Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i podrobów do Aresztu Śledczego w Suwałkach

Areszt Śledczy w Suwałkach ogłasza przetarg

  • Adres: 16-400 Suwałki, ul. Wojska Polskiego 29
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 087 5651207 , fax. 087 5650328
  • Data zamieszczenia: 2015-09-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Suwałkach
    ul. Wojska Polskiego 29 29
    16-400 Suwałki, woj. podlaskie
    tel. 087 5651207, fax. 087 5650328
    REGON: 00031959800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i podrobów do Aresztu Śledczego w Suwałkach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1 - wędliny drobiowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1. Parówki drobiowe kg 2060 2. Kiełbasa kanapkowa drobiowa kg 2130 3. Blok drobiowy kg 1760 4. Mielonka drobiowa kg 2070 5. Przysmak konserwowy kg 1500 6. Mortadela drobiowa kg 1710 7. Przysmak drobiowy kg 1850 8. Pasztetowa drobiowa kg 1500 9. Salceson drobiowy kg 1430 10. Kiełbasa biała drobiowa kg 460 11. Polędwica drobiowa kg 310 12. Pierś faszerowana kg 335 13. Szynka drobiowa kg 410 14. Rolada drobiowa kg 1755 15. Baleron drobiowy kg 340 16. Szynka konserwowa drobiowa kg 285 17. Kiełbasa zwyczajna drobiowa kg 600 18. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 255 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 2 -podroby drobiowe, mięso drobiowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Ćwiartka z kurczaka (schłodzona) kg 3000 2 Serca drobiowe (schłodzone) kg 1100 3 Żołądki drobiowe (schłodzone) kg 1100 4 Filet z piersi kurczaka (schłodzony) kg 410 5 Mięso gulaszowe drobiowe (schłodzone) kg 450 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. Część 3 -wędliny wieprzowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Kiełbasa bigosowa kg 1900 2 Kiełbasa biała parzona kg 1760 3 Mortadela kg 1750 4 Pieczeń rzymska kg 1520 5 Kiełbasa parówkowa kg 1350 6 Kiełbasa piwna kg 1440 7 Salceson włoski kg 1510 8 Mielonka wieprzowa kg 1430 9 Pasztet wieprzowy kg 1350 10 Kiełbasa szynkowa kg 1360 11 Blok konserwowy kg 1355 12 Pachwina wędzona kg 855 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 4 -podroby wieprzowe, mięso wieprzowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Łopatka wieprzowa b/k, b/s pakowana próżniowo. kg 4400 2 Wątroba Świeża, nie mrożona, pakowana próżniowo. kg 2200 3 Schab wieprzowy b/k, schłodzony pakowany próżniowo. kg 165 4 Kości wieprzowe kg 3250 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. 2. W/w artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie i Europejskim Normom Zharmonizowanym oraz normom zakładowym. 3. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy, co do jakości, jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. 4. W sytuacji stosowania odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych w części I - wędliny drobiowe oraz części III - wędliny wieprzowe, Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje lub nie produkuje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie. 5. Dostarczony towar musi być świeży, nie mrożony. 6. Podane ilości są szacunkowe (maksymalne) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru. Z tytułu zmniejszenia wielkości zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne. 7. Wymagania i warunki realizacji zamówienia stawiane Wykonawcy: 1) Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Aresztu Śledczego w Suwałkach. 2) Transport oraz załadunek i wyładunek odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 3) Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianego towaru zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie lub faxem do godziny 1000 na 4 dni przed dostawą. 4) Dostawa odbywać się będzie codziennie do godz. 1100 z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 5) Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanego towaru w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 6) Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 7) Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 8) Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 9) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151130003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach