wielkości tej części zamówienia określone zostało w załączniku Nr 2 do SIWZ - Formularz asortymentowo - cenowy Nr 2 pn. Owoce. Cześć Nr 3 - Różne artykuły spożywcze: Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia roboczego - od poniedziałku do piątku - od daty złożenia zamówienia - telefonicznie, faksem lub e-mailem - transportem i na koszt Wykonawcy. Termin dostawy liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez pracownika Zamawiającego. Średnia częstotliwość dostawy od 1 do 3 razy w tygodniu - oprócz niedziel i świąt - w godzinach od 7.00 do 13.00. Towar musi być dostarczany w opakowaniach i gramaturach podanych w załączniku ofertowym. Termin przydatności do spożycia winien wynosić minimum 30 dni od dnia wskazanego na etykiecie danego asortymentu. Szczegółowe określenie przedmiotu i wielkości tej części zamówienia określone zostało w załączniku Nr 3 do SIWZ - Formularz asortymentowo - cenowy Nr 3 pn. Różne artykuły spożywcze.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032122002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin płatności faktury
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.suchozebry.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach