Gmina Miedziana Góra ogłasza przetarg
- Adres: 26085 Miedziana Góra, ul. Urzędnicza
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 41 303-16-26 , fax. 41 303-16-05
- Data zamieszczenia: 2017-12-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Miedziana Góra
ul. Urzędnicza 18
26085 Miedziana Góra, woj. świętokrzyskie
tel. 41 303-16-26, fax. 41 303-16-05
REGON: 29101032300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.miedziana-gora.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
„Dostawa artykułów żywnościowych do dwóch Szkół: ZS w Kostomłotach Drugich i ZS w Ćmińsku” - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia został określony w Załącznikach od 1a do 1h do SIWZ i obejmuje następujące zadania: część I – drób i wyroby drobiarskie. część II – mięso wieprzowe, wołowe i wędliny; część III – artykuły mleczne, nabiał i jaja; część IV – pieczywo; część V – przyprawy, produkty suche, soki; część VI – mrożonki i ryby. część VII – owoce i warzywa; Wszelkie użyte, nazwy handlowe w opisie przedmiotu zamówienia prosimy traktować jako informacje uściślającą, wiążącą dla wykonawcy. Dopuszcza się artykuły równoważne, artykuł równoważny musi spełniać walory jakościowe produktu wskazanego, w takich okolicznościach jeżeli wykonawca zaoferował produkty równoważne to jest zobowiązany udowodnić równoważność produktu zaoferowanego z tym wskazanym w opisie przedmiotu zamówienia składając wraz z ofertą dowody na równoważność. 3.2 Dostarczane artykuły muszą posiadać pierwszą klasę jakości (ze względu na charakter i właściwości produktu) i właściwy okres przydatności do spożycia, w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, które powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych. Pierwsza klasa jakości mięsa oznacza: mięso chude, nieścięgniste o zawartości tłuszczu 7%, bez tłuszczu zewnętrznego, nie zawierające skórek, chrząstek, ścięgien niekonsumpcyjnych i powięzi. Dotyczy to szczególnie pozycji „Charakterystyki przedmiotu zamówienia” z Załącznika Nr 1b do SIWZ, tj.: boczek wędzony ze skórą, kiełbasa cienka oraz schab wieprzowy bez kości. 1. Boczek wędzony– wędzonka w kształcie zbliżonym do prostokąta, w naturalnym układzie tkanek charakterystycznych dla tego asortymentu: zewnętrzna powierzchnia boczku bez skóry, niedopuszczalne resztki szczeciny, konsystencja i struktura dość miękka, soczysta, krucha, smak i zapach charakterystyczny dla wędzonki z mięsa peklowanego, wędzonego i parzonego, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości. 2. Kiełbasa cienka – smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego peklowanego, wędzonej, parzonej, wyczuwalne przyprawy i zapach wędzenia, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości, rozdrobnienie i układ składników: niedopuszczalne skupiska jednego ze składników oraz zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, składniki średnio rozdrobnione, równomiernie rozmieszczone na przekroju. 3. Schab wieprzowy bez kości– mięso chude, nieścięgniste o niewielkiej zawartości tłuszczu bez tłuszczu zewnętrznego, nie zawierające skórek, chrząstek, ścięgien niekonsumpcyjnych i powięzi. Ponadto Zamawiający zastrzega, że dostarczany asortyment musi być świeży. Niedopuszczalnym jest dostarczanie przez Wykonawcę produktów zamrożonych!!! (za wyjątkiem produktów w części VI). W przypadku dostaw produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: - wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym będącym przedmiotem zamówienia; - dostawy mięsa powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych, nieuszkodzonych; - przy każdej dostawie dostawca ma obowiązek przedstawić „Handlowy dokument identyfikacyjny” zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. nr 17, poz. 127) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.Urz. UE L139 z 30 kwietnia 2004 r.). Informacja dotycząca gramatury produktów W przypadku wskazania przez Zamawiającego w charakterystyce przedmiotu zamówienia produktów o gramaturze, która nie występuje na rynku, Wykonawca zobowiązany jest zapewnić produkty o najbardziej zbliżonej gramaturze i przeliczyć ich cenę zgodnie z podanymi w SIWZ ilościami. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający w tym zakresie nie stawia żadnych wymagań wystarczającym jest złożone wraz z ofertą oświadczenie zgodnie z założeniami w pkt. 9.3 SIWZ.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia wykonawcy z postępowania, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy, wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej, na której udostępniono SIWZ informacji o ofertach złożonych w postępowaniu zgodnie z art. 86 ust. 5 ustawy, składa stosownie do treści art. 24 ust. 11 ustawy, oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej oraz, w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, dowody potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. 2. Oświadczenie że Wykonawca w sposób niezawiniony poważnie nie naruszył obowiązków zawodowych, co podważa jego uczciwość, w szczególności gdy wykonawca w wyniku zamierzonego działania lub rażącego niedbalstwa nie wykonał lub nienależycie wykonał zamówienie, co zamawiający jest w stanie wykazać za pomocą stosownych środków dowodowych.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych
Dodano: 2024-03-17 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Centrum Edukacyjnego Świętokrzyskiego Centrum Doskonalenia Nauczycieli w Milanowskiej Wólce 18 A, 26-006 Nowa Słupia
Dodano: 2024-02-09 - Dostawa artykułów spożywczych do Działu Żywienia Zespołu Opieki Zdrowotnej w Busku-Zdroju
Dodano: 2023-12-28 - Zakup artykułów spożywczych na potrzeby Zespołu Placówek Oświatowych w Bogorii
Dodano: 2023-12-13 - Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie ul. Langiewicza 3 od dnia 1 stycznia 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r.
Dodano: 2023-12-12 - „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Rudkach, ul. Szkolna 2 na rok 2024”
Dodano: 2023-11-30 - Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w (27-400) Ostrowcu Świętokrzyskim, ul. Grabowiecka 7 w okresie od stycznia 2024 r. do końca czerwca 2024 r.
Dodano: 2023-11-30 - Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej Przedszkola Samorządowego im. Pluszowego Misia w Nowinach w roku 2023
Dodano: 2023-01-02 - Dostawa artykułów spożywczych różnych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju – część III
Dodano: 2022-12-07 - Dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Pińczowie - 2023
Dodano: 2022-12-04