Przetargi.pl
Dostawy przetworzonych owoców oraz warzyw mrożonych przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy

Uzdrowisko Połczyn S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 78-320 Połczyn Zdrój, ul. Zdrojowa 6
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 94 3662424; 3662626 w.328 , fax. 94 3662470
  • Data zamieszczenia: 2009-11-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Połczyn S.A.
    ul. Zdrojowa 6 6
    78-320 Połczyn Zdrój, woj. zachodniopomorskie
    tel. 94 3662424; 3662626 w.328, fax. 94 3662470
    REGON: 00028818800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko-polczyn.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy przetworzonych owoców oraz warzyw mrożonych przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy przetworzonych owoców oraz warzyw mrożonych według asortymentu wyszczególnionego w załączniku nr 2 do SIWZ - Formularz cenowy w dwóch tabelach dla poszczególnych zadań. Zamawiający dopuszcza do złożenia oferty częściowej na wykonanie następujących zadań : 1. Zadanie numer 1 : Dostawa przetworzonych owoców oraz dżemów. 1.1. Kod CPV : 1.1.1. przetworzone owoce i warzywa : 15.33.00.00 - 0. 1.1.2. dżemy : 15.33.22.90 - 3. 1.2. Przedmiotem zamówienia na wykonanie zadania nr 1 są dostawy następującego asortymentu : Dżem wiśnia wiadra 7kg Dżem czarna porzeczka wiadra 7kg Dżem porzeczka czerwona wiadra 7kg Dżem morelowy wiadra 7kg Dżem truskawka słoik 0,45kg Dżem jagodowy słoik 0,45kg Dżem śliwkowy wiadra 7kg Powidła śliwkowe słoik 0,45kg Koncentrat pomidorowy 30%, puszka 4500g ( Kotlin , Winiary lub równoważne) Groszek konserwowy , puszki nie mniejsze niż 530g po odcieku, Bonduelle lub równoważne Kukurydza konserwowa puszki nie mniejsze niż 570g po odcieku, Bonduelle lub równoważne Kiełki soi , puszki nie mniejsze niż 360g po odcieku, Bonduelle lub równoważne Seler konserwowy, Rolnik lub równoważne Papryka konserwowa , puszki lub słoje nie mniejsze niż 1,90kg po odcieku, Rolnik lub równoważne Czerwona fasolka , puszki nie mniejsze niż 480g po odcieku, Bonduelle lub równoważne. 1.3. Warunki jakościowe w stosunku do przedmiotu zamówienia. 1.3.1. Artykuły żywnościowe objęte zamówieniem muszą charakteryzować się pierwszą klasą jakości. 1.3.2. Wykonawca obowiązany jest dostarczyć przetworzone owoce i warzywa oraz dżemy spełniające wymagania zawarte w odpowiednich normach PN dla każdego asortymentu. 1.4. Wykonawca oraz oferowane przez niego wszystkie artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi aktów normatywnych obowiązujących na terenie Rzeczpospolitej Polskiej. 1.5. Towar dostarczany będzie specjalistycznym transportem zgodnie z wymogami aktów normatywnych obowiązujących na terenie Rzeczpospolitej Polskiej. 1.6. Ilość towaru może ulec zmniejszeniu z powodu zmian w planowaniu żywienia (tj. doboru potraw oraz ich receptur do 20% ) oraz z ważnych przyczyn niezależnych od Zamawiającego, np. zmiany żywionych stanów osobowych. 1.7. Każdy z artykułów żywnościowych musi posiadać ważny termin do spożycia, właściwy dla danego asortymentu, dostosowany do potrzeb Zamawiającego wynikających z warunków umowy na dostawy. 1.8. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie do 3 razy w tygodniu oprócz niedziel i ustawowo określonych świąt , w godzinach od 7:00 do 10:00 , wg. cen jednostkowych określonych w formularzu cenowym oferty w uzgodnionych godzinach do magazynu Zamawiającego w Połczynie Zdroju przy ulicy Solankowej 8 na podstawie otrzymanych zamówień, zgodnie z potrzebami Zamawiającego. 1.9. Szczegółowe zamówienia Zamawiający będzie składał telefonicznie lub faksem na minimum jeden dzień przed terminem przewidywanej dostawy. 1.10. Wymagany przez Zamawiającego termin płatności 30 dni od daty dostawy prawidłowej pod względem ilościowym i jakościowym poszczególnych partii towarów ujętych w zamówieniu oraz od daty prawidłowo wystawionej faktury. 1.11. Wykonawca obowiązany jest do przekazywania Zamawiającemu miesięcznego raportu z wykonania umowy. 1.11.1. Raport miesięczny z wykonania umowy powinien zawierać : 1.11.1.1. Rodzaj dostarczonego asortymentu. 1.11.1.2. Ilość dostarczonego asortymentu. 1.11.1.3. Wartość dostarczonego poszczególnego asortymentu. 1.11.1.4. Wartość łączna dostarczonego w danym miesiącu asortymentu. 1.11.2. Forma przesłania raportu z miesięcznego wykonania umowy : 1.11.2.1. W formie elektronicznej na adres : sekretariat@uzdrowisko-polczyn.pl 1.11.2.2. W formie pisemnej na adres siedziby Zamawiającego. 1.11.3. Termin przesłania raportu z miesięcznego wykonania umowy : 7 dni od zakończenia kolejnego miesiąca obowiązywania umowy. 2. Zadanie numer 2 : Dostawa warzyw mrożonych. 2.1. Kod CPV : 2.1.1. warzywa świeże lub mrożone : 15.33.11.00 - 8. 2.2. Przedmiotem zamówienia na wykonanie zadania nr 2 są dostawy następującego asortymentu : Kapusta brukselka zamrożona , opakowanie od 2,5kg do 10kg Fasolka szparagowa cięta zamrożona, opakowanie od 2,5kg do 10kg Różyczki kalafiora zamrożone, opakowanie od 2,5kg do 10kg Brokuły zamrożone, opakowanie od 2,5kg do 10kg Papryka (trio paprykowe) zamrożone, opakowanie od 2,5kg do 10kg Marchew mrożona kostka , opakowanie od 2,5kg do 10 kg Marchew cała zamrożona, opakowanie 2,5kg Mieszanka AZJA, opakowanie 450g Mieszanka chińska , opakowanie 2,5kg Warzywa na patelnię zamrożone, opakowanie 450g Mieszanka warzywna królewska zamrożona, opakowanie 2,50kg Zupa jarzynowa zamrożona, opakowanie od 2,5kg do 10kg Włoszczyzna w paski zamrożona opakowanie 2,5kg Szpinak zamrożony, opakowanie 450g 2.3. Warunki jakościowe w stosunku do przedmiotu zamówienia. 2.3.1. Artykuły żywnościowe objęte zamówieniem muszą charakteryzować się pierwszą klasą jakości ekstra. 2.3.2. Wykonawca obowiązany dostarczyć warzywa mrożone spełniające wymagania zawarte w odpowiednich normach PN dla każdego asortymentu. 2.4. Wykonawca oraz oferowane przez niego wszystkie artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi aktów normatywnych obowiązujących na terenie Rzeczpospolitej Polskiej. 2.5. Ilość towaru może ulec zmniejszeniu z powodu zmian w planowaniu żywienia (tj. doboru potraw oraz ich receptur do 20% ) oraz z ważnych przyczyn niezależnych od Zamawiającego, np. zmiany żywionych stanów osobowych. 2.6. Każdy z artykułów żywnościowych musi posiadać ważny termin do spożycia, właściwy dla danego asortymentu, dostosowany do potrzeb Zamawiającego wynikających z warunków umowy na dostawy. 2.7. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie do 3 razy w tygodniu oprócz niedziel i ustawowo określonych świąt , w godzinach od 7:00 do 10:00 , wg. cen jednostkowych określonych w formularzu cenowym oferty w uzgodnionych godzinach do magazynu Zamawiającego w Połczynie Zdroju przy ulicy Solankowej 8 na podstawie otrzymanych zamówień, zgodnie z potrzebami Zamawiającego. 2.8. Szczegółowe zamówienia Zamawiający będzie składał telefonicznie lub faksem na minimum jeden dzień przed terminem przewidywanej dostawy. 2.9. Wymagany przez Zamawiającego termin płatności 30 dni od daty dostawy prawidłowej pod względem ilościowym i jakościowym poszczególnych partii towarów ujętych w zamówieniu oraz od daty prawidłowo wystawionej faktury. 2.10. Wykonawca obowiązany jest do przekazywania Zamawiającemu miesięcznego raportu z wykonania umowy. 2.10.1. Raport miesięczny z wykonania umowy powinien zawierać : 2.10.1.1. Rodzaj dostarczonego asortymentu. 2.10.1.2. Ilość dostarczonego asortymentu. 2.10.1.3. Wartość dostarczonego poszczególnego asortymentu. 2.10.1.4. Wartość łączna dostarczonego w danym miesiącu asortymentu. 2.10.2. Forma przesłania raportu z miesięcznego wykonania umowy : 2.10.2.1. W formie elektronicznej na adres : sekretariat@uzdrowisko-polczyn.pl 2.10.2.2. W formie pisemnej na adres siedziby Zamawiającego. 2.10.3. Termin przesłania raportu z miesięcznego wykonania umowy : 7 dni od zakończenia kolejnego miesiąca obowiązywania umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153300000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1.1. Na wykonanie zadania numer 1 Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości : 1 000,00 złotych ( słownie : jeden tysiąc złotych). 1.2. Na wykonanie zadania numer 2 Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości : 500,00 złotych ( słownie : pięćset złotych).
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Opis warunków udziału w postępowaniu - dotyczy zadania numer 1 i zadania numer 2 :. 1.1. W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy: 1.1.2. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 1.1.3.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 1.1.4.Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.1.5. Spełniają warunki określone w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 1.1.6.Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. 1.2. Zamawiający ustala następujące szczegółowe warunki udziału Wykonawców w postępowaniu: 1.2.1. Posiadanie przedmiotu działalności gospodarczej, zgodnego z przedmiotem zamówienia, wskazanego w aktualnym odpisie z właściwego rejestru albo aktualnym zaświadczeniu o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej odpowiadający przedmiotowi zamówienia, 1.2.2. Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. 1.2.3. W stosunku do Wykonawcy wydana została pozytywna decyzja przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów. 1.2.4. Wykonawca ma wdrożony system HACCP. 1.2.5. Wniesienie wymaganego wadium. ( zadanie nr 1 - 1 000,00 złotych, zadanie nr 2 - 500,00 złotych). 2. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu ( dotyczy zadania nr 1 , zadania nr 2). 2.1. Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń z formułą spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający żąda załączenia do złożonej oferty następujących dokumentów - dotyczy zadania numer 1 , zadania numer 2: 1.1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 1.2. Polisa lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. 1.3. Decyzja wydana przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów. 1.4. Zaświadczenie wystawione przez podmiot uprawniony , że Wykonawca ma wdrożony system HACCP. 1.5. Dowód wniesienia wadium ( zadanie nr 1 - 1 000,00 złotych, zadanie nr 2 - 500,00 złotych). 2. Zamawiający żąda załączenia do złożonej oferty następującego oświadczenia - dotyczy zadania numer 1, zadania numer 2: 2.1. Oświadczenie o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 i nie podleganiu wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy (w przypadku oferty składanej wspólnie przez kilku Wykonawców, oświadczenie składa każdy wykonawca) - załącznik nr 3 do SIWZ. 2.2. Oświadczenie o akceptacji wzoru umowy stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. 3. Dokumenty należy złożyć w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko-polczyn.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach