Przetargi.pl
Dostawa mięsa i wędlin do Zakładu Karnego w Brzegu

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 49-300 Brzeg, ul. Chrobrego 29
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 077 4162011 , fax. 077 4162287
  • Data zamieszczenia: 2016-03-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Chrobrego 29 29
    49-300 Brzeg, woj. opolskie
    tel. 077 4162011, fax. 077 4162287
    REGON: 00032019900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa i wędlin do Zakładu Karnego w Brzegu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I - Podroby wieprzowe i wędliny podrobowe 1. Wątroba wieprzowa 1.300,00 kg, ( CPV 15114000-0 ) wymagania: surowa, świeża, nie mrożona 2. Kaszanka jęczmienna 1.000,00 kg, ( CPV 15131134-3 ) wymagania: produkt z surowców podrobowych wieprzowych i kaszy jęczmiennej w formie bloku, batonu o wadze około 3 kg, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10 %. 3. Salceson zwykły /włoski/ 1.500,00 kg, ( CPV 15131100-6 ) wymagania: produkt z podrobów i surowców mięsnych w osłonkach o średnicy ok. 80 mm i długości do 30 cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 26%. 4. Mozaika zwykła/ galareta, studzienina/ 1.000,00 kg, ( CPV 15131100-6 ) wymagania: produkt z mięsa lub wędlin pokrojonych w drobne małe kawałeczki, zalane galaretą w której zawartość wsadu mięsnego lub wędlin nie może być mniejsza niż 50% , forma batonu w osłonce poliamidowej o średnicy 80mm i długości 30 cm, z warzywami. 5. Pasztet wieprzowy 2.000,00 kg, ( CPV 15131310-1 ) wymagania: produkt powstały z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych, rozdrobnionych do masy homogenizowanej w osłonce poliamidowej, o średnicy ok.40:50mm i długości 30cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35%, Część II - Mięso wieprzowe i wołowe 1. Mięso wieprzowe gulaszowe 5.000,00 kg, ( CPV 15113000-3 ) wymagania: smięso wieprzowe, kawałki o wymiarach minimum 3 x 3 x 3 cm, nie mielone, schłodzone, uprzednio nie mrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 10%. Powierzchnia nie zakrwawiona, bez opiłków kości, przekrwień, bez skóry i szczeciny, powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Barwa mięsa jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy. Konsystencja jędrna i elastyczna. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy, pakowane próżniowo. 2. Mięso wołowe gulaszowe 1.800,00 kg, ( CPV 15111000-9 ) wymagania: kawałki o wymiarach minimum 3 x 3 x 3 cm, nie mielone, schłodzone, uprzednio nie mrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 5%. Powierzchnia nie zakrwawiona, bez opiłków kości, przekrwień, bez skóry i szczeciny, powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Barwa mięsa różowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy. Konsystencja jędrna i elastyczna. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy, pakowane próżniowo. 3. Żeberka wędzone paski wędzone 600,00 kg, ( CPV 15131200-7 ) wymagania: wędzone, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 20 cm, bez zanieczyszczeń obcych. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy, pakowane próżniowo. 4. Łopatka wieprzowa bez kości 1.800,00 kg, ( CPV 15113000-3 ) wymagania: schłodzona uprzednio nie mrożona, maksymalna zawartość tłuszczu 5%. Powierzchnia niezakrwawiona, bez opiłków kości, przekrwień, bez skóry i szczeciny, powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna, niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Barwa mięsa jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy, pakowane próżniowo. Część III - Mięso drobiowe 1. Podudzie z kurczaka 800,00 kg, ( CPV 15112100-7 ) wymagania: mięso surowe, świeże nie mrożone, średnia waga jednej szt. ok 100g-150g, bez zanieczyszczeń obcych, pakowane próżniowo 2. Udo z kurczaka 800,00 kg, ( CPV 15112100-7 ) wymagania: surowe, świeże nie mrożone, średnia waga jednej szt. ok 200g-250g, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego tłuszczu, bez skór, krwi pakowane próżniowo 3. Mięso gulaszowe z indyka 500,00 kg, ( CPV 15112120-3 ) wymagania: surowe, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 5 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego tłuszczu, bez skór, krwi, pakowane próżniowo 4. Kurczak świeży 4.000,00 kg, ( CPV 15112130-6 ) wymagania: surowy, świeży nie mrożony, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez krwi Barwa mięsa jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy. Konsystencja jędrna i elastyczna. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy, pakowane próżniowo. Część IV - Wędliny wieprzowe 1. Kiełbasa śląska 1.000,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: średnio rozdrobniona, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 2. Kiełbasa kanapkowa 1.000,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: średnio rozdrobniona, w osłonce barierowej o średnicy ok. 75-95 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 3. Kiełbasa parówkowa 800,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: homogenizowana, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok.25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 4. Kiełbasa podwawelska 1.000,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: średnio rozdrobniona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo -wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E - 250. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 5. Kiełbasa toruńska 1.100,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: kiełbasa średnio rozdrobniona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E - 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 6.Kiełbasa zwyczajna 1.800,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: średnio rozdrobniona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 7. Kiełbasa wiejska 500,00 kg, ( CPV 15131130-5 ) wymagania: średnio rozdrobniona, parzona, wędzona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso wieprzowo - wołowe chude, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 8. Kiełbasa szynkowa 1.200,00 kg, ( CPV 15131130-5 ) wymagania: grubo rozdrobniona, parzona, wędzona w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso wieprzowe chude, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 9. Kiełbasa biała parzona 1.000,00 kg, ( CPV 15131130-5 ) wymagania: średnio rozdrobniona, parzona, wędzona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso wieprzowe, chude, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 10. Boczek wędzony wieprzowy 560,00 kg, ( CPV 15131220-3 ) wymagania: parzony bez żeberek i bez widocznych złogów solanki, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 11. Kiełbasa - mortadela extra 2.300,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 12. Pieczeń rzymska 2.000,00 kg, ( CPV 15131130-5 ) wymagania: średnio rozdrobniona w bloku o wysokości 60-80 mm, skład mięso wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E- 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Część V - Wędliny drobiowe 1. Rolada drobiowa 850,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: grubo rozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy 80-100mm, skład mięso drobiowe, warzywa, galareta, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 2. Polędwica z kurczaka 3.000,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: grubo rozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnicy 70-90mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja ścisła i zwarta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 3. Polędwica z indyka 500,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: grubo rozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnicy 70-90mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja ścisła i zwarta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 4. Blok drobiowy 3.500,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: grubo rozdrobniony, parzony, nie wędzony, w osłonie barierowej o średnicy 80-100mm, w formie utrzymującej kształt, skład: mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja ścisła i zwarta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 5. Szynka z indyka 500,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: szynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok 80-100mm, skład: mięso drobiowe, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 6. Salceson drobiowy 1.000,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: produkt z podrobów i surowców mięsnych w osłonkach o średnicy ok. 80 mm i długości do 30 cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 20% 7. Kiełbasa szynkowa z indyka 2.000,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: grubo rozdrobniona parzona w osłonie barierowej o średnicy 80-100 mm, skład: mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 8. Parówki drobiowe cienkie 1.000,00 kg, ( CPV 15131130-5 ) wymagania: homogenizowane, parzone w osłonce barierowej, o średnicy ok. 20-25 mm, skład: mięso drobiowe, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 9. Szynka z kurczaka prasowana 2.300,00 kg, ( CPV 15131130-5 ) wymagania: szynka w bloku w osłonie barowej o średnicy 80-100 mm, lub innej formie utrzymującej kształt, skład: mięso drobiowe, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 10. Kiełbasa biała drobiowa 1.100,00 kg, ( CPV 15131130-5 ) wymagania: w jelicie naturalnym o średnicy około 25-30 mm, skład: mięso drobiowe przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży 11. Mortadela drobiowa 2.600,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo -dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 12. Kiełbasa śląska drobiowa 1.000,00 kg, ( CPV 15131135-0 ) wymagania: grubo rozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy 25-30mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży Uwaga: Realizacja dostaw musi odbywać się zgodnie w wymogami sanitarnymi określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 06.171.1225). Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem i na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie Zamawiającego przez strony umowy. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartym iw Polskich Normach muszą być świeże i posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie Zamawiającego skierowane do Wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko. Podana ilość w/w artykułów ma charakter szacunkowy i nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, zależnie od potrzeb zamawiającego. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane od poniedziałku do czwartku w godzinach od 8.00 do 14.00. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151140000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach