Przetargi.pl
DOSTAWY WARZYW I OWOCÓW

5 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką Samodzielny Publiczny ZOZ ogłasza przetarg

  • Adres: 30-901 Kraków, ul. Wrocławska 1-3
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 63 08 099 , fax. 12 63 08 099
  • Data zamieszczenia: 2012-02-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 5 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką Samodzielny Publiczny ZOZ
    ul. Wrocławska 1-3 1-3
    30-901 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 12 63 08 099, fax. 12 63 08 099
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.5wszk.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWY WARZYW I OWOCÓW
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności a w szczególności: 1. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (D.z. U. Nr 171 poz. 1225) 2. ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.), 3. Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności, 4. Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, 5. Rozporządzenie Komisji (WE) nr 790/2000 z dnia 14 kwietnia 2000 r. ustanawiające norm handlowe w odniesieniu do pomidorów z późniejszymi zmianami. 6. Rozporządzenie Komisji (WE) nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środowisku spożywczym (Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 z późn. zm.). 7. Rozporządzenie (WE) Nr 396/2005 parlamentu Europejskieo i Rady z dnia 23 lutego 2005 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w żywności i paszy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz na ich powierzchni, zmieniające dyrektywę Rady 91/414/EWG (Dz. U. L 70 z 16.03.2005, s. 1 z późn. zm.) PAKIET nr I. Warzywa całoroczne LP Szczegółowa nazwa przedmiotu zamówienia (charakterystyka, wymiary itp.) Kod CPV Ilość /j.m. (op.) kwota netto za j.m. (op.) wartość netto VAT wartość brutto 1. Ziemniaki jadalne (opakowanie zbiorcze 30 kg) 03212100-1 1 960 op. 2. Burak ćwikłowy (opakowanie zbiorcze 15 kg) 03221111-7 430 op. 3. Marchew świeża (opakowanie zbiorcze 10 kg) 03221112-4 1700 op. 4. Kapusta biała-świeża (opakowanie zbiorcze 25 kg) 03221410-3 34 op. 5. Kapusta czerwona-świeża, (opakowanie zbiorcze 25 kg) 03221410-3 30 op. 6. Kapusta włoska- świeża (opakowanie zbiorcze 25 kg) 03221410-3 25op. 7. Kapusta pekińska (opakowanie zbiorcze 15 kg) 03221410-3 35 op. 8. Seler świeży, (opakowanie zbiorcze 10 kg) 03221120-3 740op. 9. Por świeży, (opakowanie zbiorcze 5 kg) 03221300-9 180 op. 10. Cebula świeża, (opakowanie zbiorcze 15 kg) 03221113-1 100 op. 11. Pietruszka świeża-korzeń, (opakowanie zbiorcze 10 kg) 03221`110-0 720 op. 12. Czosnek świeży, (opakowanie zbiorcze 2 kg) 03221120-3 60 op. 13. Pieczarka uprawna świeża (opakowanie zbiorcze 4kg) 03221260-6 120op. RAZEM PAKIET nr II. Warzywa - kiszonki LP Szczegółowa nazwa przedmiotu zamówienia (charakterystyka, wymiary itp.) Kod CPV Ilość /j.m. (op.) kwota netto za j.m. (op.) wartość netto VAT wartość brutto 1. Ogórki kwaszone (opakowanie zbiorcze - wiadro plastikowe 3 kg) 13221270-9 400 op. 2. Kapusta kwaszona (opakowanie zbiorcze - wiadro plastikowe 15 kg) 15331142-4 75 op. RAZEM PAKIET nr III. Warzywa sezonowe LP. Szczegółowa nazwa przedmiotu zamówienia (charakterystyka, wymiary itp.) Kod CPV Ilość/j.m. (kg.) kwota netto za j.m. (kg.) wartość netto VAT wartość brutto 1. Fasolka szparagowa świeża kl. I 03221212-5 280 kg 2. Pomidory świeże kl. I 03221240-0 500 kg 3. Ogórki świeże kl. I 03221270-9 270 kg 4. Sałata głowiasta kl. I 03221310-2 1350szt 5. Kalafior świeży kl. I 03221420-6 500 szt. 6. Brokuł świeży kl. I 03221420-6 800 szt. 7. Rzodkiewka kl. I 03221110-0 120 kg 8. Natka pietruszki świeża 03221300-9 110 kg 9. Koper zielony świeży 03221300-9 150 kg 10. Szczypior świeży 03221300-9 10 kg RAZEM PAKIET nr IV. Owoce krajowe Lp. Szczegółowa nazwa przedmiotu zamówienia (charakterystyka, wymiary itp.) Kod CPV Ilość/j.m. (op.) kwota netto za j.m. (op.) wartość netto VAT wartość brutto 1. Jabłko konsumpcyjne, (opakowanie zbiorcze 15 kg) 03222321-9 740 op. RAZEM PAKIET nr V. Owoce cytrusowe LP. Szczegółowa nazwa przedmiotu zamówienia (charakterystyka, wymiary itp.) Kod CPV Ilość/j.m. (Kg.) kwota netto za j.m. (Kg.) wartość netto VAT wartość brutto 1. Pomarańcza /waga 1 szt. = około250g/, (opakowanie zbiorcze 5 - 10kg) 03222220-1 800 kg 2. Grapefruit /waga 1 szt. = około 400g/, (opakowanie zbiorcze 9- 18 kg 03222230-4 700 kg 3. Mandarynka /waga 1 szt. = około150 g/, (opakowanie zbiorcze 4.5 - 12kg) 50 kg 4. Cytryna (opakowanie zbiorcze 1 - 5 kg) 03222210-8 110 kg RAZEM
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 031100005
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.5wszk.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach