Świętokrzyskie Centrum Psychiatrii w Morawicy ogłasza przetarg
- Adres: 26026 Morawica, ul. Spacerowa
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 413 641 378 , fax. 413 641 226
- Data zamieszczenia: 2018-03-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Świętokrzyskie Centrum Psychiatrii w Morawicy
ul. Spacerowa 5
26026 Morawica, woj. świętokrzyskie
tel. 413 641 378, fax. 413 641 226
REGON: 29011000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.morawica.com.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa i podrobów. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa i podrobów według asortymentów określonych w formularzu asortymentowo-cenowym, który stanowi załącznik do SIWZ. Formularz asortymentowo-cenowy określa ilości produktu, jakie powinny być dostarczone w okresie 12 miesięcy od pierwszego dnia obowiązywania umowy. Wykonawca winien dostarczyć przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) Opakowania produktów spożywczych powinny zapewniać zachowanie cech istotnych dla danego rodzaju artykułu, decydujących o jego tożsamości, a oznakowanie opakowania powinno być wykonane w języku polskim w sposób czytelny, zrozumiały i widoczny bez możliwości ich usunięcia. Produkty dostarczane będą do Zamawiającego środkami transportu Wykonawcy spełniającymi warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Pełnomocnictwo – wymagane, jeżeli: - ofertę w postępowaniu składa w imieniu Wykonawcy pełnomocnik; - w postępowaniu uczestniczą Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie. W w/w przypadkach pełnomocnictwo należy załączyć do oferty. Obowiązująca decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (j.t. Dz.U. z 2015r. poz. 594 ze zm.) - jeżeli nakłada obowiązek takich uprawnień, lub Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. z 2007r. Nr 106, poz. 730). Ważny dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP w jednej z następujących form: certyfikat systemu HACCP wdrożonego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP. Podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z późniejszymi zmianami).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Krasocin w roku szkolnym 2022/2023
Dodano: 2022-08-01 - Zakup i dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim os. Słoneczne 49 w 2021 r.
Dodano: 2021-02-10 - Zakup i dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św. os. Słoneczne 49 w 2021r.
Dodano: 2020-11-27 - DOSTAWA MIĘSA
Dodano: 2020-07-21 - DOSTAWA MIĘSA WIEPRZOWEGO, WOŁOWEGO I DROBIOWEGO
Dodano: 2019-06-14 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bejscach
Dodano: 2018-12-11 - DOSTAWA MIĘSA WIEPRZOWEGO, WOŁOWEGO I DROBIOWEGO
Dodano: 2018-06-18 - ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH 2
Dodano: 2017-12-06 - Dostawa mięsa i wędlin oraz artykułów ogólnospożywczych
Dodano: 2017-10-05 - Zakup i dostawa mięsa, wędlin oraz drobiu
Dodano: 2017-05-08